Afbeelding

VV Drachten pakt belangrijke punten

Sport Sport

Een duel tussen Tim Kuperus van VV Drachten en Lars Boonstra (rechts) van VV Oerterp. Drachten was de sterkste in deze derby. (Foto: Klaas Rozema)

URETERP – VV Drachten versloeg zondag VV Oerterp in een slechte wedstrijd. Het werd 0-2.

Drachten moest het deze wedstrijd stellen zonder drie basisspelers en had daarom Wim Lunter weer in de basis staan. In de tiende minuut mocht Drachten een vrije trap nemen van scheidsrechter Stel, die zijn stempel in de rest van de wedstrijd op de wedstrijd zou drukken. Marten Zantema schoot de bal hard via de gladde grond op doel waar keeper Robert Visser de bal niet klemvast kon krijgen. Aldo Lingsma was er als de kippen bij om de bal over de keeper heen binnen te tikken en daarmee Drachten op een vroege voorsprong te zetten.

Oerterp was niet bij machte om een vloeiende aanval op te zetten en probeerde met lange ballen te werken. Drachten had echter achterin wat meer zekerheid ingebouwd en gaf geen kans weg. Zelf had men ook moeite om kansen te creëren, maar als men eruit kwam werd het ook wel gevaarlijk. Het spel golfde heen en weer met veel kleine overtredingen van beide kanten, die het spel elke keer onderbraken.

Drachten combineerde waar mogelijk en probeerde via de vleugels gevaarlijk te worden. Oerterp wist zich in de eerste helft geen echte kans te creëren en stelde keeper Guido Wilming niet echt op de proef. In de vierenveertigste minuut kwam Drachten er weer goed en snel uit wat Oerterp ten koste van een hoekschop kon oplossen. De bal werd door Ties Vonk voorgebracht en Wim Lunter pikte de bal op. Hij kapte een speler uiten draaide de bal onhoudbaar voor keeper Robert Visser in de verre hoek en zette Drachten hiermee op 0-2.

In de tweede helft had Oerterp de wind mee en zette Drachten onder druk. De lange ballen van Oerterp leverden echter geen problemen op voor de verdediging van Drachten die er goed het zicht op had.

Halverwege de tweede helft moest Drachten met tien man verder toen Jesmer Slot op de middenlijn een overtreding begon, waarvoor scheidsrechter Stel een gele kaart op zijn plaats achtte. Het was Jesmer Slot zijn tweede kaart, dus kon hij vertrekken. Drachten gaf echter geen krimp en vocht voor elke bal. Oerterp wist geen kans te creëren en probeerde met afstandsschoten gevaar te stichten. Het vizier stond bij hun echter niet scherp en de bal ontbrak het dan ook elke keer aan de juiste richting. Drachten moest nu uiteraard nog verder terug en probeerde nu zelf met de lange bal de beide spitsen Lieuwe Elzinga en Michel Tjoelker te bereiken. Zij konden de bal echter maar kort vasthouden, waardoor Oerterp al snel weer in de aanval kon gaan. Toen met een kleine tien minuten Lieuwe Elzinga zijn tweede kaart kreeg en Drachten dus met negen man verder moest, dacht iedereen dat Oerterp nu wel alles op alles zou zetten om tot scoren te komen.

Drachten beet zich echter vast in de tegenstander, gooide zich voor elke bal en anders was keeper Guido Wilming degene die de bal pakte. In de laatste paar minuten moest keeper Guido Wilming nog een paar keer optreden en deed dat met verve. Zo hield hij de nul, pakte Drachten drie belangrijke punten en steeg Drachten naar de zevende plaats op de ranglijst in de derde klasse van het zondagvoetbal.

Kom ook naar de Groenmarkt in Beetsterzwaag!
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Algemeen gisteren
Wandelen in Smallingerland beperkt zich volgens Kees Mourits (Wandelnet) te veel tot verharde wegen en paden, omdat er volgens hem onvoldoende onverharde wandelpaden zijn.
Waardering én zorgen over mobiliteit in Smallingerland Algemeen gisteren
Bloemetjesmarkt Leeuwarden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden Algemeen 4 mei, 12:47
Brown Sugar Baby
Cabaret, musical en een huishouden voor beginners in De Lawei Algemeen 4 mei, 11:23
Resolve
Progressieve metalcoreband Resolve brengt een Franse revolutie naar Iduna Algemeen 4 mei, 10:18
Zaterdag 11 mei as. organiseert Museum Warten i.s.m. Warten Doarp yn it Grien tijdens de Country Fair, in de boomgaard van de Oud Friese Greidboerderij de kampioenschappen stokpaard racen voor jong en oud.
Stokpaard race - jumping Warten Algemeen 4 mei, 08:30
Sloepvaart naar Lancaster Monument De Zwaluwhaven in Nationaal Park de Alde Feanen
Gratis sloepvaart naar Lancaster monument De Zwaluwhaven Algemeen 3 mei, 17:00
Johan Veenstra wie de earste streektaalskriuwer (Stellingwerfs) dy't - yn 2021 - de Rink van der Veldepriis krige. Links lokoboargemaster Robin Hartogh Heys van de Lier fan de gemeente Smallingerland.
Rink van der Veldepriis 2024 foar Biltske roman fan Gerard de Jong Algemeen 3 mei, 15:45