Quick'21 blijft in het spoor van koploper na winst

Sport Sport

OUDEGA - Door het onnodige verlies van de vorige week tegen Udiros stond er voor de korfballers van Quick'21 zaterdag redelijk veel druk op de wedstrijd tegen Harich. Verlies zou betekenen dat Quick'21 voorlopig afhaakt voor de koppositie en met winst is alles nog in eigen hand. Zover kwam het niet, de Oudegasters wonnen met 28-17.

Dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden was wel duidelijk, gezien de oefenwedstrijd die eerder dit seizoen werd verloren tegen Harich.

Voor de wedstrijd tussen beide hoofdmachten lieten de reserves van Quick'21 het goede voorbeeld zien. Quick 2 versloeg Harich 2 in een spannende wedstrijd met 17-15.

Met een iets gewijzigde opstelling, Gerwold Hylkema in de basis voor de geblesseerde Sjoerd Pool, startte Quick'21 de wedstrijd. Het eerste aanvalsvak zette meteen een aantal goede aanvallen op waaruit Hilly Neeltje van der Wal en de dit jaar verdienstelijk debuterende Romke Kooistra wisten te scoren. Het andere vak nam dit over en het was al snel duidelijk dat de Quickers het vizier op scherp hadden. Harich kon hier niet goed mee omgaan en had het verdedigend zwaar met de mooie combinaties die Quick neerzette. Vrijwel alle Quick-spelers kwamen in de eerste helft tot scoren. De voorsprong werd gestaag uitgebouwd en zo kon Quick met een riante 16-8 voorsprong de rust in- gaan.

Ruime winst na mooie combinaties

Na rust probeerde Harich met een aantal wissels nog wat te forceren. Maar echt dichterbij wist Harich niet meer te komen. Halverwege de tweede helft was duidelijk dat Quick'21 de overwinning niet meer kon ontgaan.

Met nog een aantal mooie combinaties tussen Jelte de Vries en Romke Kooistra en in het andere vak Hendrik de Jong en Gerwold Hylkema werd het publiek uiteindelijk getrakteerd op een ruime overwinning, eindstand 28-17.

Quick'21 bezet daardoor een gedeeltelijke tweede plek met een punt achterstand op koploper De Granaet, in een spannende poule waarin de onderlinge verschillen minimaal zijn.

Doelpunten: Romke Kooistra 6, Jelte de Vries 4 , Gerwold Hylkema 8, Hendrik de Jong 4, Hilly Neeltje van der Wal 3, Klara Kooistra 2, Gerdien van der Veen 1.