Oerterp/VKC verslaat KF De Wâlden

Sport Sport

Een doorloopbal van Oerterp/VKC. Selma Boersma speelt haar teamgenoot Gerben Jan Visser aan. Theun Linthof van KF De Wâlden probeert ertussen te komen. (Foto: Klaas Rozema)

OENTSJERK – Zaterdag begon de eerste speelronde van het zaalseizoen. Hiervoor reisde de selectie van Oerterp/VKC af naar Oentsjerk en bezocht daar KF De Walden. De overwinning ging naar Oerterp/VKC.

Oerterp/VKC liet na het eerste fluitsignaal gelijk zien dat het twee punten mee naar huis wilde nemen. Na drie minuten hadden de bezoekers al drie keer de korf gevonden, waarmee het zijn tegenstander wakker had geschud. De Wâlden kwam achter Oerterp/VKC aan en nam na zestien minuten de leiding met een stand van 8 tegen 7.

De wedstrijd ging daarna tot de dertigste minuut gelijk op met veel treffers van beide ploegen, maar in de rust was de stand met 13-14 in het voordeel van Oerterp/VKC. Na rust lieten de Oerterpers wederom zien dat ze van plan waren om te winnen in Oentsjerk en kwamen ze al snel op een 13-16 voorsprong.

Met het inbrengen van Nynke Koster en Hessel Kinderman hoopte trainer-coach Peter Tolsma van KF De Wâlden het tij te keren, maar Oererp/VKC gaf de voorsprong niet meer uit handen. Beide ploegen knokten hard voor de punten, maar het lukte de thuisspelende ploeg niet om het gat met Oerterp/VKC te dichten.

In de eenenveertigste minuut kwamen de blauwhemden zelfs op een voorsprong van 16 tegen 22. Met ruim twintig minuten te gaan was er echter nog van alles mogelijk. Oerterp/VKC liet De Walden terugkomen tot vier doelpunten verschil, maar corrigeerde zichzelf snel en besloot de wedstrijd met een stand van 21-26.

De volgende wedstrijd speelt Oerterp/VKC thuis in De Wier in Ureterp. Het Groningse ROG komt dan op bezoek bij zowel Oerterp/VKC 1 als Oerterp/VKC 2. De wedstrijd van Oerterp/VKC 1 tegen ROG 1  zal gespeeld worden om 20.05 uur.