Record aantal inschrijvingen 22e editie Bonifatiusloop Dokkum
Record aantal inschrijvingen 22e editie Bonifatiusloop Dokkum Foto: Ingezonden

Record aantal inschrijvingen 22e editie Bonifatiusloop Dokkum

Algemeen

Nog een paar dagen te gaan en dan vindt de 22e editie van Bonifatiusloop Dokkum plaats. De organisatie kan nu al spreken van een record aantal inschrijvingen van over de 1500 deelnemers. Komende zaterdag 20 april gaat weer de mooiste loop van het noorden van start. Wandelaars en hardlopers kunnen genieten van prachtige routes en geweldige sfeer in het vooruitzicht.

Wij als organisatie zijn heel blij met de vele inschrijvingen en zijn er helemaal klaar voor en hebben er veel zin in.

Intersport Dokkum-Drachten en Lopen met Hugo hardlopen

Bonifatiusloop Dokkum is de mooiste loop van het Noorden. Ga je voor de 5 kilometer, de 10 kilometer of de halve marathon? Welke route je ook kiest, je kunt genieten van alles wat dit loopevenement in onze streek zo bijzonder maakt: de omgeving van de mooie historische stad Dokkum met zijn molens, bolwerken en een blik op het keerpunt van de schaats Elfstedentocht.

Of met de halve marathon Dokkum uit lopen langs het Dokkumer Grutdjip richting Ee en weer terug naar Dokkum via de

Hogedijken, Tolhuispark en na het Damwâldsterreedsje komt de finish dan weer in zicht. Voor deze 22 editie starten alle afstanden gelijk en wel om 13.30 uur. Het startschot wordt gegeven door het bestuurslid van Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland.

Het belooft een spannende strijd te worden bij de heren en dames op alle afstanden. Het goede doel dit jaar is wederom Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland. Dit fonds maakt het mogelijk dat volwassenen, kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld toch mee kunnen doen met sport & cultuur.

14e editie Sionsberg Wandeltocht

Voor de 14e editie van de Sionsbergwandeltocht tijdens de Bonifatiusloop Dokkum zijn er dit jaar weer vijf wandel-afstanden uitgezet. Namelijk een route van 35 km, 25 km, 15km, 10 km en een route van 5 km. De wandelaars starten als vanouds vanuit de Bonifatiuskapel. Hier krijgt men ook de startkaart en de beschreven route uitgereikt. De wandelaars kunnen genieten van de omgeving en het open landschap en zien met eigen ogen wat de Fryske Wâlden aan ‘wandel’ natuur te bieden heeft! Bijna alle deelnemers lopen ook dit jaar weer over - voor sommige wandelaars - onbekende historische wandelpaden. Hier liggen de zandgronden met coulisselandschappen, waarin houtwallen en elzensingels het landschap een intiem en bosrijk karakter geven met daarin het prachtige natuurgebied ‘De Houtwielen’. Dankzij medewerking van het openluchtmuseum “De Sûkerei” , Doarpshûs de Pipegael , Restauratie “De Ferbining” en Sportkantine Broeksterboys zijn alle wandelaars welkom. En kan men op deze locaties (op eigen kosten) iets kan nuttigen. De finish is in het restaurant van Sionsberg Dokkum, waar men als deelnemer een fraaie medaille ontvangt. Tussen 8.30 uur tot 9.00 uur start 25 en 35 km en tussen 10.00 uur tot 11.00 uur start 5, 10 en 15 km.

Kabelnoord nieuwe hoofdsponsor Kidsrun

Ook in 2024 staat er tijdens Bonifatiusloop Dokkum voor de kinderen van de groepen 1 t/m 8 van de basisscholen een prachtige belevenis op de hardloopkalender. Komende zaterdag 20 april klinkt het startschot van de Kabelnoord Kidsrun bij de Bonifatiuskapel door de 2 kinderburgemeesters Ruben van der Veen ( Noardeast-Fryslân) en Arjen Wielinga (Dantumadiel.

Honderden enthousiaste kinderen zullen dan weer rennen voor het goede doel. Je hoeft echt geen topsporter te zijn om mee te kunnen doen. Er zijn verschillende afstanden voor de verschillende leeftijdscategorieën.” Zegt Hinke de Vries (Bonifatiusloop Dokkum). Daan van Beek (directeur Kabelnoord) vult aan: “En natuurlijk mogen je vrienden, klasgenoten, buurtkinderen, neefjes, nichtjes, broertjes of zusjes zich ook inschrijven. Iedereen (uit deze leeftijdscategorie) mag meedoen! ”Alle kids krijgen vooraf een zonneklep en na afloop van de Kabelnoord Kidsrun naast een gezonde versnapering een mooie welverdiende medaille.

