Rijperkerk neemt afstand van Kollum

Sport Sport

Joris Bakker van VV Rijperkerk ontwijkt Sander Gietema van VV Kollum, die hem probeert af te stoppen. Marinus Hoekstra van VV Kollum kijkt toe. Op de achtergrond Germ Looyenga van VV Rijperkerk. (Foto: Klaas Rozema)

RYPTSJERK – Zaterdag stond de laatste thuiswedstrijd voor VV Rijperkerk op het programma tegen VV Kollum. Van de voorgaande vijf thuiswedstrijden werden er vier gelijkgespeeld en een keer verloren. Het was dus de hoogste tijd voor een winstpartij.

Daarnaast was het gat tussen nummer zeven op de ranglijst, Rijperkerk, en nummer laatst, Kollum, maar vijf punten, wat het duel nog belangrijker maakte. Rijperkerk begon met een fitte selectie aan dit treffen en nam gelijk het initiatief. Er waren al een paar behoorlijke kansen gemist toen in de vijftiende minuut Diederik Andringa aan de rechterkant van het veld mocht opkomen. Zijn lage voorzet was op maat en spits Stefan Jeurink kon de bal hard achter doelman Vonk schieten: 1-0. Na de goal liet Rijperkerk het wat afweten, zodat Kollum weer wat in de wedstrijd kon komen. Na enkele waarschuwingen, een kopbal en een schot, was het in de achtentwintigste minuut raak. Wie anders dan spits Joop Pijnacker was het eindstation van een goedlopende aanval: 1-1. Rijperkerk kon weer overnieuw beginnen. De eerste helft werd uitgespeeld in een gelijk opgaand duel met kansjes voor beide teams.

Kollum begon zeer sterk aan de tweede helft, maar wist geen grote kansen te creëren. In de tweeënvijftigste minuut was er een vrije trap van Rinze Scholte voor Rijperkerk. Hij lepelde de bal naar Joris Bakker in het strafschopgebied en zijn voorzet kon worden ingekopt door de el vrijstaande Mark Hendriks: 2-1. Rijperkerk stond weer op voorsprong.
De fase daarna was weer volledig voor Rijperkerk en had Kollum de nekslag moeten geven. Maar Mark Hendriks, Onur Tekbas, Stefan Jeurink en Brian Bergsma wisten de royale mogelijkheden niet te verzilveren. Voor Kollum was Romke Bos het dichtst bij de gelijkmaker, toen de bal na zijn vrije trap in de tweeënzeventigste minuut op de bovenkant van de lat belandde. In de absolute slotfase zette Kollum aan, maar verder dan weer een schot op de lat kwam het niet. Hierdoor boekte Rijperkerk de eerste thuiszege en ziet het gat met de onderste ploegen oplopen naar acht punten.

Afbeelding
Redding van Kevin van der Meulen op een doelpoging van Rik van der Eerden
Buitenpost sprokkelt punt tegen AZSV Algemeen 11 uur geleden
Wethouder Maria le Roy (rechts) streeft naar een gemeente zonder afval. Op 16 mei spreekt ze hier over, net als de heer Goëbel van Repair Café Drachten (niet op de foto).
Geef je spullen een tweede kans?! Algemeen 13 uur geleden
Bongzilla
Amerikaanse cultband Bongzilla komt op 8 mei naar Iduna Algemeen 15 uur geleden
Anjum weer met beide benen op de kleigrond - Foto ter illustratie
Anjum weer met beide benen op de kleigrond Algemeen 16 uur geleden
De natuur: een onderwerp wat altijd verschillend is en telkens inspireert.
Kunstacademie Friesland strijkt neer in de schilderachtige Trynwalden Algemeen 17 uur geleden
Silke van der Wal schiet binnen twee minuten drie keer raak
Silke van der Wal schiet Libertas naar de halve finales NK Futsal! Algemeen 18 uur geleden