Afbeelding

Een etmaal van alles beleven voor KWF

Nieuws

V.l.n.r.: Meta Hamersma, Akkelien Banga, Gooitzen Monsma, Ingrid Feenstra, Sjoukje de Vries, en Remco de Poel: ze zijn klaar voor SamenLoop voor Hoop Kollumerland: een wandelmarathon van 24 uur. Foto: Klaas Rozema

Een etmaal van alles beleven voor KWF

KOLLUM – Het kaatsterrein aan de Willem Lodewijkstraat in Kollum is van vrijdag 16.30 uur tot zaterdag dezelfde tijd het terrein voor de SamenLoop voor Hoop Kollumerland. Er is van alles te beleven rondom deze wandel­estafette, met als doel geldinzameling voor KWF Kankerbestrijding.

Teams van 10 tot 15 personen gaan 24 uur lang wandelen tijdens de SamenLoop voor Hoop. Het geld dat het evenement opbrengt, wordt gebruikt om meer wetenschappelijk onderzoek naar kanker mogelijk te maken. Voorafgaand aan het evenement konden de teams al acties opzetten om geld op te halen. Tijdens deze 24 uur worden rond het terrein allerlei activiteiten georganiseerd voor de deelnemers. Ook die leveren geld op voor het goede doel.

Voor mensen die kanker hebben overwonnen of nog strijden tegen deze ziekte, is er een speciaal programma. Zij zijn de eregasten van de SamenLoop voor Hoop en worden vrijdag om 16.00 uur ontvangen en in het zonnetje gezet. Hierna opent burgemeester Bearn Bilker van Kollumerland het evenement. Daarna volgen optredens van Piter Wilkens en Griet Wiersma, Vredoza, Teake van der Meer, Popkoor Akkoord, Perfet Fit, de Pingo Sjongers en Just Us.
Vanaf 22.00 uur is er een kaarsenceremonie met medewerking van Carla de Bruine,  gevolgd door muziek van Frjemd Folk en het trekzakduo Andries & Anneke. Ook in de nacht gaat het programma door. Zo is er vlak na middernacht een verhalenverteller en wordt er brood gebakken, om 1 uur treedt er een popkoor op, om 2 uur gaan mensen verkleed lopen en om 3 uur geblinddoekt. In de vroege ochtend, om 6.30 uur, is er een klankschaalconcert. Om 10.00 uur gaat het programma zaterdag verder met activiteiten als bloemschikken, yoga en schilderen, tot 12.00 uur. Er zijn ook een kapster en een schoonheidsspecialiste actief. Tussen 12.00 en 13.00 uur is er een lunch en een fotoshoot, tussen 14.00 en 16.00 uur weer allerlei activiteiten zoals een bezoek aan pedicure, kapper of masseur.

Module gebied
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Algemeen 3 uur geleden
Jan Loman
Duo-expositie over Jan Loman in Beetsterzwaag en Gorredijk Algemeen 5 uur geleden
Openluchtmuseum “De Spitkeet”
Voorjaars wandeltocht Algemeen 6 uur geleden
Doe ook met met de Fluitenkruidloop.
4e Recreatieve Fluitenkruidloop Veenklooster e.o. Algemeen 7 uur geleden
Winnaars meisjes
Meisjes en dames 1ste klas te gast bij Kf de Trije Doarpen Algemeen 7 uur geleden
Opening eerste kraanwatertappunt van Feanwâlden
Tsjoch! Gezonde toost op de koning Algemeen 8 uur geleden
Kleinzoon Peter Joslin (midden met rode das) bij resten van de bij Warten neergestorte Lancaster R5682.
(video) Geraakt, de laatste vlucht van de Lancaster R5682 Algemeen 21 uur geleden
Jan Loman, 25 jaren later 1, 1988 - zeefdruk.
Duo-expositie over Jan Loman in Beetsterzwaag en Gorredijk Algemeen 22 uur geleden
Ronde van Harkema
Ronde van Harkema keert terug en wordt 5e etappeplaats wielerwedstrijd Algemeen gisteren
Fan links nei rjochts: Bram Zwart (Bertus Aafjes) , Samuel van Aken (Dirk Bakker) en Abia Manzanares (Popke Bakker).
'MOED' oer broers Bakker út Bûtenpost alhiel útferkocht Algemeen gisteren
Lezing Ruurd Wiersma 7 mei
De excentrieke schilder Ruurd Wiersma: Het intrigerende verhaal achter een 'aparte kwast' en zijn bijzondere artistieke erfenis Algemeen 28 apr, 14:00
De containerdrummers van De Marko's
Koningsdag met de containerdrummers Algemeen 28 apr, 13:02
Anke Bijlsma krijt Keninklike ûnderskieding
Anke Bijlsma krijt Keninklike ûnderskieding Algemeen 28 apr, 12:11