Afbeelding

Oerterp/VKC begint nieuwe jaar met nederlaag

Sport Sport

Selma Boersma van Oerterp/VKC (rechts) is vrijgespeeld onder de korf en schat in of ze kan scoren. Haar ploeggenoot Gerben-Jan Visser kijkt toe. (Foto: Klaas Rozema)

Oerterp/VKC begint nieuwe jaar met nederlaag

URETERP – De korfballers van Oerterp/VKC hebben zaterdag in eigen huis de kans laten liggen om aansluiting te vinden met de topploegen in de eerste klasse B van de zaalkorfbalcompetitie. KV Oerterp/VKC had een off-day en verloor kansloos met 18-28 van KV Hoogkerk, dat Oerterp/VKC passeerde op de ranglijst.

De Ureterpers haalde in de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar geen moment hun normale niveau. “Het was onze slechtste wedstrijd van het seizoen”, reageerde speelster Jildou Slagmann, die haar stempel niet op de wedstrijd had kunnen drukken en ook nog geblesseerd raakte in de wedstrijd. “De lichtvoetigheid en de frivoliteit, die we meestal wel in ons spel leggen ontbrak deze keer. Bovendien was Hoogkerk fysiek sterker”, vond Jisse van der Schaaf, vaak goed voor veel scores voor Oerterp/VKC, maar nu alleen in de eerste helft productief.

Over het spel van Oerterp/VKC lag een onverklaarbare grauwsluier. De spelers waren onnauwkeurig in de afronding, leden veel balverlies en hadden veel fases waarin niet gescoord werd. Hoogkerk schoot wel met scherp en had Oerterp/VKC halverwege de wedstrijd op de knieën. Hoogkerk speelde in een hoger tempo, liet de bal sneller rondgaan en had het meeste balbezit. In het begin van de eerste helft hield Oerterp/VKC nog gelijke tred met de tegenstander.

Bij een tussenstand van 3-3 zette Jisse van der Schaaf zijn ploeg met twee treffers zelfs op een 5-3 voorsprong. Deze weelde was van korte duur, want Hoogkerk nam daarna het initiatief over en Oerterp/VKC keek steeds tegen een achterstand aan. Bij rust was de negatieve tussenbalans 7-14. Oerterp/VKC had de pech in de eerste helft drie strafworpen tegen te krijgen. Die werden benut door Hoogkerk. Dat Gerben-Jan Visser vlak voor rust een strafworp miste voor Oerterp/VKC paste wel in het patroon van de wedstrijd.

Visser maakte na rust zijn misser goed (8-14), maar veel zoden zette het niet aan de dijk, want Hoogkerk bleef de voordelige marge vasthouden. Een benutte strafworp van Gerben-Jan Visser en twee treffers van Jildou Slagmann brachten Oerterp/VKC op een verschil van vijf punten (11-16). Dat was niet het begin van een inhaalrace, want Hoogkerk liep steeds verder uit en hoefde weinig tegentreffers te incasseren. Nooit werd Oerterp/VKC de geoliede korfmachine, die Hoogkerk wel was. De achterstand liep op naar bijna dubbele cijfers: 16-28. Gerben-Jan Visser en Sander Dijkstra deden in de laatste minuten nog iets terug, maar de 18-28 sprak duidelijke taal.

Trainer Rob Verra vond dat Oerterp/VKC te weinig had gescoord. “Als het verschil bij rust twee doelpunten was geweest, hadden we er nog een wedstrijd van kunnen maken. Nu was de achterstand te groot. Normaal hebben wij geen problemen met scoren. We hebben de kwaliteiten om het alle ploegen in de competitie moeilijk te maken, ook de koploper. Hoogkerk speelde directer en schoot zonder rebound.”

Verra is sinds dit seizoen trainer van Oerterp/VKC. Voordat hij aan deze klus begon, trainde hij het tweede team van SIOS uit Wolvega. “Oerterp/VKC heeft een gemotiveerde en hechte spelersgroep, waar potentie in zit en de spelers hebben veel voor elkaar over.” De eerste selectie heeft genoeg scorend vermogen, hoewel dat nu niet uit de verf kwam. “Gerben-Jan Visser van het tweede team is bij de eerste selectie gekomen omdat hij een scorende speler is”, zegt Verra. In de zaal- en veldcompetitie moet Oerterp/VKC volgens hem als goede middenmoter mee kunnen draaien. Oerterp/VKC houdt nu in de zaal nog twee ploegen onder zich, ROG en De Parabool.

Sinds dit seizoen werkt KV Oerterp samen met VKC uit Siegerswoude, een kleinere club, die moeite heeft teams op de been te brengen. Een fusie is (nog) niet aan de orde, maar de samenwerking levert voor beide clubs voordelen op, vooral bij het formeren van de jeugdteams.

Dodenherdenking en kranslegging in Drachten
4 mei dodenherdenking Drachten Algemeen 18 uur geleden
Voorstelling Ik ben Wil in theater Sense Dokkum 5 juni
Derde symposium van Ik ben Wil over dementie op 5 juni met voorstelling 'De Klosdochter' Algemeen 19 uur geleden
Het organisatieteam van de Bonifatiuscup 2024 v.l.n.r.: Marcel Dol, Geeke Draijer, Sonja Louwsma, Jacob Haakma, Karel Hellinga, Marjan Stellema en Sjoerd Radersma.
Achtste editie van toptoernooi Bonifatiuscup Algemeen 20 uur geleden
Hessel verricht de officiële openingshandeling van de rolstoelfiets
Dokkum nu ook per rolstoelfiets bereikbaar Algemeen 22 uur geleden
Overhandiging dichtbundel aan Wierd en Fokje Pietersma, door de leerlingen van CSG Liudger
"Wij vinden het belangrijk dat mensen aan de goede kant van de geschiedenis staan" Algemeen 23 uur geleden
Sjoerd Bakker, begin 1943.
Bijzondere dodenherdenking op 4 mei in Buitenpost Algemeen gisteren
Kom ook naar de plantjesmarkt!
Plantenmarkt met groenspecialisten en hobbykwekers Algemeen gisteren
4 Mei Dodenherdenking Beetsterzwaag.
Dodenherdenking Beetsterzwaag Algemeen 30 apr, 16:03
Afbeelding
Op reis? Vergeet niet om je reisverzekering te regelen! Zaken 30 apr, 14:55
Afbeelding
Lingerie: Een bijzonder stuk kleding Zaken 30 apr, 14:54
Deelnemers van de bevrijdingsloop Burgum
Bevrijdingsloop 5 mei Burgum Algemeen 30 apr, 13:02
Aankondiging elfstedenroeimarathon - 210 roeien in 24 uur
38ste elfstedenroeimarathon 2024 een feit! Algemeen 30 apr, 12:00
Dodenherdenking in Drogeham
Dodenherdenking Drogeham Algemeen 30 apr, 11:00