Hattrick Wykels Hallum velt VV Rijperkerk: 1-3

Sport Sport

RYPTSJERK – Wykels Hallum heeft zich gemeld bij de top van de derde klasse B. Dat ging ten koste van VV Rijperkerk, dat zaterdag niet zoveel minder was dan de ploeg uit Hallum, maar moest zwichten voor een onvervalste hattrick van Pieter Dijkstra. Voor rust was de wedstrijd in een druilerige regen al beslist: 1-3.

Door Jelle Jeensma

Elftalleider Arjen de Vries van Wykels Hallum, die hoofdtrainer Wibo de Brouwer deze wedstrijd verving, zag de aanvoerder van Wykels Hallum een opvallende eerste helft spelen. “Pieter is één van onze betere spelers, Hij is sterk aan de bal en heeft techniek. Op een glad veld zoals dit kan hij gemakkelijk zijn tegenstanders ontwijken. Maar zijn rendement is niet altijd even groot”, vertelt Arjen de Vries.

Wedstrijd voor rust beslist door Pieter Dijkstra

Dat rendement was in dit duel zeker wel aanwezig. Na ruim tien minuten was het al raak, toen Dijkstra zich losmaakte van zijn tegenstanders en vrij voor keeper Redmer Jorna van VV Rijperkerk opdook. Op zijn droge schuiver moest de doelman het antwoord schuldig blijven. Later in de eerste helft rondde hij een vlotte aanval van Wykels Hallum fraai af nadat Gwen Dijkstra de bal klaar had gelegd en de bal hoog in het doel dwarrelde. Ook de derde treffer was geen toeval. De verdediging van Rijperkerk kreeg geen greep op Dijkstra, die naar binnen trok, een paar verdedigers passeerde en 1-3 binnenschoot.

Hiermee is het verhaal van de wedstrijd geenszins compleet. Het hard werkende Rijperkerk werd allerminst weggespeeld, maar Wykels Hallum was effectiever. Rijperkerk pakte in de beginfase van de wedstrijd het initiatief en had de beste kansen. Diederik Andringa, één van de betere spelers met veel drive naar voren, nam het doel onder vuur. Dat leverde geen voorsprong op en ook in de rebound had Paul Veenstra geen succes.

Rijperkerk kreeg meer kansen. Na een inzet van Mark Hendriks werd de bal van de doellijn gehaald. Hendriks stond even later aan de basis van de gelijkmaker na een snelle combinatie door het centrum. Johannes Meijer bracht de hoop bij Rijperkerk terug door de 1-1 voor zijn rekening te nemen. Meijer liet nog een paar goede acties zijn, maar kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken. Na de gelijkmaker sloeg Wykels Hallum twee keer toe.

Na de 1-3 achterstand moest Rijperkerk na rust stevig aan de bak, maar veel kansen leverde het niet op, omdat de creativiteit ontbrak. Wykels Hallum kreeg eigenlijk de beste kans. De lob van Pieter Dijkstra leverde geen doelpunt op. De aanvoerder van Wykels Hallum was in de tweede helft minder prominent in beeld en liet zich regelmatig een linie terugzakken. Veel mogelijkheden kreeg Rijperkerk niet, hoewel een inzet van Mark Hendriks de aansluitingstreffer had kunnen opleveren. Wykels Hallum had de voorsprong nog kunnen uitbreiden, maar benutte de ruimte niet. Redmer Jorna pareerde een schot van Stefan Homsma en ook een inzet van Gwen Dijkstra leverde geen doelpunt op.

Promotie geen hoofddoel Wykels Hallum

Wykels Hallum staat er na een stroeve competitiestart goed voor. Arjen de Vries: “We winnen niet vaak in Rijperkerk. Wykels Hallum hoeft niet te promoveren, maar als we de kans krijgen zullen we die aangrijpen. Onze selectie is dit seizoen breder geworden en ook zijn de spelers weer blessurevrij. Dat is ook de verdienste van trainer Wibo de Brouwer, die bij trainingen het accent legt op techniek en tactiek. Ook onze controlerende speler Jurjen Bosch is weer fit.”

Wykels Hallum speelt zaterdag thuis tegen koploper VV Minnertsga. VV Rijperkerk moet de punten gaan pakken van SC Berlikum in een uitwedstrijd. Rijperkerk is afgezakt naar de tiende plaats met negen punten, drie meer dan VV Kollum dat hekkensluiter is.

De natuur: een onderwerp wat altijd verschillend is en telkens inspireert.
Kunstacademie Friesland strijkt neer in de schilderachtige Trynwalden Algemeen 7 uur geleden
Silke van der Wal schiet binnen twee minuten drie keer raak
Silke van der Wal schiet Libertas naar de halve finales NK Futsal! Algemeen 8 uur geleden
Exhorder
Thrashmetalpionier Exhorder (VS) komt op zondag 12 mei naar Drachten Algemeen 9 uur geleden
Kom ook naar de Groenmarkt in Beetsterzwaag!
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Algemeen 4 mei, 14:36
Wandelen in Smallingerland beperkt zich volgens Kees Mourits (Wandelnet) te veel tot verharde wegen en paden, omdat er volgens hem onvoldoende onverharde wandelpaden zijn.
Waardering én zorgen over mobiliteit in Smallingerland Algemeen 4 mei, 13:43
Bloemetjesmarkt Leeuwarden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden Algemeen 4 mei, 12:47
Brown Sugar Baby
Cabaret, musical en een huishouden voor beginners in De Lawei Algemeen 4 mei, 11:23
Resolve
Progressieve metalcoreband Resolve brengt een Franse revolutie naar Iduna Algemeen 4 mei, 10:18
Zaterdag 11 mei as. organiseert Museum Warten i.s.m. Warten Doarp yn it Grien tijdens de Country Fair, in de boomgaard van de Oud Friese Greidboerderij de kampioenschappen stokpaard racen voor jong en oud.
Stokpaard race - jumping Warten Algemeen 4 mei, 08:30