Onmachtig Warga verliest met 1-3 van Geel Wit.
Onmachtig Warga verliest met 1-3 van Geel Wit. Foto: Ingezonden

Onmachtig Warga verliest met 1-3 van Geel Wit

Algemeen

Warga kwam 20 minuten voor tijd op 1-0, maar vergat daarna om te voetballen. Wat dit betreft was de 1-3 nederlaag van de koploper dan ook terecht tegen Geel Wit. De Amelanders waren over de gehele wedstrijd gezien de ook wat betere ploeg.

Door: Floris Sinnema

Het zonnetje scheen bij de wedstrijd tussen Warga en Geel Wit. Voor beide ploegen waren de belangen groot. Geel Wit kon bij winst op koploper Warga op 6 punten komen, met een wedstrijd minder gespeeld, en stond in de 2e periode maar twee punten achter de nummer 1, MKV’29. De ploeg van de vertrekkende trainer Dennis Stuiver, hij wordt opgevolgd door Duco Mulder, haalde uit de laatste drie wedstrijden zeven punten en is met een goede reeks bezig. Op Ameland werd het op 19 november 0-2.

Slimheid zou Warga tegen de Amelanders nodig hebben, want de wedstrijden tegen Geel Wit vallen vaak onder de categorie “lastig”. Na een dip de wederopstanding tegen Blauwhuis ( 0-2) en de Sweach (0-4). Echt mooi was het allemaal nog niet, maar de punten zijn in deze fase het belangrijkste. Met deze wedstrijd erbij speelt Warga nog drie finales. Volgende week op bezoek bij Nieuw Roden en een maande later, Pinkstermaandag 20 mei, de laatste wedstrijd thuis tegen de Wilper Boys. Tussen deze laatste 2 wedstrijden zit dus een maand verschil!!!!!

In het eerste bedrijf een ondermaats Warga. Er ging veel mis tegen een Geel Wit dat er fel op zat. De beste mogelijkheden waren ook voor de Amelanders. Echter, uit de drie vrije trappen vanaf de 16 meter lijn werd er niet gescoord. Warga probeerde het wel, maar kwam eigenlijke geen enkel moment in de wedstrijd. Geel Wit kreeg verder ook geen uitgespeelde kans en de 0-0 bij rust was dan ook niet zo vreemd.

Na de thee kwam Frids Fridsma voor Nils Pol en kwam Warga wat meer aan voetballen toe. Echt sprankelend was het allemaal nog niet en de beste kans was in deze fase ook nog voor Geel Wit. Een vrije trap ging via de lat over. Hierna ook de eigenlijk eerste goede kans voor Warga, maar de kopbal van Thomas Sinnema ging net naast. Het werd een rommelige pot en het wachten was op een doelpunt dat de wedstrijd zou openbreken. Warga was 20 minuten voor tijd de gelukkige. Een hoge bal in het strafschopgebied werd door spits Jurre van der Meulen achter een grabbelende Geel Wit keeper, Reinier Smit gekopt. Een opsteker voor Warga, maar aan het spel was dit niet te zien. Geel Wit nam het heft in handen en na een prima aanval tikte Jordi Metz de gelijkmaker achter Warga keeper Roy van der Zweep. Warga bleef onrustig voetballen en de ongelukkig ingevallen Jilles Jan Kooistra beging hierna een onnodige overtreding. De door scheidsrechter Oord toegekende vrije trap werd door Bente Bonthuis prima in de linkerbovenhoek geschoten. Warga moest nu, maar deed dit te gehaast en de Wergeaster spitsen kregen maar geen vat op de achterhoede van Geel Wit. Het werd nog erger voor de koploper toen Jilles Jan Kooistra een opzichtige overtreding beging in de 16 meter. De strafschop werd onberispelijk binnen geschoten door Bente Bonthuis en dit was dan ook de eindstand. Bovenin schuift het in elkaar en wordt het steeds spannender. Volgende week op bezoek bij Nieuw Roden dat de punten hard nodig heeft tegen degradatie. Dan zien we hopelijk een ander Warga. Geel Wit ontvangt Oldeboorn en Blauwhuis moet op bezoek bij MKV’29. Alles is nog mogelijk in deze klasse v.w.b. de titel, degradatie, herkansers en de tweede periode.

Sinaasappels
Kassenrondleiding Tropische Kas Algemeen 13 uur geleden
Pelgrimswandeling in het spoor van H. Titus en Friese kloosters
Pelgrimswandeling in het spoor van H. Titus en Friese kloosters Algemeen 15 uur geleden
Dam Jaarsma
Dam Jaarsma-kuier met volksverhalen in Eastermar Algemeen 15 uur geleden
In beslag genomen drugs en illegaal vuurwerk. De opbrengsten worden wellicht onder andere geïnvesteerd in vastgoed.
"Ook in Fryslân kan 'ondermijning' zich als langzame olievlek uitbreiden" Algemeen 17 mei, 17:17
Brandweerlieden bezig met het nablussen van de uitgebrande auto met caravan op de Wäldwei nabij Drachten.
File op Wâldwei door uitgebrande auto met caravan 112 17 mei, 16:43
Groove Factory in Iduna
Unieke jamsessies tijdens Groove Factory in Iduna Algemeen 17 mei, 16:28
Theaterconcert O Cielo en vaartocht 'Oudega, ontdek een stukje van dit mooie plekje!'
Theaterconcert O Cielo en vaartocht 'Oudega, ontdek een stukje van dit mooie plekje!' Algemeen 17 mei, 14:00
Frits Veenema terug bij Be Quick Dokkum
Frits Veenema terug bij Be Quick Dokkum Algemeen 17 mei, 12:00
Benefietconcert t.b.v. Hope4Ukraïne
Benefietconcert t.b.v. Hope4Ukraïne Algemeen 17 mei, 11:00
Benefietconcert Alexanderkerk Rinsumageast op 26 mei met “Jazzpresje”
Benefietconcert Alexanderkerk Rinsumageast op 26 mei met "Jazzpresje" Algemeen 17 mei, 10:00
Nomi $hanya
Friesland Pop presenteert: Mini Hiphop Conferentie met het thema "Ladies First" Algemeen 17 mei, 08:30
Wat houdt de Europese parlementsverkiezing in?
Interactieve avond over Europese verkiezingen Algemeen 16 mei, 17:04
Burgemeester Jan Rijpstra van Smallingerland neemt in de herfst van 2024 afscheid. Acht personen hebben zin om hem op te volgen.
Acht kandidaten burgemeester Smallingerland Algemeen 16 mei, 15:31