Afbeelding
Foto: Ingezonden

Op reis? Vergeet niet om je reisverzekering te regelen!

Zaken

Staan je koffers al in de gang omdat je binnenkort op reis gaat? Dan is het verstandig om nog even te kijken of je alles goed geregeld hebt. Het belangrijkste: je reisverzekering. Dit is het vangnet dat je kunt gebruiken wanneer alles even tegenzit. Je kunt namelijk ziek worden, je bagage kan kwijtraken of misschien krijg je slecht nieuws van het thuisfront waardoor je ineens terug naar huis moet. Uiteraard wil je hier allemaal liever niet aan denken, maar het is beter om alvast maatregelen te nemen dan om verrast te worden. Om die reden laten we je daarom zien hoe je een reisverzekering passend bij jou kunt afsluiten. 

Een reisverzekering biedt je hulp als alles even tegenzit

Op vakantie wil je lekker de boel de boel laten, maar helaas kan er zomaar iets gebeuren waardoor er problemen ontstaan. Het gaat er niet zozeer om waar deze problemen door veroorzaakt worden, belangrijker is het om te zorgen dat je deze problemen kunt oplossen. Met een reisverzekering kun je dit. Stel bijvoorbeeld dat je een aansluiting mist waardoor je reis vertraging oploopt. Dit betekent dat je ergens extra moet overnachten en dat brengt kosten met zich mee. Heb je een reisverzekering, dan kun je contact opnemen met je verzekeraar die de bijkomende kosten voor je zal betalen. Word je ziek? Dan kun je naar het ziekenhuis voor een behandeling. De bijkomende kosten worden vergoed door je verzekeraar. Zo hoef je je vakantiegeld niet te gebruiken om je problemen op te lossen. 

Vergeet niet om een annuleringsverzekering toe te voegen

Een vakantie begint eigenlijk al op het moment dat je je tickets boekt. Vanaf dan loop je ook risico’s. Dat moet je niet groter maken dan het is, maar het is goed om je hier bewust van te zijn. Er kan namelijk iets gebeuren waardoor je je reis niet meer kunt maken. Om die reden is het goed om meteen een annuleringsverzekering via Univé te nemen. Gebeurt er iets wat je niet voorzien had, dan kun je met deze verzekering je reis omboeken in plaats van dat je hem helemaal moet afzeggen. Ook tijdens je vakantie kun je een beroep doen op je annuleringsverzekering als je ineens te horen krijgt dat je huiswaarts moet keren. We hopen natuurlijk dat het niet nodig zal zijn, maar als er iets gebeurt, is deze polis je redder in nood. 

Hoe lang wil je je reisverzekering laten lopen?

Niet iedereen gaat regelmatig op vakantie, sommige mensen geven er de voorkeur aan om eens per jaar lang op vakantie te gaan. Het zou daarom niet eerlijk zijn om iedereen dezelfde reisverzekering aan te bieden. Om die reden kun je kiezen uit een langlopende verzekering en een kortlopende reisverzekering. De kortlopende sluit je enkel voor de periode van je vakantie af, de langlopende is het hele jaar actief. Dat betekent dat je met een langlopende verzekering geen omkijken meer hebt naar je verzekering en dat je meteen kunt vertrekken. De kortlopende verzekering sluit je voor iedere afzonderlijke vakantie opnieuw af. Ga even naar de site van je verzekeraar om te zien hoe je je zaakjes vandaag nog kunt regelen. Wij raden je aan om ook de aanvullende verzekeringen even te bekijken om te zien hoe je je verzekering helemaal op jouw reisstijl kunt afstemmen. Heb je de perfecte polis samengesteld? Dan sluit je hem met een paar muisklikken af. Je krijgt de voorwaarden binnen een paar dagen thuis gestuurd. Wij wensen je een heel fijne reis toe!

Theaterconcert O Cielo en vaartocht 'Oudega, ontdek een stukje van dit mooie plekje!'
Theaterconcert O Cielo en vaartocht 'Oudega, ontdek een stukje van dit mooie plekje!' Algemeen 5 uur geleden
Frits Veenema terug bij Be Quick Dokkum
Frits Veenema terug bij Be Quick Dokkum Algemeen 7 uur geleden
Benefietconcert t.b.v. Hope4Ukraïne
Benefietconcert t.b.v. Hope4Ukraïne Algemeen 8 uur geleden
Benefietconcert Alexanderkerk Rinsumageast op 26 mei met “Jazzpresje”
Benefietconcert Alexanderkerk Rinsumageast op 26 mei met "Jazzpresje" Algemeen 9 uur geleden
Nomi $hanya
Friesland Pop presenteert: Mini Hiphop Conferentie met het thema "Ladies First" Algemeen 10 uur geleden
Wat houdt de Europese parlementsverkiezing in?
Interactieve avond over Europese verkiezingen Algemeen 16 mei, 17:04
Burgemeester Jan Rijpstra van Smallingerland neemt in de herfst van 2024 afscheid. Acht personen hebben zin om hem op te volgen.
Acht kandidaten burgemeester Smallingerland Algemeen 16 mei, 15:31
Liesbeth Sijtsma
Tweede editie van de Noord-Friese Winkeltjesroute Algemeen 16 mei, 14:17
Van Bond van Oud Leerlingen naar Vrouwen van Nu
Vrouwen van Nu Fryslân 105 jaar! Algemeen 16 mei, 12:32
De priiswinners flnr Marije Buma, Annarixt Weststeijn en Saphyra Holwerda
Marije Buma wint it Lyts Frysk Diktee 2024 Algemeen 16 mei, 11:04
Er zijn nog een paar plaatsen vrij voor het gratis Weekje Weg
Vakantieweek voor gezinnen met minimuminkomen uit Smallingerland Algemeen 16 mei, 09:52
Laat je betoveren door de Kracht van Wandelen in het Bos van Oranjewoud!
Laat je betoveren door de Kracht van Wandelen in het Bos van Oranjewoud! Algemeen 16 mei, 08:45
In de Fonteinkerk in Buitenpost verblijven tijdelijk Oekraïners. Het huurcontract loopt tot oktober 2024, maar onzeker is of alle Oekraïense vluchtelingen dan een andere locatie gekregen hebben.
"Oekraïense vluchtelingen uit Fonteinkerk Buitenpost" Algemeen 16 mei, 07:56