Be Quick Dokkum vergeet te winnen van Wykels Hallum.
Be Quick Dokkum vergeet te winnen van Wykels Hallum. Foto: Lammert Damsma

Be Quick Dokkum vergeet te winnen van Wykels Hallum

Algemeen

Ook deze speelronde waren de belangen weer onverminderd groot voor Be Quick Dokkum. Door de goede resultaten van de voorbije weken heeft Be Quick zichzelf een goede dienst bewezen. Bij winst op Wykels Hallum kan Be Quick zich een mooie uitgangspositie verschaffen voor het restant van het seizoen, zowel op de ranglijst als in de periode. Helaas konden de mannen van trainer Jan Faber het veldoverwicht niet omzetten in een winstpartij. Eindstand: 2-2.

Door: Jelger Kemper

Direct vanaf de aftrap trok Be Quick vol vertrouwen ten aanval. En al snel resulteerde dit in een gevaarlijk schot van Gregory Daraji. Even later was het al raak voor de Dokkumers. Robin de Jong draaide mooi weg in de zestien meter en wist de bal beheerst in de hoek te leggen. Een mooi begin van de wedstrijd en het publiek op het Tolhuispark begon al te denken aan een ruime overwinning.

Echter leek de snelle openingstreffer Be Quick niet echt te inspireren. De gasten uit Hallum wisten vooral met lange ballen op de fysiek sterke Eelco Bijlstra steeds gevaarlijker te worden. Toch viel de 1-1 eigenlijk uit het niets. Bas de Groot wist op fraaie wijze de bal voorbij doelman Lolke Dijkstra in de hoek te plaatsen.

Be Quick probeerde het heft weer in handen te nemen, maar slaagde daar niet goed in. Zo matig zelfs dat het de Wykels behoorlijk in het zadel hielp. Door heel matig verdedigend werk kwam de bal in de voeten van spits Eelco Bijlstra, die dit buitenkansje niet aan zich voorbij liet gaan en beheerst de 1-2 aantekende.

Be Quick leek hierdoor eindelijk wakker en zocht de aanval. Echter schoten van onder andere Remco Fennema en Gregory Daraji konden doelman Desmond Louwerens niet verontrusten. In de allerlaatste tellen van de eerste helft wist Be Quick dan toch langszij te komen. Een matig genomen vrijetrap vanaf de zijkant van de zestienmeter viel pardoes voor de voeten van middenvelder Danny Post, die zich hier van dichtbij wel raad mee wist. Ruststand 2-2.

De tweede helft was eigenlijk eenrichtingsverkeer voor Be Quick. De ingevallen Rudmer Loonstra had vrij voor de keeper moeten scoren, maar via de keeper ging zijn inzet net naast. Ook Robin de Jong zag een schot net naast gaan. En na een prachtige pass van Danny Post, wist opnieuw Robin de Jong even later het doel weer niet te vinden.

Zo naderde de wedstrijd de eindfase. Wykels kwam niet verder dan verdedigen en daarbij hadden ze steeds vaker overtredingen bij nodig. De goed leidende scheidsrechter Van de Molen had er goed het oog op. Al had hij in de 80e minuut een penalty kunnen of moeten geven. Rudmer Loonstra werd bijna onthoofd door een veel te hoog been van een verdediger na een mooie kopbal op de lat van Johan Mulder. De leidsman zag het anders en liet doorspelen.

Be Quick bleef aandringen en was in blessuretijd nog ongelukkig bij een kopbal van Remco de Graaf en een hard schot van de goed spelende Danny Post. Hierdoor bleek de ruststand ook de eindstand.

Helaas een tegenvallend resultaat, waar beide partijen niet echt iets mee opschieten. Ook de komende wedstrijden zullen voor Be Quick weer spannend zijn. Waarbij er bovenin nog steeds kansen liggen, maar waar ook nog zeker naar beneden moet worden gekeken.

Detail fan it troch in Kollumer sulversmid makke boerd mei 64 fjilden.