Deceptie voor korfballers Veenwouden

Nieuws

Daniël Keizer van KV Veenwouden houdt de bal binnen het speelveld, maar komt bij die actie bijna met zijn eigen spelers op de bank in botsing. (Foto: Klaas Rozema)

FEANWALDEN – Voor de korfballers van het vlaggenschip van KV Veenwouden stond afgelopen weekeinde de laatste zaalwedstrijd in de eigen hal op het programma. Wilde de ploeg van coach Martha van der Kooi nog punten binnenhalen in deze competitie, dan was dit een van de laatste mogelijkheden. Op 12 maart staat de laatste zaalwedstrijd op het programma: de derby tegen Nij Quick Libben in Damwâld.

Bij de wedstrijd tegen Spannum was er zaterdag perspectief om punten te halen. Veenwouden als zevende in de poule kwam in actie tegen de nummer 5. Om punten in eigen huis te kunnen houden was het zaak om vanaf het begin de verdediging op slot te houden. In veel voorgaande wedstrijden bleek dat namelijk het zwakke punt te zijn. Geregeld wist Veenwouden evenveel of meer doelpunten te maken dan de tegenstander in de tweede helft. Maar door een zwakkere eerste helft leverde dat echter nooit competitiepunten op. Ook bij deze wedstrijd was dit gevaar levensgroot, gezien het scoreverloop bij de eerste wedstrijd tegen Spannum.

Alle waarschuwingen ten spijt kwamen ook nu weer de tegenstanders op voorsprong. Spannum kwam op een 0-3 voorsprong voor Veenwouden de korf voor de eerste keer kon vinden. Ook in de fase daarna was Spannum drie keer zo scherp. Via 2-6 kwam het op 3-9 en met een stand van een schamele 5-12 werden de kleedkamers opgezocht.

In de tweede helft besefte Veenwouden dat alles uit de kast gehaald moest worden, wilde de ploeg nog enige kans maken op wedstrijdpunten. De strijd ging gelijk op en vooral door afstandsschoten en strafworpen maakten beide ploegen er nog een mooie tweede helft van. Het verschil in de eerste fase van de wedstrijd was ook nu weer bepalend. Zeven treffers aan de kant van Veenwouden en zes aan de zijde van Spannum leidden uiteindelijk tot een slotstand van 12-18.

Afgelopen zaalseizoen was vooral Rood-Wit uit Wezep de sterkste in de poule. De andere zes verenigingen deden niet veel voor elkaar onder en Veenwouden heeft in de afgelopen maanden verschillende keren met een doelpunt verschil verloren. Wellicht liggen er nog kansen bij de laatste wedstrijd van dit seizoen tegen NQL.
Doelpunten bij de wedstrijd van afgelopen zaterdag: Daniël Keizer 3, Marit Haisma, Henk Moorlag en Thiadmar Sijens ieder 2; Riemkje Keizer, Anna Tadema en Simon Talsma allen 1.

Het organisatieteam van de Bonifatiuscup 2024 v.l.n.r.: Marcel Dol, Geeke Draijer, Sonja Louwsma, Jacob Haakma, Karel Hellinga, Marjan Stellema en Sjoerd Radersma.
Achtste editie van toptoernooi Bonifatiuscup Algemeen 13 uur geleden
Hessel verricht de officiële openingshandeling van de rolstoelfiets
Dokkum nu ook per rolstoelfiets bereikbaar Algemeen 15 uur geleden
Overhandiging dichtbundel aan Wierd en Fokje Pietersma, door de leerlingen van CSG Liudger
"Wij vinden het belangrijk dat mensen aan de goede kant van de geschiedenis staan" Algemeen 16 uur geleden
Anouska Koster rijdt naar podiumplaats in Festival Elsy Jacobs
Anouska Koster rijdt naar podiumplaats in Festival Elsy Jacobs Algemeen 30 apr, 09:34