Afbeelding

LDODK 2 wint het PKKT Tytsjerksteradieltoernooi

Sport Sport

BURGUM - Het vijfendertigste PKKT korfbaltoernooi Tytsjerkseradiel begon zaterdag met de strijd tussen de reserveteams om de kleine beker.

In de voorrondes had de Wâlden 2 geen enkele moeite met Quick ’21 2 en won met 8-16. In de tweede wedstrijd was het duel tussen V en V 2 en DOW-Wêz-Handich 2. Deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel, 13-13, waarop een serie van acht strafworpen volgde om een winnaar te krijgen. V en V 2 trok hierbij aan het langste eind. In de finale van de reserveteams bleek V en V 2 geen moeite te hebben met de Wâlden 2 en won met 10-19. Daarmee gingen zij naar huis met de beker.

Quick'21 wint van V en V in verliezersronde

Traditioneel probeert de organisatie een korfbalpromotiewedstrijd te organiseren voor teams op het hoogste niveau. Helaas werd ze op het laatste moment geconfronteerd met een afzegging van DVO. Gelukkig waren de spelers van het vlaggenschip van het Friese korfbal LDODK/Rinsma Fashion uit Gorredijk bereid met het tweede team uit te komen in de poule waar gestreden werd om de felbegeerde Bertus Hoogland-bokaal en fungeerde De Wâlden 1 als tegenstander van het eerste.

Bij de strijd tussen de hoofdmachten waren het in de eerste wedstrijd DOW/Wêz-Handich 1 en V en V 1 die tegen elkaar aantraden. De ploeg uit Garyp had moeite om aansluiting te houden met de ploeg uit Eastermar. De overwinning kwam voor Eastermar geen moment echt in gevaar en ze wonnen met 19-14. In de tweede ronde Quick’21 1 tegen LDODK/Rinsma Fashion 2. Quick ’21 kon na twintig minuten het hogere speltempo van LDODK 2 niet meer bijbenen. De wedstrijd eindigde in 8-28 in het voordeel van de Gorredijksters.

De verliezersronde tussen V en V en Quick ’21 werd een spannende wedstrijd die gelijk opging. In de eindfase was het toch Quick ‘21 dat aan het langste eind trok en wist te winnen met 12-13.

De finale ging dus tussen DOW/Wêz-Handich en LDODK/Rinsma Fashion. LDODK geldt natuurlijk als favoriet, een team dat drie keer in de week traint en oogt als een geoliede machine. DOW/Wêz-Handich wist goed te verdedigen en bleef ook scoren, LDODK/Rinsma Fashion 2 kreeg de trofee niet cadeau. In het slot van de wedstrijd trok LDODK 2 een gat en besliste met 10-16 de wedstrijd. LDODK/Rinsma Fashion 2 won het Tytsjerksteradieltoernooi en kreeg de Bertus Hoogland-bokaal uit handen van mede-organisator Henk de Haan uitgereikt.

Promotiedag voor start korfbalzaalseizoen

Het PKKT-selectie A-juniorenteam, samengesteld uit jeugd uit de deelnemende verenigingen, trad aan tegen De Pein A1. Het team uit Opeinde liet zien dat zij beter op elkaar in was gespeeld dan het PKKT regioteam: de eindstand was 10-19.

Voor de inmiddels volgestroomde tribunes van sporthal De Westermar mocht de jeugd van DOW en de Wâlden de beide teams van LDODK/Rinsma Fashion en de Wâlden naar het veld begeleiden. LDODK/Rinsma Fashion miste deze wedstrijd voorman Erwin Zwart, hij kwam uit voor Oranje op het Europees kampioenschap. De wedstrijd werd geleid door Ritske Kleinhuis en zijn assistent Johan Abma. In een wedstrijd, die niet het spektakel gaf waar vooraf op gehoopt was, won LDODK riant met 37-18. Het was een mooie promotiedag voor het korfbal in deze regio voor de start van het nieuwe korfbalzaalseizoen.

Het organisatieteam van de Bonifatiuscup 2024 v.l.n.r.: Marcel Dol, Geeke Draijer, Sonja Louwsma, Jacob Haakma, Karel Hellinga, Marjan Stellema en Sjoerd Radersma.
Achtste editie van toptoernooi Bonifatiuscup Algemeen 12 uur geleden
Hessel verricht de officiële openingshandeling van de rolstoelfiets
Dokkum nu ook per rolstoelfiets bereikbaar Algemeen 14 uur geleden
Overhandiging dichtbundel aan Wierd en Fokje Pietersma, door de leerlingen van CSG Liudger
"Wij vinden het belangrijk dat mensen aan de goede kant van de geschiedenis staan" Algemeen 15 uur geleden
Sjoerd Bakker, begin 1943.
Bijzondere dodenherdenking op 4 mei in Buitenpost Algemeen 16 uur geleden
Kom ook naar de plantjesmarkt!
Plantenmarkt met groenspecialisten en hobbykwekers Algemeen 17 uur geleden
4 Mei Dodenherdenking Beetsterzwaag.
Dodenherdenking Beetsterzwaag Algemeen 30 apr, 16:03
Afbeelding
Op reis? Vergeet niet om je reisverzekering te regelen! Zaken 30 apr, 14:55
Afbeelding
Lingerie: Een bijzonder stuk kleding Zaken 30 apr, 14:54
Deelnemers van de bevrijdingsloop Burgum
Bevrijdingsloop 5 mei Burgum Algemeen 30 apr, 13:02
Aankondiging elfstedenroeimarathon - 210 roeien in 24 uur
38ste elfstedenroeimarathon 2024 een feit! Algemeen 30 apr, 12:00
Dodenherdenking in Drogeham
Dodenherdenking Drogeham Algemeen 30 apr, 11:00
Repair café Drachten
Repair Café Drachten in Mei Algemeen 30 apr, 10:30
Anouska Koster rijdt naar podiumplaats in Festival Elsy Jacobs
Anouska Koster rijdt naar podiumplaats in Festival Elsy Jacobs Algemeen 30 apr, 09:34