Berend Wiersma in zijn winkel die nog een heel eind naar achteren doorloopt.
Berend Wiersma in zijn winkel die nog een heel eind naar achteren doorloopt. (Foto: Actief Media)

Ouderwetse service bij Hoekstra DHZ

  Bedrijven

Schroefjes per stuk en plaatmateriaal op maat

HURDEGARYP - Wie binnenstapt bij Hoekstra Doe Het Zelf (DHZ) in Hurdegaryp wordt meteen verrast. De smalle gevel verraadt weinig over de grootte van het pand, de ijzerwarenwinkel blijkt flink groter dan aan de buitenkant te zien is. Op het assortiment kunnen veel bouwmarkten jaloers zijn.

"Wij hebben van alles een beetje", zegt de bescheiden eigenaar Berend Wiersma. 'Een beetje' kan men gerust met een korrel zout nemen. Zo is achterin de winkel een wand met 1250 bakjes vol met verschillende soorten schroefjes en moertjes. Deze worden per stuk verkocht. "Soms heb je maar vier schroefjes in een bepaalde maat nodig. Dan is het zonde als je daar een bakje met schroefjes voor moet kopen", aldus Wiersma. Ook plaatmateriaal, glas en leidingwerk worden in de winkel precies op maat gezaagd of gesneden zodat je niets hoeft weg te gooien.

De winkel heeft daarnaast een uitgebreide sleutelservice. Klanten uit heel Friesland halen sleutels bij Hoekstra DHZ. "Wij kunnen bijna alle typen autosleutels leveren, met of zonder afstandsbediening. Tevens kunnen wij sleutels met afstandsbediening repareren."

Het uitgebreide assortiment en de ouderwetse service hebben in de loop der jaren voor veel vaste klanten gezorgd. Zoek je een bijzonder artikel? De kans is groot dat het in de schappen van Hoekstra DHZ ligt of hangt. "En anders bestellen wij het voor u!"

Hoekstra DHZ | Burgemeester Drijberweg 3 Hurdegaryp | 0511-472 665

Meer berichten