Afbeelding

‘Een jong en dynamisch team met enorme ervaring’

Zakelijk Zakelijk

De medewerkers van Wijmenga Makelaars & Rentmeesters. V.l.n.r. Petra Veenstra-Kromkamp, Berend Wijmenga, Geertje Jagersma, Albert Jan Kamphuis, Inge de Bruin-Posthumus, Bianca Wijbenga-Lap, Jos Ebbers, Bouwina Wijmenga-van der Wal en Michel Osinga. (Foto: Klaas Rozema)

‘Een jong en dynamisch team met enorme ervaring’

BURGUM – Wijmenga Makelaars & Taxateurs heeft twee nieuwe beëdigd makelaar-taxateurs: Geertje Jagersma (36 jaar) en Michel Osinga (39). Eerstgenoemde is een nieuw gezicht, de ander al jarenlang een vertrouwde verschijning bij het Burgumer makelaarskantoor. Nieuwkomer Jagersma voelde zich echter van meet af aan thuis bij Wijmenga. “Het kantoor is al vijftig jaar een begrip, maar het team zelf is jong en dynamisch – en bovendien enorm ervaren.”

Geertje Jagersma begon in 2001 als kandidaat-makelaar en werd in 2007 beëdigd als makelaar-taxateur. Na jarenlang als freelancer voor een kantoor in Heeg te hebben gewerkt, maakte ze in mei de overstap naar Wijmenga Makelaars & Taxateurs – en werd daarmee de eerste vrouwelijke makelaar bij Wijmenga.

De overstap was een bewuste keus: “Ik vind het prettig om me bezig te houden met alle facetten van de makelaardij. En dat kan bij een groot team als dat van Wijmenga. Met negen zeer ervaren medewerkers kunnen we onze klanten op adequate wijze bedienen. Denk daarbij niet alleen aan bezichtigingen die op korte termijn kunnen plaatsvinden, maar ook aan onze goede bereikbaarheid. Wie een vraag heeft, krijgt bij ons heel snel antwoord.
Bovendien sta je samen sterker: als collega’s zijn we voortdurend bezig informatie te delen. Daardoor kun je voor alle vraagstukken, ook de lastige, de beste oplossing vinden.”

In de afgelopen vijftig jaar is Wijmenga Makelaars & Taxateurs zich voortdurend blijven ontwikkelen. “Mijn specialisatie naar makelaar-taxateur is een mooi voorbeeld van hoe ons kantoor inspeelt op de veranderingen in de markt”, vertelt Michel Osinga. Toen hij in 2001 aantrad bij het Burgumer makelaarskantoor, hield hij zich met name bezig met nieuwbouw en planbegeleiding. “Maar de markt vroeg om een nieuwe specialisatie, vandaar dat ik de NVM-opleiding ging volgen.”

Voor de meeste mensen is het kopen van een woning één van de grootste transacties in hun leven, reden om een ervaren en deskundige makelaar in te schakelen. Bij Wijmenga weet de klant zich in goede handen, benadrukt Geertje Jagersma. “Het maakt niet uit of het een klein huisje, een hoekwoning of een groot landhuis betreft: voor elke woning wordt dezelfde optimale inspanning geleverd. Die houding sprak me meteen aan.”

Wijmenga Makelaars & Taxateurs combineert die nadruk op kwaliteit en aandacht voor de klant met een groot netwerk. “We zijn één van de grotere partijen in de regionale woningmarkt en hebben daardoor veel contacten”, vertelt Osinga. “We zijn bij één op de twee NVM-transacties in deze regio betrokken, hetzij voor de koper, hetzij voor de verkoper. Ook daardoor kunnen we heel flexibel inspelen op de wensen van onze klanten.”
Net als de andere makelaars van Wijmenga, zijn Geertje Jagersma en Michel Osinga thuis in deze regio. “Omdat we voortdurend op pad zijn, heb ik in de loop der jaren elk paadje van elk dorp leren kennen”, glimlacht Osinga. Voor Jagersma betekende de overstap naar Wijmenga een terugkeer naar haar geboortedorp. “Omdat mijn familie en vrienden hier wonen, ben ik de verbintenis met deze omgeving natuurlijk nooit kwijt geraakt. Ook omdat ik nog wekelijks in Burgum kwam en hier ook tennis. Het is erg leuk, nu als makelaar, vele bekende gezichten tegen te komen.”

Onbeperkt muzikaal Een concert voor en door iedereen.
Onbeperkt muzikaal is concert voor en door iedereen Algemeen 16 uur geleden
De Europese verkiezingen zijn in Nederland op donderdag 6 juni 2024.
Verkiezing Europees Parlement komt er aan! Algemeen 17 uur geleden
Lente- en Bijenmarkt Passiflora
Lente- en Bijenmarkt Passiflora zaterdag 11 mei Algemeen 18 uur geleden
Tweedaagse 2024 voorjaar winnaar Twin Games Middenbouw
150 deelnemers voetbaltweedaagse Veerkr88 in Buitenpost Algemeen 19 uur geleden
Koppelwedstrijd Biljartclub Buitenpost
Seizoen afgesloten met koppelwedstrijd Algemeen 20 uur geleden
Hier is Jorrit de Graaf zijn plaaggeest Jan Eisma wél de baas.
Discutabele strafschop en geen plan B nekt ONT Algemeen 5 mei, 22:34
Jan Bandstra
Officieus over en uit voor Ropta Boys Algemeen 5 mei, 21:53
 Foto ter illustratie.
Voetbal Dokkum - Anjum Algemeen 5 mei, 21:36
Redding van Kevin van der Meulen op een doelpoging van Rik van der Eerden
Buitenpost sprokkelt punt tegen AZSV Algemeen 5 mei, 20:02
Wethouder Maria le Roy (rechts) streeft naar een gemeente zonder afval. Op 16 mei spreekt ze hier over, net als de heer Goëbel van Repair Café Drachten (niet op de foto).
Geef je spullen een tweede kans?! Algemeen 5 mei, 17:55
Bongzilla
Amerikaanse cultband Bongzilla komt op 8 mei naar Iduna Algemeen 5 mei, 16:13
Anjum weer met beide benen op de kleigrond - Foto ter illustratie
Anjum weer met beide benen op de kleigrond Algemeen 5 mei, 15:04
De natuur: een onderwerp wat altijd verschillend is en telkens inspireert.
Kunstacademie Friesland strijkt neer in de schilderachtige Trynwalden Algemeen 5 mei, 14:03