Nipt verlies V en V tegen Udiros

Nieuws

V en V (groen-witte tenues) wordt in de verdediging gedrongen door Udiros. Van links naar rechts zijn te zien Miranda Veenstra, Taede Sibma en Martha van der Kooi. (Foto: Klaas Rozema)

BURGUM – Zaterdag mocht V en V aantreden voor de tweede competitiewedstrijd van het zaalseizoen. Vorige keer werd onnodig verloren van Emmeloord dus was men vastberaden om een en ander recht te zetten.

Van te voren was bekend dat
Udiros een lastige tegenstander was, op het veld staan ze bovenaan in de tweede klasse, dus moest
V en V vol aan de bak. Na de altijd enthousiaste voorstelronde klonk het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd.
Het begin van de wedstrijd was voor Udiros dat meteen lieten zien dat het lastig zou worden. Na een voorsprong van 2-5 voor de gasten kwam de V en V motor op ‘stoom’. Door een zeer sterke periode van het collectief kwam V en V terug tot 7-6, er werd goed geduldig gespeeld en op de afvallende bal was men heel agressief, zodat men mooie lange aanvallen kon combineren met vele kansen. Udiros was het in aanvallend opzicht even ‘kwijt’ en dat was verdedigend de verdienste van V en V. Vooral het vak van Pieter de Jong stond zeer sterk te verdedigen en dat was mooi om te zien. Tot aan de rust ging het gelijk op en dat resulteerde in een 10-10 ruststand.
Na rust was het Udiros de score opende en zodoende weer op voorsprong kwam. V en V antwoordde weer met een tegendoelpunt: 11-11. Vanaf dit moment kreeg V en V het vooral in aanvallend opzicht lastiger, de combinaties gingen iets moeizamer. Udiros nam een voorsprong van telkens twee doelpunten, maar V en V bleef vechten om bij te blijven en gelijk te maken. Halverwege de tweede helft bracht coach Peter de Groot vier wissels binnen de lijnen. De eindsprint van V en V resulteerde in een eindstand van 16-17 voor de gasten. Het verlies voor het eerste team is natuurlijk erg zuur waar men zeker een punt had verdiend en met een beetje geluk wel meer.

Het was een mooie wedstrijd met veel strijd en passie en daar gaat het tenslotte in de sport om. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen KV de Wâlden. Wederom een lastige tegenstander maar met het vertoonde spel van zaterdag zijn zeker punten te halen, meent V en V.
Doelpunten: Arjen Brander 3, Dieke Hoekstra 3, Miranda Veenstra 3, Roel Schipper 2, Sytze Brouwer, Jan Jacob vd Zee en Martha vd Kooi, Pieter de Jong en Taede Sibma allen 1.

Redding van Kevin van der Meulen op een doelpoging van Rik van der Eerden
Buitenpost sprokkelt punt tegen AZSV Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Maria le Roy (rechts) streeft naar een gemeente zonder afval. Op 16 mei spreekt ze hier over, net als de heer Goëbel van Repair Café Drachten (niet op de foto).
Geef je spullen een tweede kans?! Algemeen 11 uur geleden
Bongzilla
Amerikaanse cultband Bongzilla komt op 8 mei naar Iduna Algemeen 13 uur geleden
Anjum weer met beide benen op de kleigrond - Foto ter illustratie
Anjum weer met beide benen op de kleigrond Algemeen 14 uur geleden
De natuur: een onderwerp wat altijd verschillend is en telkens inspireert.
Kunstacademie Friesland strijkt neer in de schilderachtige Trynwalden Algemeen 15 uur geleden
Silke van der Wal schiet binnen twee minuten drie keer raak
Silke van der Wal schiet Libertas naar de halve finales NK Futsal! Algemeen 16 uur geleden