Drachtster Strúntocht

Cultuur

De Drachtster Strúntocht is een wandeltocht van ongeveer 8 a 9 kilometer door Drachten. Deze vindt plaats op vrijdagavond 9 december.

Met de Drachtster Strúntocht wil de organisatie de inwoners van Drachten en omgeving kennis laten maken met Drachten, de monumentale panden naast moderne architectuur, bedrijven, scholen, sport, cultuur, winkels, verborgen straten en de Drachtstervaart. “Het wordt een avond wandelen, ontdekken en beleven” aldus voorzitter Annagreet Bos.

Met medewerking van het bedrijfsleven, diverse sportclubs en kunstbeoefenaars uit Drachten en de regio zal Drachten volop in de spotlights komen te staan. Deelnemers krijgen de gelegenheid om binnen te kijken in instellingen en gebouwen waar men normaal niet in de gelegenheid is dit te doen. De organiserende partijen zijn trots op wat Drachten te bieden heeft. “Dat willen we aan iedereen laten zien; Drachten wil je meelopen”, aldus secretaris Douwe Halma.

Cultuur
Op de route treft u vermaak aan in de vorm van zang, dans, acts, cultuur en gedichten. U kunt onder andere optredens verwachten van Top Secreet, de Four Flutes, Big Band Drachten, Solid Sounds, Shanty Koor De Peije Sjongers, Muziektheater Tinto, Mannenzangvereniging Beetsterzwaag, Michiel Wals en Justus Werle.

Op de website (www.struntocht.nl) en op de Facebookpagina wordt alvast een tipje van de sluier opgelicht. Ook kunnen de deelnemers rekenen op een sfeervolle ambiance omdat de route op markante wijze zal worden uitgelicht. “Het wordt een avond vol beleving!"

De tocht eindigt met een slotfeest in de foyer van schouwburg de Lawei, alwaar de wandelaars op een ludieke manier binnen zullen komen en onder het genot van een hapje en drankje nog even kunnen napraten en genieten van de eerste Drachtster Strüntocht.

Kaarten kopen
Kaarten kopen voor dit prachtige evenement kan nog steeds. U koopt ze gemakkelijk online via www.struntocht.nl. De reguliere prijs bedraagt € 10,- exclusief administratiekosten. Op de dag zelf kunt u enkel nog kaarten kopen aan de start. De prijs bedraagt dan € 12,50 per kaart.

Door het organiseren van de Drachtster Strúntocht wil de stichting geld inzamelen om dit jaar aan het gehandicapte kind in- en om Drachten middelen te kunnen schenken die niet uit de regulier daarvoor bedoelde budgetten kunnen komen en toch dringend noodzakelijk zijn.

Uitgaande van een succesvol evenement is het idee om er een wederkerend karakter aan te geven, waarbij bij iedere editie andere pareltjes van Drachten in de spotlights komen te staan.

Redding van Kevin van der Meulen op een doelpoging van Rik van der Eerden
Buitenpost sprokkelt punt tegen AZSV Algemeen 12 uur geleden
Wethouder Maria le Roy (rechts) streeft naar een gemeente zonder afval. Op 16 mei spreekt ze hier over, net als de heer Goëbel van Repair Café Drachten (niet op de foto).
Geef je spullen een tweede kans?! Algemeen 14 uur geleden
Bongzilla
Amerikaanse cultband Bongzilla komt op 8 mei naar Iduna Algemeen 15 uur geleden
Anjum weer met beide benen op de kleigrond - Foto ter illustratie
Anjum weer met beide benen op de kleigrond Algemeen 17 uur geleden
De natuur: een onderwerp wat altijd verschillend is en telkens inspireert.
Kunstacademie Friesland strijkt neer in de schilderachtige Trynwalden Algemeen 18 uur geleden
Silke van der Wal schiet binnen twee minuten drie keer raak
Silke van der Wal schiet Libertas naar de halve finales NK Futsal! Algemeen 19 uur geleden
Exhorder
Thrashmetalpionier Exhorder (VS) komt op zondag 12 mei naar Drachten Algemeen 20 uur geleden
Kom ook naar de Groenmarkt in Beetsterzwaag!
Groenmarkt bij de Tropische Kas Algemeen 22 uur geleden
Expositie Ferenc Gelencsér
Expositie Ferenc Gelencsér Algemeen 23 uur geleden
Leroy Sletering
Goed spelend Broekster Boys simpel langs Blauw wit '34 Algemeen 4 mei, 20:33
Kunst uit Hijum en Ternaard
Kunst uit Hijum en Ternaard Algemeen 4 mei, 16:30
Lekker slapen kleintje
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Algemeen 4 mei, 14:36
Wandelen in Smallingerland beperkt zich volgens Kees Mourits (Wandelnet) te veel tot verharde wegen en paden, omdat er volgens hem onvoldoende onverharde wandelpaden zijn.
Waardering én zorgen over mobiliteit in Smallingerland Algemeen 4 mei, 13:43