Nieuw akkoord DFZ en De Sionsberg voor drie jaar

Nieuws

DOKKUM - De Sionsberg en De Friesland Zorgverzekeraar hebben een akkoord bereikt voor de komende drie jaar. Dat meldt 'Red de Sionsberg' op basis van informatie van directeur Bert van der Hoek van De Friesland Zorgverzekeraar (DFZ). 'Red de Sionsberg' gelooft het pas écht als het nieuwe contract getekend en getoond is.

Red de Sionsberg: 'Op naar 24/7-zorg'

Maar de teneur van de reactie is optimistisch: "Eindelijk kan Sionsberg nu doorgroeien naar een innovatief ziekenhuis nieuwe stijl dat op termijn weer zeven dagen per week en 24 uur per dag open zal zijn, waar de verloskundige hulp weer onderdak krijgt, kleine operaties worden uitgevoerd, mogelijkheden voor spoedzorg die 24 uur per dag en 7 dagen in de week worden weer bekeken, etcetera", schrijft 'Red de Sionsberg'. Dat is niet wat er met de partijen is afgesproken, zegt Rob Propsma van De Friesland: "Wij willen een centrum voor anderhalvelijnszorg en poliklinische zorg. Daar zijn alle partijen het over eens."

De overeenkomst van DFZ wordt gesloten met bestuursvoorzitter Igor Tulevski van Cardiologiecentrum Nederland (CCN) en met DC Klinieken. De derde eigenaar van De Sionsberg, ZuidoostZorg, koos andere partners. Deze ouderenzorgorganisatie diende met ziekenhuizen Medisch Centrum Leeuwarden en Nij Smellinghe in Drachten en de KwadrantGroep een plan in om De Sionsberg over te nemen. Ongeveer de helft van de medisch specialisten die werkzaam zijn in De Sionsberg, werkt ook in Leeuwarden of Drachten.

De Friesland meldt nog met dit consortium in onderhandeling te zijn, zodat de ziekenhuizen kunnen ‘aansluiten’. Het is de bedoeling om ook met deze partijen een driejarig contract te sluiten. Daarmee zou ook de anderhalvelijnszorg zijn gedekt. De Friesland hoopt er binnen een week uit te zijn, maar zegt het proces niet te willen haasten, meldt digitaal nieuwsblad Zorgvisie.

Het stedelijke model voor anderhalvelijnszorg dat ZuidOostZorg met De Friesland wil uitrollen, zou slecht passen bij de plattelandsomgeving van Noordoost Friesland en bij veertien innovatieve zorgconcepten waarin de regionale huisartsen samenwerken met de specialisten in De Sionsberg.

 Foto ter illustratie.
Voetbal Dokkum - Anjum Algemeen 12 uur geleden
Redding van Kevin van der Meulen op een doelpoging van Rik van der Eerden
Buitenpost sprokkelt punt tegen AZSV Algemeen 13 uur geleden
Wethouder Maria le Roy (rechts) streeft naar een gemeente zonder afval. Op 16 mei spreekt ze hier over, net als de heer Goëbel van Repair Café Drachten (niet op de foto).
Geef je spullen een tweede kans?! Algemeen 15 uur geleden
Bongzilla
Amerikaanse cultband Bongzilla komt op 8 mei naar Iduna Algemeen 17 uur geleden
Anjum weer met beide benen op de kleigrond - Foto ter illustratie
Anjum weer met beide benen op de kleigrond Algemeen 18 uur geleden
De natuur: een onderwerp wat altijd verschillend is en telkens inspireert.
Kunstacademie Friesland strijkt neer in de schilderachtige Trynwalden Algemeen 19 uur geleden
Silke van der Wal schiet binnen twee minuten drie keer raak
Silke van der Wal schiet Libertas naar de halve finales NK Futsal! Algemeen 20 uur geleden
Exhorder
Thrashmetalpionier Exhorder (VS) komt op zondag 12 mei naar Drachten Algemeen 22 uur geleden
Kom ook naar de Groenmarkt in Beetsterzwaag!
Groenmarkt bij de Tropische Kas Algemeen 23 uur geleden
Expositie Ferenc Gelencsér
Expositie Ferenc Gelencsér Algemeen gisteren
All For One
Speciale bevrijdingsdienst in Kollumersweach Algemeen gisteren
Leroy Sletering
Goed spelend Broekster Boys simpel langs Blauw wit '34 Algemeen 4 mei, 20:33
Kunst uit Hijum en Ternaard
Kunst uit Hijum en Ternaard Algemeen 4 mei, 16:30