Record aantal inschrijvingen 22e editie Bonifatiusloop Dokkum
Record aantal inschrijvingen 22e editie Bonifatiusloop Dokkum Foto: Ingezonden

Record aantal inschrijvingen 22e editie Bonifatiusloop Dokkum

Algemeen

Nog een paar dagen te gaan en dan vindt de 22e editie van Bonifatiusloop Dokkum plaats. De organisatie kan nu al spreken van een record aantal inschrijvingen van over de 1500 deelnemers. Komende zaterdag 20 april gaat weer de mooiste loop van het noorden van start. Wandelaars en hardlopers kunnen genieten van prachtige routes en geweldige sfeer in het vooruitzicht.

Wij als organisatie zijn heel blij met de vele inschrijvingen en zijn er helemaal klaar voor en hebben er veel zin in.

Intersport Dokkum-Drachten en Lopen met Hugo hardlopen

Bonifatiusloop Dokkum is de mooiste loop van het Noorden. Ga je voor de 5 kilometer, de 10 kilometer of de halve marathon? Welke route je ook kiest, je kunt genieten van alles wat dit loopevenement in onze streek zo bijzonder maakt: de omgeving van de mooie historische stad Dokkum met zijn molens, bolwerken en een blik op het keerpunt van de schaats Elfstedentocht.

Of met de halve marathon Dokkum uit lopen langs het Dokkumer Grutdjip richting Ee en weer terug naar Dokkum via de

Hogedijken, Tolhuispark en na het Damwâldsterreedsje komt de finish dan weer in zicht. Voor deze 22 editie starten alle afstanden gelijk en wel om 13.30 uur. Het startschot wordt gegeven door het bestuurslid van Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland.

Het belooft een spannende strijd te worden bij de heren en dames op alle afstanden. Het goede doel dit jaar is wederom Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland. Dit fonds maakt het mogelijk dat volwassenen, kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld toch mee kunnen doen met sport & cultuur.

14e editie Sionsberg Wandeltocht

Voor de 14e editie van de Sionsbergwandeltocht tijdens de Bonifatiusloop Dokkum zijn er dit jaar weer vijf wandel-afstanden uitgezet. Namelijk een route van 35 km, 25 km, 15km, 10 km en een route van 5 km. De wandelaars starten als vanouds vanuit de Bonifatiuskapel. Hier krijgt men ook de startkaart en de beschreven route uitgereikt. De wandelaars kunnen genieten van de omgeving en het open landschap en zien met eigen ogen wat de Fryske Wâlden aan ‘wandel’ natuur te bieden heeft! Bijna alle deelnemers lopen ook dit jaar weer over - voor sommige wandelaars - onbekende historische wandelpaden. Hier liggen de zandgronden met coulisselandschappen, waarin houtwallen en elzensingels het landschap een intiem en bosrijk karakter geven met daarin het prachtige natuurgebied ‘De Houtwielen’. Dankzij medewerking van het openluchtmuseum “De Sûkerei” , Doarpshûs de Pipegael , Restauratie “De Ferbining” en Sportkantine Broeksterboys zijn alle wandelaars welkom. En kan men op deze locaties (op eigen kosten) iets kan nuttigen. De finish is in het restaurant van Sionsberg Dokkum, waar men als deelnemer een fraaie medaille ontvangt. Tussen 8.30 uur tot 9.00 uur start 25 en 35 km en tussen 10.00 uur tot 11.00 uur start 5, 10 en 15 km.

Kabelnoord nieuwe hoofdsponsor Kidsrun

Ook in 2024 staat er tijdens Bonifatiusloop Dokkum voor de kinderen van de groepen 1 t/m 8 van de basisscholen een prachtige belevenis op de hardloopkalender. Komende zaterdag 20 april klinkt het startschot van de Kabelnoord Kidsrun bij de Bonifatiuskapel door de 2 kinderburgemeesters Ruben van der Veen ( Noardeast-Fryslân) en Arjen Wielinga (Dantumadiel.

Honderden enthousiaste kinderen zullen dan weer rennen voor het goede doel. Je hoeft echt geen topsporter te zijn om mee te kunnen doen. Er zijn verschillende afstanden voor de verschillende leeftijdscategorieën.” Zegt Hinke de Vries (Bonifatiusloop Dokkum). Daan van Beek (directeur Kabelnoord) vult aan: “En natuurlijk mogen je vrienden, klasgenoten, buurtkinderen, neefjes, nichtjes, broertjes of zusjes zich ook inschrijven. Iedereen (uit deze leeftijdscategorie) mag meedoen! ”Alle kids krijgen vooraf een zonneklep en na afloop van de Kabelnoord Kidsrun naast een gezonde versnapering een mooie welverdiende medaille.

Record aantal inschrijvingen

”Wij als bestuur en organisatie kunnen niet wachten en hebben er ontzettend veel zin in om alle deelnemers en publiek weer te mogen begroeten komende zaterdag bij de Bonifatiuskapel in Dokkum” vertelt Jacob van der Ploeg, voorzitter van Stichting Sportevenementen Noordoost-Friesland, de organisator achter Bonifatiusloop Dokkum. ‘We hebben een record aantal deelnemers en die trend zie je landelijk ook. Wij zijn er klaar voor om de deelnemers weer een enerverende en plezierige wandel- of hardloopervaring te geven. Hopelijk zijn de weergoden ons goed gezind zodat we weer een prachtige wandel en hardloopdag beleven in Dokkum.

