Harkemase Boys krijgt herkansing tegen Flevo Boys

Sport Sport

Invaller Yoran Popovic van ACV (rechts) doet Harkemase Boys de das om met twee treffers achter elkaar. Op de foto het eerste doelpunt. Verdediger Jesse Renken kan de goal niet voorkomen.  (Foto: Klaas Rozema)

HARKEMA – Wat een onvergetelijk voetbalfeest had moeten worden op sportpark De Bosk, eindigde zaterdag in een enorme deceptie. Het kampioenschap van Harkemase Boys in de hoofdklasse moet opnieuw worden uitgesteld na de 2-3 nederlaag tegen ACV uit Assen.

Dat was het slechte nieuws na een hectische voetbalmiddag. Het goede nieuws is dat Harkemase Boys de titelkansen nog steeds in eigen hand heeft, maar dan moet zaterdag wel worden gewonnen van Flevo Boys. Elk ander scenario is waarschijnlijk ongunstig voor de ploeg van trainer Jan Vlap, die alle kaarten heeft gezet op rechtstreekse promotie naar de nieuwe derde divisie en liever niet afhankelijk wil worden van de nacompetitie.

De ontgoocheling in het kamp van Harkemase Boys was natuurlijk groot na de nederlaag tegen de ploeg uit Assen, die ook nog in de race is voor promotie. Zelfvertrouwen en vorm ontbreken momenteel bij Harkemase Boys, dat in de eerste twee periodes van de competitie domineerde en onaantastbaar leek, maar nu in een mindere fase zit en verdedigend veel steken laat vallen. De grote concurrent VV Staphorst won zaterdag met grote cijfers van Drachtster Boys en heeft de achterstand op Harkemase Boys nu teruggebracht tot twee punten. Harkemase Boys had een paar weken een schijnbaar onoverbrugbare puntenvoorsprong opgebouwd op Staphorst, maar die is na een aantal nederlagen fors geslonken. Staphorst, de ploeg in vorm, blijft maar winnen.

Na drie kwartier zag het er allemaal letterlijk en figuurlijk nog zonnig uit voor Harkemase Boys, dat niet alle risico’s nam tegen ACV en veel mensen achter de bal hield. Rolf Dijk had een goede actie in huis en zette Harkemase Boys op een 1-0 voorsprong,  waardoor het publiek op ‘De Bosk’ bijna uit het dak ging. Harkemase Boys was in het eerste half uur de beter voetballende ploeg, maar ACV kroop daarna langzaam uit de schulp en kreeg een paar kansen.

Erick Jansema van Harkemase Boys liet zien waarom hij een topkeeper is in de hoofdklasse. Voor rust had Harkemase Boys nog een aardige kans op 2-0. Spelbepaler Oebele Schokker zette een aanval op en kreeg de bal terug, maar zijn schot ging over. Uitgespeelde kansen voor beide ploegen waren overigens schaars in de eerste helft.

Na rust liet ACV een heel ander en aanvallender gezicht zien. Harkemase Boys was plotseling de greep op de wedstrijd kwijt en er ontstonden chaotische taferelen in het strafschopgebied van de Boys. Invaller Yoran Popovic scoorde bij zijn eerste balcontact de gelijkmaker (1-1) nadat rechtervleugelverdediger en ex-prof Angelo Cijntje met een voorzet de verdediging van Harkemase Boys uit elkaar had gespeeld. Het was voor Popovic een topdag, want even later maakte hij er 1-2 van. Harkemase Boys zette aan en kwam op 2-2. Na een voorzet van Jorco van Hezel werd de bal binnengelopen door Joram Smits.

Die late treffer van Smits bracht het kampioenschap weer wat dichterbij. Dat bleek een illusie, want de winnende treffer viel aan de andere kant. Een messcherpe counter van ACV betekende 2-3 en daarmee waren de titelkansen in deze wedstrijd verkeken. Weer was Popovic de schutter. De ingevallen Arton Musliu had in de extra tijd nog 3-3 kunnen scoren, maar de keeper van ACV was attent.

Verdediger Robin Huisman de Jong van Harkemase Boys was uiteraard ontgoocheld. “We hadden deze wedstrijd over de streep moeten trekken, maar in het begin van de tweede helft gaven we het uit handen. Er zat natuurlijk spanning op de wedstrijd, maar dit had nooit mogen gebeuren. Er is onzekerheid in de ploeg geslopen, daardoor gebeurden er verdedigend rare dingen. Tot de rust hadden we de wedstrijd onder controle, maar ACV was beter. Nu moet het gebeuren tegen Flevo Boys.”

Jan Bandstra
Officieus over en uit voor Ropta Boys Algemeen 13 uur geleden
 Foto ter illustratie.
Voetbal Dokkum - Anjum Algemeen 13 uur geleden
Redding van Kevin van der Meulen op een doelpoging van Rik van der Eerden
Buitenpost sprokkelt punt tegen AZSV Algemeen 15 uur geleden
Wethouder Maria le Roy (rechts) streeft naar een gemeente zonder afval. Op 16 mei spreekt ze hier over, net als de heer Goëbel van Repair Café Drachten (niet op de foto).
Geef je spullen een tweede kans?! Algemeen 17 uur geleden
Bongzilla
Amerikaanse cultband Bongzilla komt op 8 mei naar Iduna Algemeen 18 uur geleden
Anjum weer met beide benen op de kleigrond - Foto ter illustratie
Anjum weer met beide benen op de kleigrond Algemeen 20 uur geleden
De natuur: een onderwerp wat altijd verschillend is en telkens inspireert.
Kunstacademie Friesland strijkt neer in de schilderachtige Trynwalden Algemeen 21 uur geleden
Silke van der Wal schiet binnen twee minuten drie keer raak
Silke van der Wal schiet Libertas naar de halve finales NK Futsal! Algemeen 22 uur geleden