Afbeelding

Robin Ciric Europees kickbokskampioen

Nieuws

Robin Ciric eindigt zijn gevecht met deze sprong, waardoor zijn Franse tegenstander in de hoek van de ring wordt gedrongen en is uitgeschakeld. Hiermee is Ciric Europees kampioen. (Foto: Klaas Rozema)

Robin Ciric Europees kickbokskampioen

DRACHTEN – Op het geslaagde en zeer grote Kickboksgala van zaterdag, georganiseerd door Ciric Sports (Drachten) en Harm van Manen, is Robin Ciric Europees kampioen geworden in het Muay Thai Kickboksen.
Hij vocht in de klasse tot 79 kikogram en versloeg de uit Frankrijk afkomstige Arezki Chayem.

De zesendertigjarige Fransman Arezki heeft nogal wat titels op zijn naam staan, zo was hij vier keer Europees Kampioen, hij won wereld- titels in het WCL (World Class League) en ook was hij vier keer Frans kampioen.
Maar op dit evenement liet de achttienjarige Drachtster Robin Ciric zien dat hij de titel meer dan waard is en dat je met wilskracht en vechtlust een gevecht in je voordeel kunt beslissen. Ciric begon geconcentreerd en nam vanaf het begin het initiatief. Met verrassende stootcombinaties en prachtige traptechnieken die hun doel raakten wist hij zijn tegenstander te verrassen en punten te scoren. Hij zette zijn snelle en explosieve aanvallen voort in de tweede ronde en pakte zijn punten. Dit Europese titelgevecht zou gaan over vijf keer drie minuten, maar zover kwam het niet meer.

In de derde ronde liet Robin zien dat de samenwerking tussen een vechter en trainer zeer bijzonder kan zijn. Hij luisterde naar de hoek en volgde meteen de aanwijzing op. Door middel van een snelle gesprongen knie in de lucht, die landde op de borstkas van de tegenstander, zorgde hij ervoor dat de Fransman op de ringmat viel.

Terwijl hij nog met zijn knieën op de mat zat begon de scheidsrechter te tellen, hij stond nog op en het gevecht zou weer beginnen. Maar door een medische interventie (een beslissing van de arts) werd de partij gestopt en werd Robin Ciric de kersverse Europees kampioen. De mooie en prachtige witte Belt (gordel) werd hem omgedaan door Klaas Akkerman van Vechtsport Online.nl
De andere Europese titel bleef ook in Nederland en werd gewonnen door Yousri Belgaroui van FFC, een Gym uit het zuiden van Nederland.

Ook kickbokser Jeffrey Smith van The Gym uit Harkema heeft deelgenomen aan het gala. Het was zijn derde gevecht. Hij won binnen dertig seconden door knock-out.


Europees kampioen Robin Ciric met de daarbij horende Belt (gordel) en beker. (Foto: Klaas Rozema)

Afbeelding
Wethouder Maria le Roy (rechts) streeft naar een gemeente zonder afval. Op 16 mei spreekt ze hier over, net als de heer Goëbel van Repair Café Drachten (niet op de foto).
Geef je spullen een tweede kans?! Algemeen 4 uur geleden
Bongzilla
Amerikaanse cultband Bongzilla komt op 8 mei naar Iduna Algemeen 6 uur geleden
Anjum weer met beide benen op de kleigrond - Foto ter illustratie
Anjum weer met beide benen op de kleigrond Algemeen 7 uur geleden
De natuur: een onderwerp wat altijd verschillend is en telkens inspireert.
Kunstacademie Friesland strijkt neer in de schilderachtige Trynwalden Algemeen 8 uur geleden
Silke van der Wal schiet binnen twee minuten drie keer raak
Silke van der Wal schiet Libertas naar de halve finales NK Futsal! Algemeen 9 uur geleden
Exhorder
Thrashmetalpionier Exhorder (VS) komt op zondag 12 mei naar Drachten Algemeen 10 uur geleden
Kom ook naar de Groenmarkt in Beetsterzwaag!
Groenmarkt bij de Tropische Kas Algemeen 12 uur geleden
Expositie Ferenc Gelencsér
Expositie Ferenc Gelencsér Algemeen 13 uur geleden
Leroy Sletering
Goed spelend Broekster Boys simpel langs Blauw wit '34 Algemeen gisteren
Kunst uit Hijum en Ternaard
Kunst uit Hijum en Ternaard Algemeen 4 mei, 16:30
Lekker slapen kleintje
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Algemeen 4 mei, 14:36
Wandelen in Smallingerland beperkt zich volgens Kees Mourits (Wandelnet) te veel tot verharde wegen en paden, omdat er volgens hem onvoldoende onverharde wandelpaden zijn.
Waardering én zorgen over mobiliteit in Smallingerland Algemeen 4 mei, 13:43
Bloemetjesmarkt Leeuwarden
Bloemetjesmarkt Leeuwarden Algemeen 4 mei, 12:47