Sport Sport

Verdediger Wessel Bergsma van Mid Fryslân (midden) probeert de spelers van Wêz Handich/DOW het afspelen van de bal te beletten. (Foto: Klaas Rozema)

KORFBAL IN DE REGIO

ROTTEVALLE – Op een zonnig sportcomplex It Hagehiem in Rottevalle mocht Wêz Handich/DOW, de equipe van Gerjan Gorter, de veldcompetitie hervatten tegen lijstaanvoerder K.V. Mid Fryslân/Jansma Burdaard uit Reduzum/Grou/Warten/Akkrum.

Onder veel publieke belangstelling was Mid Fryslân de ploeg die een 0-2 voorsprong op het scorebord zette. Wêz Handich/DOW, met Teun Zuiderveld in de basisopstelling voor Jan Zeinstra, startte de wedstrijd met veel energie. Er werd gestreden voor elke meter en men had de wil ieder duel te winnen. Tijdens de eerste helft kon Mid Fryslân niet echt los komen, de ploeg uit Rottevalle kon de bal vlot onderscheppen en in de aanval redelijk bij blijven.

Op een stand van 6-8 werd er gerust. In de pauze was het credo om de basis goed te houden, fel te blijven en minder kleine foutjes te maken. Mocht Wêz Handich/DOW willen stunten tegen de koploper, dan moest alles goed staan en mochten er geen eenvoudige dingen fout gaan. Na rust duurde het eventjes voor de uitploeg van zich liet spreken, maar vervolgens kwam Mid Fryslân in een flow. Met een hoog baltempo, veel lange ballen en een redelijk hoog rendement liep de score snel op. Wêz Handich/DOW kwam niet meer tot goede aanvalsopzetten, schoot veelvuldig op de verkeerde momenten en raakte de bal in de aanval te snel kwijt. Verdedigend liep de batterij bij de thuisploeg in de tweede helft leeg en Mid Fryslân bleef scoren. Met name de rebounders van de gasten hadden het vizier de tweede helft op scherp.

Met een eindstand van 8-21 is het duidelijk dat het de tweede helft zeer matig was aan de kant van Wêz Handich/DOW. De komende week zal er weer fanatiek moeten worden getraind om het volgend weekend in Oostwold punten te pakken van OWK.

Koppelwedstrijd Biljartclub Buitenpost
Seizoen afgesloten met koppelwedstrijd Algemeen 3 uur geleden
Hier is Jorrit de Graaf zijn plaaggeest Jan Eisma wél de baas.