Afbeelding

Zwaagwesteinde en ONT delen de punten

Sport Sport

DE WESTEREEN- Zaterdag stond de voetbalwedstrijd VV Zwaagwesteinde-ONT op het programma, een belangrijke krachtmeting voor beide clubs. ONT was koploper. Zwaagwesteinde stond vijfde en moest aansluiting met de top zien te houden. Het werd een remise.

Na wat aftasten in het begin van de wedstrijd was het al snel duidelijk dat Zwaagwesteinde het spel mocht maken. ONT voetbalde vanuit een gesloten verdediging, wat voor een neutrale toeschouwer niet om aan te zien was. In de tiende minuut werd de score geopend door ONT. Na een corner van Zwaagwesteinde werd de counter door ONT ingezet en door misverstanden in de defensie van Zwaagwesteinde kon Dennis Bakker simpel keeper Roelof van der Ploeg passeren: 0-1.

In de vijftiende minuut was er weer een grote kans voor ONT, maar Roelof van der Ploeg kon met behulp van de lat redding brengen. Een minuut later kreeg Zwaagwesteinde een vrije trap trap, die door Sven Rozendal werd genomen. Keeper Rory Bruinja kon niet bij de bal, waardoor Wymer de Vries een vrije kans kreeg. Zijn kopbal werd van de lijn gehaald. In de zevenentwintigste minuut kwam Zwaagwesteinde op 1-1. Na een actie van Wymer de vries kwam hij vrij te staan en zijn schot werd door keeper Rory Bruinja verkeerd ingeschat. Daarna mocht ONT een corner nemen die door Zwaagwesteinde slecht werd weggewerkt. Hendrik Mulder kreeg de vrije kans om uit te halen wat 1-2 betekende voor ONT.

In de tweede helft gebeurde er weinig, ONT nam haar defensieve stelling in en Zwaagwesteinde mocht aanvallen. In de zevenenzestigste minuut kwam dan toch de 2-2 op het scorebord door Robin Feenstra na een prima actie van Sven Rozendal die in het zestienmetergebied drie man het bos instuurde. Verder gebeurde er weinig, al had Oebele Twijnstra de 2-3 nog op zijn slof, maar hij miste. Al met al een terechte uitslag.

Zaterdag speelt Zwaagwesteinde in en tegen Rijperkerk om 14.30 uur. ONT speelt een uitwedstrijd tegen 't Fean'58, die om 14.30 uur begint.

Gerbrand Waaksma gaat voetballen bij VV Buitenpost.
Warm welkom voor Gerbrand Waaksma bij VV Buitenpost Algemeen 6 uur geleden
Skûtsjeverhaal Dokkum inspireert tot nieuw Bonifatiusbier.
Skûtsjeverhaal Dokkum inspireert tot nieuw Bonifatiusbier Algemeen 8 uur geleden
Wethouder Jouta onthult nieuwe borden Hegebeintum.
Hegebeintum ook na sluitingstijd goed te bezoeken Algemeen 9 uur geleden
Foto links: Wandelaars bij de trap van Blauwverlaat. Foto rechts gezellige drukte bij Jeugdhonk Stynsgea.
Geslaagde avond4daagse Augustinusga Algemeen 10 uur geleden
Ontdek de nieuwste singer-songwriters op 31 mei in de Waalse Kerk Leeuwarden
Ontdek de nieuwste singer-songwriters op 31 mei in de Waalse Kerk Leeuwarden Algemeen 11 uur geleden
Skûtsje “de Rot
Zeilen met het skûtsje "de Rot Algemeen 12 uur geleden
In eendrachtige samenwerking houden Albert Wijma en ONT doelman Hidde Ament Frisiaan Dela Sabuni van scoren af.
Kampioen geeft ONT geen cadeautje Algemeen gisteren
Eind goed, al goed voor Anjum.
Eind goed, al goed voor Anjum Algemeen gisteren
Broekster Boys winnaar in knotsgekke derby tegen FC Burgum.
Overeenkomst over verbouw van en nieuwbouw bij de Wiidpleats
Overeenkomst over verbouw van en nieuwbouw bij de Wiidpleats Algemeen 19 mei, 13:00