V & V beslist streekderby tegen Quick'21

Sport Sport

BURGUM - De korfbalclubs V & V uit Garyp en Quick’21 uit Oudega hebben elkaar gevonden bij de samenwerking van reserveteams, maar de rivaliteit bij de standaardteams was er zaterdag niet minder om. V & V won de wedstrijd, zij het nipt.

Hoewel derby’s veelal uitmonden in een spreekwoordelijke 'draak' van een wedstrijd was daar absoluut geen sprake van. De openingstreffer was voor Quick'21 na een slim uitgespeelde vrije bal. V & V kwam echter vlot met een antwoord,. Toen het ‘bal’ geopend was volgden de scores elkaar vlot op, waardoor het voor het publiek een uiterst vermakelijke eerste helft werd. Tot de achttiende minuut bleef de score gelijk. waarna V & V een klein gaatje kon maken naar 8-10 door een strafworp en een droge knal. V & V speelde aan het eind van de eerste helft zeer degelijk, waardoor het team kon uitlopen naar 10-13 bij rust.

Na rust verzilverde V en E een strafworp: 10-14. Hoewel Quick'21 ook regelmatig de korf wist te vinden was het V & V dat altijd direct met een antwoord kwam en zo de voorsprong op een comfortabele vier doelpunten wist te houden. Daarna kwam echter de 'klad' er een beetje in en wist Quick'21 drie achter elkaar te scoren en zo de zorgvuldige opgebouwde marge terug te brengen naar twee. Het publiek begon nu toch een beetje te schuiven op de bank. Dit, voor het V & V publiek heerlijke avondje zou nu met nog enkele minuten toch niet eindigen in een totale deceptie?

Dat werd ook de spelers van V & V te gortig. Beide ploegen mochten nog één keer vanaf de strafworpstip aanleggenm wat resulteerde in een eindstand van 19-21 in het voordeel van V & V. Een hele leuke wedstrijd voor het publiek en twee zeer belangrijke punten voor V & V dat hiermee naar de tweede plek op de ranglijst wist te klimmen.

Detail fan it troch in Kollumer sulversmid makke boerd mei 64 fjilden.