Onmachtig Warga verliest met 1-3 van Geel Wit.
Onmachtig Warga verliest met 1-3 van Geel Wit. Foto: Ingezonden

Onmachtig Warga verliest met 1-3 van Geel Wit

Algemeen

Warga kwam 20 minuten voor tijd op 1-0, maar vergat daarna om te voetballen. Wat dit betreft was de 1-3 nederlaag van de koploper dan ook terecht tegen Geel Wit. De Amelanders waren over de gehele wedstrijd gezien de ook wat betere ploeg.

Door: Floris Sinnema

Het zonnetje scheen bij de wedstrijd tussen Warga en Geel Wit. Voor beide ploegen waren de belangen groot. Geel Wit kon bij winst op koploper Warga op 6 punten komen, met een wedstrijd minder gespeeld, en stond in de 2e periode maar twee punten achter de nummer 1, MKV’29. De ploeg van de vertrekkende trainer Dennis Stuiver, hij wordt opgevolgd door Duco Mulder, haalde uit de laatste drie wedstrijden zeven punten en is met een goede reeks bezig. Op Ameland werd het op 19 november 0-2.

Slimheid zou Warga tegen de Amelanders nodig hebben, want de wedstrijden tegen Geel Wit vallen vaak onder de categorie “lastig”. Na een dip de wederopstanding tegen Blauwhuis ( 0-2) en de Sweach (0-4). Echt mooi was het allemaal nog niet, maar de punten zijn in deze fase het belangrijkste. Met deze wedstrijd erbij speelt Warga nog drie finales. Volgende week op bezoek bij Nieuw Roden en een maande later, Pinkstermaandag 20 mei, de laatste wedstrijd thuis tegen de Wilper Boys. Tussen deze laatste 2 wedstrijden zit dus een maand verschil!!!!!

In het eerste bedrijf een ondermaats Warga. Er ging veel mis tegen een Geel Wit dat er fel op zat. De beste mogelijkheden waren ook voor de Amelanders. Echter, uit de drie vrije trappen vanaf de 16 meter lijn werd er niet gescoord. Warga probeerde het wel, maar kwam eigenlijke geen enkel moment in de wedstrijd. Geel Wit kreeg verder ook geen uitgespeelde kans en de 0-0 bij rust was dan ook niet zo vreemd.

Na de thee kwam Frids Fridsma voor Nils Pol en kwam Warga wat meer aan voetballen toe. Echt sprankelend was het allemaal nog niet en de beste kans was in deze fase ook nog voor Geel Wit. Een vrije trap ging via de lat over. Hierna ook de eigenlijk eerste goede kans voor Warga, maar de kopbal van Thomas Sinnema ging net naast. Het werd een rommelige pot en het wachten was op een doelpunt dat de wedstrijd zou openbreken. Warga was 20 minuten voor tijd de gelukkige. Een hoge bal in het strafschopgebied werd door spits Jurre van der Meulen achter een grabbelende Geel Wit keeper, Reinier Smit gekopt. Een opsteker voor Warga, maar aan het spel was dit niet te zien. Geel Wit nam het heft in handen en na een prima aanval tikte Jordi Metz de gelijkmaker achter Warga keeper Roy van der Zweep. Warga bleef onrustig voetballen en de ongelukkig ingevallen Jilles Jan Kooistra beging hierna een onnodige overtreding. De door scheidsrechter Oord toegekende vrije trap werd door Bente Bonthuis prima in de linkerbovenhoek geschoten. Warga moest nu, maar deed dit te gehaast en de Wergeaster spitsen kregen maar geen vat op de achterhoede van Geel Wit. Het werd nog erger voor de koploper toen Jilles Jan Kooistra een opzichtige overtreding beging in de 16 meter. De strafschop werd onberispelijk binnen geschoten door Bente Bonthuis en dit was dan ook de eindstand. Bovenin schuift het in elkaar en wordt het steeds spannender. Volgende week op bezoek bij Nieuw Roden dat de punten hard nodig heeft tegen degradatie. Dan zien we hopelijk een ander Warga. Geel Wit ontvangt Oldeboorn en Blauwhuis moet op bezoek bij MKV’29. Alles is nog mogelijk in deze klasse v.w.b. de titel, degradatie, herkansers en de tweede periode.

Actueel

De Friese Rijders hebben al 1 miljoen mensen geholpen
Friese Rijders willen meer impact maken en rollen concept landelijk uit Algemeen 3 uur geleden
4 mei herdenking Burgum
Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid - Burgum Algemeen 5 uur geleden
Generaal Onno Eichelsheim:
Generaal Onno Eichelsheim: "Al 75 jaar NAVO-bloed door onze aderen" Algemeen 5 uur geleden
V.l.n.r. Feankeninginne 2023 Aaltjse Hoekstra, skûtsjeschipper van Earnewâld Sieberen van Terwisga, blommefamke Liselot Toering en de nieuwe Feankeninginne Boukje Westerdijk.
Nieuwe Feankeninginne Earnewâld Algemeen 6 uur geleden
Module gebied
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Algemeen 7 uur geleden
Jan Loman
Duo-expositie over Jan Loman in Beetsterzwaag en Gorredijk Algemeen 9 uur geleden
Openluchtmuseum “De Spitkeet”
Voorjaars wandeltocht Algemeen 10 uur geleden
Doe ook met met de Fluitenkruidloop.
4e Recreatieve Fluitenkruidloop Veenklooster e.o. Algemeen 11 uur geleden
Winnaars meisjes
Meisjes en dames 1ste klas te gast bij Kf de Trije Doarpen Algemeen 11 uur geleden
Opening eerste kraanwatertappunt van Feanwâlden
Tsjoch! Gezonde toost op de koning Algemeen 12 uur geleden
Kleinzoon Peter Joslin (midden met rode das) bij resten van de bij Warten neergestorte Lancaster R5682.
(video) Geraakt, de laatste vlucht van de Lancaster R5682 Algemeen gisteren
Jan Loman, 25 jaren later 1, 1988 - zeefdruk.
Duo-expositie over Jan Loman in Beetsterzwaag en Gorredijk Algemeen 28 apr, 18:00
Ronde van Harkema
Ronde van Harkema keert terug en wordt 5e etappeplaats wielerwedstrijd Algemeen 28 apr, 16:24
Fan links nei rjochts: Bram Zwart (Bertus Aafjes) , Samuel van Aken (Dirk Bakker) en Abia Manzanares (Popke Bakker).
'MOED' oer broers Bakker út Bûtenpost alhiel útferkocht Algemeen 28 apr, 14:58
Lezing Ruurd Wiersma 7 mei
De excentrieke schilder Ruurd Wiersma: Het intrigerende verhaal achter een 'aparte kwast' en zijn bijzondere artistieke erfenis Algemeen 28 apr, 14:00
De containerdrummers van De Marko's
Koningsdag met de containerdrummers Algemeen 28 apr, 13:02