Afbeelding

Jumbo Burgum: ‘Altijd de verwachting van de klant overtreffen’

Zakelijk Zakelijk

Het uitgebreide assortiment van de nieuwe Jumbo in Burgum. (Foto: Klaas Rozema)

Jumbo Burgum: ‘Altijd de verwachting van de klant overtreffen’

BURGUM – Twee weken geleden opende supermarkt Jumbo haar deuren in Burgum en eigenaren Jouke de Jong en Bert Nicolai zijn sindsdien overstelpt met enthousiaste reacties. De supermarkt heeft een enorm assortiment van 32.000 artikelen, waaronder een groot aanbod aan vegetarische, biologische en glutenvrije producten. “Alles wat lekker is, hebben wij in huis”, vertelt De Jong. “En mochten we een artikel niet hebben, dan bestellen we het.”

Door Wies Kooistra

De nieuwe supermarkt is gehuisvest in het onlangs voltooide pand De Wâlden. Dit woon-en winkelcomplex aan de Markt  herbergt naast de Jumbo een filiaal van Action, 24 Talant-zorgappartementen  en vijf koopappartementen. Supermarkt-ondernemers De Jong (eigenaar Jumbo Grou) en Nicolai (Jumbo Wolvega) zijn trots op het eindresultaat van hun investering. “Het is een prachtig gebouw geworden. Geen goedkoop bouwwerk, maar een pand met allure, met ruime appartementen.”

Het gloednieuwe pand vormt een groot contrast met de reconstructiewerkzaamheden aan de Markt. Die parkeervoorziening in het centrum van Burgum is De Jong een doorn in het oog. “Het is toch jammer dat iedereen op de Markt parkeert en zo beslag legt op de beste plaatsen. Die parkeerplaatsen zijn bedoeld voor mensen die als klant naar het centrum komen!”
En die parkeerplaatsen zijn hard nodig, benadrukt De Jong. Nu al blijkt de combinatie Action-Jumbo een publiekstrekker, met bezoekers afkomstig uit Burgum en wijde omgeving. “Dat hadden we ook voor ogen: Burgum ook op winkelgebied een regiofunctie te geven.”

De Jong en Nicolai kozen voor hun nieuwe project bewust voor Burgum. “We kennen beiden het gebied en de mensen”, vertelt Jouke de Jong. “Ik woon in Oentsjerk en Bert komt oorspronkelijk uit Hurdegaryp. Juist dat sociale aspect vinden we belangrijk: we willen dicht bij de mensen staan. Dat zie je ook terug in onze samenwerking met Talant en in onze sponsoractiviteiten voor bijvoorbeeld de voetbalvereniging.”

De komst van Jumbo betekent eveneens een stimulans voor de werkgelegenheid. “Wij hebben 93 medewerkers, Action zo’n dertig en Talant kon nu uitbreiden naar zo’n vijftig medewerkers. We zijn daarmee één van de grootste werkgevers van Burgum.”
Net als alle Jumbo-supermarkten, staan bij de Burgumer supermarkt de ‘Zeven dagelijkse zekerheden’ centraal: Euro’s goedkoper, Service met ’n glimlach, Voor ál uw boodschappen, Vers is ook écht vers, Vlot winkelen, Niet tevreden? Geld terug, en Uw wensen staan centraal.

“We doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen: dat is onze kracht”, aldus De Jong. “Wil een klant ondanks ons uitgebreide assortiment toch iets anders? Dan wordt het à la minute besteld. We hebben een ongeëvenaarde versafdeling en toch blijven we de klant verrassen met bijzondere producten – deze week bijvoorbeeld paarse spruitjes. Heeft een klant een wens? Al onze medewerkers hebben pen en papier op zak en zorgen ervoor dat de wens meteen genoteerd wordt. We leggen de lat hoog, ook voor onze medewerkers, maar juist doordat we altijd proberen de verwachtingen van de klant te overtreffen, hebben Bert en ik er zo’n plezier in.”

Voorstelling Ik ben Wil in theater Sense Dokkum 5 juni
Derde symposium van Ik ben Wil over dementie op 5 juni met voorstelling 'De Klosdochter' Algemeen 17 uur geleden
Het organisatieteam van de Bonifatiuscup 2024 v.l.n.r.: Marcel Dol, Geeke Draijer, Sonja Louwsma, Jacob Haakma, Karel Hellinga, Marjan Stellema en Sjoerd Radersma.
Achtste editie van toptoernooi Bonifatiuscup Algemeen 19 uur geleden
Hessel verricht de officiële openingshandeling van de rolstoelfiets
Dokkum nu ook per rolstoelfiets bereikbaar Algemeen 20 uur geleden
Overhandiging dichtbundel aan Wierd en Fokje Pietersma, door de leerlingen van CSG Liudger
"Wij vinden het belangrijk dat mensen aan de goede kant van de geschiedenis staan" Algemeen 22 uur geleden
Sjoerd Bakker, begin 1943.
Bijzondere dodenherdenking op 4 mei in Buitenpost Algemeen 23 uur geleden
Kom ook naar de plantjesmarkt!
Plantenmarkt met groenspecialisten en hobbykwekers Algemeen gisteren
4 Mei Dodenherdenking Beetsterzwaag.
Dodenherdenking Beetsterzwaag Algemeen 30 apr, 16:03
Afbeelding
Op reis? Vergeet niet om je reisverzekering te regelen! Zaken 30 apr, 14:55
Afbeelding
Lingerie: Een bijzonder stuk kleding Zaken 30 apr, 14:54
Deelnemers van de bevrijdingsloop Burgum
Bevrijdingsloop 5 mei Burgum Algemeen 30 apr, 13:02
Aankondiging elfstedenroeimarathon - 210 roeien in 24 uur
38ste elfstedenroeimarathon 2024 een feit! Algemeen 30 apr, 12:00
Dodenherdenking in Drogeham
Dodenherdenking Drogeham Algemeen 30 apr, 11:00
Repair café Drachten
Repair Café Drachten in Mei Algemeen 30 apr, 10:30