Online inschrijven

De online inschrijving kan nog steeds voor deze 22e editie Bonifatiusloop Dokkum voor het hardlopen, wandelen en Kidsrun t/m woensdag 20 april 24.00 uur en verloopt via www.bonifatiusloop.nl. Kijk hiervoor op de inschrijfpagina’s van deze website. Bij de inschrijving kunnen deelnemers dit jaar een donatie doen aan het goede doel Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Oost Friesland.

Programma start- en finishtijden Bonifatiusloop Dokkum zaterdag 20 april 2024

Sionsberg Wandelen

De starttijden van de verschillende wandelafstanden zijn als volgt:

8.30 – 9.00 uur start 35 km en 25 km

10.00 – 11..00 uur start 5 km, 10 km en 15 km

De finish van alle wandelafstanden is bij de Sionsberg. In het restaurant van de Sionsberg kan een ieder bijkomen en genieten van een heerlijk bakje koffie.Let op: De sluitingstijd bij de Sionsberg voor de wandelaars op zaterdag 20 april is 16:30 uur.

Alle informatie over het wandelen is te vinden op https://bonifatiusloop.nl/wandelen/

Kabelnoord Kidsrun

De start en de finish van de Kidsrun zijn net als bij de “grote” wedstrijd bij de Bonifatiuskapel in Dokkum. Tijdens de Kabelnoord Kidsrun worden er verschillende afstanden gelopen. Kinderen worden op basis van hun leeftijd ingedeeld in een categorie:

11.40 uur: Opening

11.45 uur: Gezamenlijke warming-up

12.00 uur: Groep A (groep 1, 2, 3), loop van 500 meter

12.15 uur: Groep B (groep 4, 5, 6), loop van 1000 meter

12.30 uur: Groep C (groep 7, 8), loop van 1500 meter

Alle informatie over de kidsrun is te vinden op https://bonifatiusloop.nl/kidsrun/

Intersport Dokkum-Drachten en Lopen met Hugo hardlopen

De start en de finish van de hardloopwedstrijden zijn bij de Bonifatiuskapel in Dokkum.

13.30 uur start 5 km, 10 km en halve marathon 21,1 km

Alle informatie over de hardloopwedstrijden zijn te vinden op https://bonifatiusloop.nl/hardlopen/

Actueel

De Friese Rijders hebben al 1 miljoen mensen geholpen
Friese Rijders willen meer impact maken en rollen concept landelijk uit Algemeen 3 uur geleden
4 mei herdenking Burgum
Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid - Burgum Algemeen 4 uur geleden
Generaal Onno Eichelsheim:
Generaal Onno Eichelsheim: "Al 75 jaar NAVO-bloed door onze aderen" Algemeen 5 uur geleden
V.l.n.r. Feankeninginne 2023 Aaltjse Hoekstra, skûtsjeschipper van Earnewâld Sieberen van Terwisga, blommefamke Liselot Toering en de nieuwe Feankeninginne Boukje Westerdijk.
Nieuwe Feankeninginne Earnewâld Algemeen 6 uur geleden
Module gebied
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Algemeen 6 uur geleden
Jan Loman
Duo-expositie over Jan Loman in Beetsterzwaag en Gorredijk Algemeen 8 uur geleden
Openluchtmuseum “De Spitkeet”
Voorjaars wandeltocht Algemeen 9 uur geleden
Doe ook met met de Fluitenkruidloop.
4e Recreatieve Fluitenkruidloop Veenklooster e.o. Algemeen 10 uur geleden
Winnaars meisjes
Meisjes en dames 1ste klas te gast bij Kf de Trije Doarpen Algemeen 10 uur geleden
Opening eerste kraanwatertappunt van Feanwâlden
Tsjoch! Gezonde toost op de koning Algemeen 11 uur geleden
Kleinzoon Peter Joslin (midden met rode das) bij resten van de bij Warten neergestorte Lancaster R5682.
(video) Geraakt, de laatste vlucht van de Lancaster R5682 Algemeen gisteren
Jan Loman, 25 jaren later 1, 1988 - zeefdruk.
Duo-expositie over Jan Loman in Beetsterzwaag en Gorredijk Algemeen 28 apr, 18:00
Ronde van Harkema
Ronde van Harkema keert terug en wordt 5e etappeplaats wielerwedstrijd Algemeen 28 apr, 16:24
Fan links nei rjochts: Bram Zwart (Bertus Aafjes) , Samuel van Aken (Dirk Bakker) en Abia Manzanares (Popke Bakker).
'MOED' oer broers Bakker út Bûtenpost alhiel útferkocht Algemeen 28 apr, 14:58
Lezing Ruurd Wiersma 7 mei
De excentrieke schilder Ruurd Wiersma: Het intrigerende verhaal achter een 'aparte kwast' en zijn bijzondere artistieke erfenis Algemeen 28 apr, 14:00
De containerdrummers van De Marko's
Koningsdag met de containerdrummers Algemeen 28 apr, 13:02