Sportbedrijf Drachten genomineerd voor Innovatieprijs

Sport Sport

DRACHTEN - De genomineerden van de Innovatieprijs Sportaccommodaties zijn bekend. Uit twaalf inzendingen maakte de adviescommissie een eerste selectie en koos de jury drie innovaties waaronder 'iSpace Sports' van Sportbedrijf Drachten. De jury maakt op 9 maart tijdens de Dag van de Sportaccommodaties in Houten bekend wie de Innovatieprijs daadwerkelijk in ontvangst mag nemen.

De Innovatieprijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. De prijs is een gezamenlijk initiatief van BSNC, VSG en NOC*NSF en is bedoeld om nieuwe concepten in de sportsector stimuleren. Ook willen de drie organisaties de focus versterken op innovatie bij het bedrijfsleven, opdrachtgevers e´n gebruikers. De winnaar ontvangt een promotiepakket. Het beoordelen van de inzendingen gebeurde aan de hand van de criteria zoals originaliteit en creativiteit, de aanleiding voor de innovatie, praktische meerwaarde, promotie vakgebied en effectiviteit. En in hoeverre er sprake is van een concreet, gerealiseerd en duidelijk product, project of dienst.


iSpace Sports
Sportbedrijf Drachten is genomineerd met de innovatie 'iSpace Sports': een bewegingsruimte die aansluit bij het bewegen van nu in de toekomst’. ISpace biedt voor iedereen plezier en uitdaging. De huidige generatie is met gaming, Snapchat en Instagram eraan gewend dat alles gevisualiseerd is. Daarom transformeert het Sportbedrijf de ouderwetse donkere gymzaal naar een spectaculaire en moderne iSpace Sports. Een interactieve, intelligente en innovatieve bewegingsruimte. De Pulastic sportvloer creëert sfeer en beleving met oplichtende led-lijnen. Het projecteren van nieuwe vormen van sport en spel en het gebruik van digitale software en toestellen leidt tot nieuwe vormen van bewegen. Door de hulpmiddelen ontstaat een droomwereld. De gebruiker wordt uitgedaagd om te bewegen en zijn grenzen te verleggen. De diversiteit in de vormgeving zorgt ervoor dat bewegen nooit saai wordt.

Redding van Kevin van der Meulen op een doelpoging van Rik van der Eerden
Buitenpost sprokkelt punt tegen AZSV Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Maria le Roy (rechts) streeft naar een gemeente zonder afval. Op 16 mei spreekt ze hier over, net als de heer Goëbel van Repair Café Drachten (niet op de foto).
Geef je spullen een tweede kans?! Algemeen 12 uur geleden
Bongzilla
Amerikaanse cultband Bongzilla komt op 8 mei naar Iduna Algemeen 14 uur geleden
Anjum weer met beide benen op de kleigrond - Foto ter illustratie
Anjum weer met beide benen op de kleigrond Algemeen 15 uur geleden
De natuur: een onderwerp wat altijd verschillend is en telkens inspireert.
Kunstacademie Friesland strijkt neer in de schilderachtige Trynwalden Algemeen 16 uur geleden
Silke van der Wal schiet binnen twee minuten drie keer raak
Silke van der Wal schiet Libertas naar de halve finales NK Futsal! Algemeen 17 uur geleden
Exhorder
Thrashmetalpionier Exhorder (VS) komt op zondag 12 mei naar Drachten Algemeen 19 uur geleden
Kom ook naar de Groenmarkt in Beetsterzwaag!
Groenmarkt bij de Tropische Kas Algemeen 20 uur geleden
Expositie Ferenc Gelencsér
Expositie Ferenc Gelencsér Algemeen 22 uur geleden
Leroy Sletering
Goed spelend Broekster Boys simpel langs Blauw wit '34 Algemeen 4 mei, 20:33
Kunst uit Hijum en Ternaard
Kunst uit Hijum en Ternaard Algemeen 4 mei, 16:30
Lekker slapen kleintje
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Algemeen 4 mei, 14:36
Wandelen in Smallingerland beperkt zich volgens Kees Mourits (Wandelnet) te veel tot verharde wegen en paden, omdat er volgens hem onvoldoende onverharde wandelpaden zijn.
Waardering én zorgen over mobiliteit in Smallingerland Algemeen 4 mei, 13:43