Opening eerste kraanwatertappunt van Feanwâlden
Opening eerste kraanwatertappunt van Feanwâlden Foto: Sake Tiemersma

Tsjoch! Gezonde toost op de koning

Algemeen

Tsjoch! Met hun met vers kraanwater gevulde drinkbeker proostten de kinderen van obs dr Theun de Vriesskoalle vrijdag alvast op de verjaardag van Willem Alexander. En op de opening van het kraanwatertappunt op het schoolplein. De ingebruikname van dit eerste kraanwatertappunt in Feanwâlden was onderdeel van de opening van de Koningsspelen op de school. Een paar verfrissende slokken van het vers getapte water later was de jeugd helemaal klaar voor een sportieve ochtend koninklijke spelletjes.

Liefst had de school natuurlijk koning Willem Alexander persoonlijk uitgenodigd voor de opening. Hij weet immers alles te vertellen over water. “Maar we begrijpen best dat de koning het heel druk heeft met de voorbereidingen op zijn verjaardagsfeest van morgen. Dus doen we het nu even zelf op de Koningsspelen. Zo is hij er voor ons gevoel toch een beetje bij”, aldus juf Evelien die de opening verzorgde. 

Juf Evelien geeft als leerkracht graag zelf het goede voorbeeld. De hele dag staat er een waterfles op haar bureau en ze vult hem minstens 2x bij. Zo komt zij met gemak op de voorgeschreven 1.5 liter water per dag. “De kinderen wordt gestimuleerd om meer kraanwater te drinken. Dat is ook onderdeel van ons Gezonde School beleid. Alle leerlingen mogen water drinken in de klas wanneer ze daar behoefte aan hebben. Dus ook buiten de pauzes om.”

Het kraanwatertappunt op het schoolplein voorziet duidelijk in een behoefte. Voor schooltijd, tijdens de pauzes en de andere buitenspeelmomenten kunnen de leerlingen met 1 druk op de knop zelf hun waterfles vullen. “Ook na schooltijd is er nog vaak jeugd op het schoolplein te vinden. Nog even schommelen, van de glijbaan glijden of samen een balletje trappen in de pannakooi. Een flesje water bij al die inspanningen is dan geen overbodige luxe. Zolang de schoolhekken open zijn mag iedereen van het tappunt gebruik maken.”

Een buiten kraanwatertappunt stond al enige tijd op de wensenlijst van de school. De realisatie is mogelijk gemaakt door de subsidie van Sûn op eigen Grûn, de lokale JOGG aanpak. Op de dr Theun de Vriesskoalle zijn ze erg blij met deze bijdrage. 

Het weekend is bezocht door 1100 tieners en medewerkers. Het was een groot feest!
Square 2024: Een onvergetelijk interkerkelijk tienerweekend vol inspiratie Algemeen 4 uur geleden
Tsien jier Kistemakker.
Tsien jier Kistemakker Algemeen 5 uur geleden
Dronefoto Bonifatiuskapel Dokkum.
Pinksterdienst in de Bonifatiuskapel Algemeen 18 uur geleden
Kledingmarkt Groen
Eerlijke creatieve kleding en textielmarkt bij De Groen Algemeen 20 uur geleden
Dag van het Kasteel
Aan tafel bij Amelia Gerardina van Andringa de Kempenaer: Dag van het Kasteel op Harsta State Algemeen 21 uur geleden
Fietsers en wandelaars kunnen volgend jaar april met de pont van Burgum naar Sumar en terug. Op de foto de 'Stuurgroep pont Burgum - Sumar met v.l.n.r. Willem Spoelstra, Alie Hoekstra en Nynke Sibma.
(video) Schipper mag ik overvaren bij Sumar? Jazeker in april 2025! Algemeen 22 uur geleden
optreden Roon Staal in Witte Kerk Hemrik op donderdagavond 23 mei
Optreden Roon Staal Algemeen 23 uur geleden
Onthulling van de tijdelijke expositie in het gemeentehuis door de familie De Witte.
Onthulling gereedschap klompenmakerij in gemeentehuis Algemeen gisteren
V.l.n.r Hedzer van der Bij (achter), Eddy Pijnakker (voor), Wasantha Geerdink (voor), Durk Postma (achter), Frans de Vries (voor), Arnold Boersma (achter), Thomas Vrieswijk (achter) en Mats Gies (achter).
Dartteam Geastmer Bulls wint Fries kampioenschap Algemeen gisteren
Kunstroute tijdens Pinksteren
Kunstroute Opsterland 2024 Algemeen 14 mei, 11:05
BIGBAND Drachten
ESWBE: BigBand Drachten komt naar Earnewald op zondagmiddag 26 mei Algemeen 14 mei, 10:33
Agrarisch Collectief Waadrâne weer van start met Tour de Boer-excursies
Agrarisch Collectief Waadrâne weer van start met Tour de Boer-excursies Algemeen 14 mei, 09:09
Nederlands Kampioen DancEvent en DDO
Nederlands Kampioen DancEvent en DDO Algemeen 14 mei, 09:00