Record aantal inschrijvingen

”Wij als bestuur en organisatie kunnen niet wachten en hebben er ontzettend veel zin in om alle deelnemers en publiek weer te mogen begroeten komende zaterdag bij de Bonifatiuskapel in Dokkum” vertelt Jacob van der Ploeg, voorzitter van Stichting Sportevenementen Noordoost-Friesland, de organisator achter Bonifatiusloop Dokkum. ‘We hebben een record aantal deelnemers en die trend zie je landelijk ook. Wij zijn er klaar voor om de deelnemers weer een enerverende en plezierige wandel- of hardloopervaring te geven. Hopelijk zijn de weergoden ons goed gezind zodat we weer een prachtige wandel en hardloopdag beleven in Dokkum.

Online inschrijven

De online inschrijving kan nog steeds voor deze 22e editie Bonifatiusloop Dokkum voor het hardlopen, wandelen en Kidsrun t/m woensdag 20 april 24.00 uur en verloopt via www.bonifatiusloop.nl. Kijk hiervoor op de inschrijfpagina’s van deze website. Bij de inschrijving kunnen deelnemers dit jaar een donatie doen aan het goede doel Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Oost Friesland.

Programma start- en finishtijden Bonifatiusloop Dokkum zaterdag 20 april 2024

Sionsberg Wandelen

De starttijden van de verschillende wandelafstanden zijn als volgt:

8.30 – 9.00 uur start 35 km en 25 km

10.00 – 11..00 uur start 5 km, 10 km en 15 km

De finish van alle wandelafstanden is bij de Sionsberg. In het restaurant van de Sionsberg kan een ieder bijkomen en genieten van een heerlijk bakje koffie.Let op: De sluitingstijd bij de Sionsberg voor de wandelaars op zaterdag 20 april is 16:30 uur.

Alle informatie over het wandelen is te vinden op https://bonifatiusloop.nl/wandelen/

Kabelnoord Kidsrun

De start en de finish van de Kidsrun zijn net als bij de “grote” wedstrijd bij de Bonifatiuskapel in Dokkum. Tijdens de Kabelnoord Kidsrun worden er verschillende afstanden gelopen. Kinderen worden op basis van hun leeftijd ingedeeld in een categorie:

11.40 uur: Opening

11.45 uur: Gezamenlijke warming-up

12.00 uur: Groep A (groep 1, 2, 3), loop van 500 meter

12.15 uur: Groep B (groep 4, 5, 6), loop van 1000 meter

12.30 uur: Groep C (groep 7, 8), loop van 1500 meter

Alle informatie over de kidsrun is te vinden op https://bonifatiusloop.nl/kidsrun/

Intersport Dokkum-Drachten en Lopen met Hugo hardlopen

De start en de finish van de hardloopwedstrijden zijn bij de Bonifatiuskapel in Dokkum.

13.30 uur start 5 km, 10 km en halve marathon 21,1 km

Alle informatie over de hardloopwedstrijden zijn te vinden op https://bonifatiusloop.nl/hardlopen/

Sinaasappels
Kassenrondleiding Tropische Kas Algemeen 12 uur geleden
Pelgrimswandeling in het spoor van H. Titus en Friese kloosters
Pelgrimswandeling in het spoor van H. Titus en Friese kloosters Algemeen 14 uur geleden
Dam Jaarsma
Dam Jaarsma-kuier met volksverhalen in Eastermar Algemeen 14 uur geleden
In beslag genomen drugs en illegaal vuurwerk. De opbrengsten worden wellicht onder andere geïnvesteerd in vastgoed.
"Ook in Fryslân kan 'ondermijning' zich als langzame olievlek uitbreiden" Algemeen 17 mei, 17:17
Brandweerlieden bezig met het nablussen van de uitgebrande auto met caravan op de Wäldwei nabij Drachten.
File op Wâldwei door uitgebrande auto met caravan 112 17 mei, 16:43
Groove Factory in Iduna
Unieke jamsessies tijdens Groove Factory in Iduna Algemeen 17 mei, 16:28
Theaterconcert O Cielo en vaartocht 'Oudega, ontdek een stukje van dit mooie plekje!'
Theaterconcert O Cielo en vaartocht 'Oudega, ontdek een stukje van dit mooie plekje!' Algemeen 17 mei, 14:00
Frits Veenema terug bij Be Quick Dokkum
Frits Veenema terug bij Be Quick Dokkum Algemeen 17 mei, 12:00
Benefietconcert t.b.v. Hope4Ukraïne
Benefietconcert t.b.v. Hope4Ukraïne Algemeen 17 mei, 11:00
Benefietconcert Alexanderkerk Rinsumageast op 26 mei met “Jazzpresje”
Benefietconcert Alexanderkerk Rinsumageast op 26 mei met "Jazzpresje" Algemeen 17 mei, 10:00
Nomi $hanya
Friesland Pop presenteert: Mini Hiphop Conferentie met het thema "Ladies First" Algemeen 17 mei, 08:30
Wat houdt de Europese parlementsverkiezing in?
Interactieve avond over Europese verkiezingen Algemeen 16 mei, 17:04
Burgemeester Jan Rijpstra van Smallingerland neemt in de herfst van 2024 afscheid. Acht personen hebben zin om hem op te volgen.
Acht kandidaten burgemeester Smallingerland Algemeen 16 mei, 15:31