Team Matrix Lyceum.
Team Matrix Lyceum. Foto: Ingezonden

Onvergetelijke Alpe d’HuZes voor Team Matrix Lyceum

Algemeen

Na een week van lachen, saamhorigheid, enthousiasme, verdriet en veel plezier is Team Matrix Lyceum weer thuis. Vier leerlingen, vijf begeleiders en zes medewerkers hebben donderdag 1 juni een uitzonderlijke prestatie geleverd door de Alpe d’Huez (minimaal een keer en maximaal zes keer) lopend of fietsend te beklimmen tijdens het Alpe d’HuZes. Het team heeft dankzij de ondersteuning vanuit OSG Singelland en RENN4, de hulp vanuit het bedrijfsleven, maar niet op de laatste plaats de geweldige ondersteuning van alle leerlingen en medewerkers van het Matrix Lyceum deze reis kunnen en mogen maken. Het Team Matrix Lyceum heeft een bedrag van €42.180,kunnen overhandigen aan KWF Kankerbestrijding.

Directeur en deelnemer Teuny Bosma van het Matrix Lyceum vertelt vol trots:

“Zaterdag 27 mei zijn we rond 04.30 uur met vier leerlingen, vijf begeleiders en zes medewerkers naar Frankrijk vertrokken. Zondag 28 mei hebben we als team de Col d’Ornon bedwongen. Maandag 29 mei stonden we om 08.30 uur in de rij voor het ontbijt in Palais du Sport. De lopers hebben op de Alpe d’Huez kilometers gemaakt en genoten van het prachtige weer en omgeving.”


“Dinsdag 30 mei werd er gestart met een massage door een aantal deelnemers. Aansluitend beleefden we een rustige dag met wat korte wandelingen, hier en daar een terrasje met koffie en naar de Col de la Croix de Fer om even in de sneeuw te kunnen lopen. ‘s Avonds stond de Frans - Nederlandse BBQ in Bourg d’Oisons op het programma. Na afloop hebben we boven met de medewerkers de kaarsen die we voor dierbaren mee hadden genomen aangestoken. Een bijzonder moment. Woensdag 31 mei was voor bijna iedereen een rustdag met een massage, lunchen, ‘s middags op bed even rusten, diner en de bezinningsavond. Na een onrustige en zeer korte dag was donderdag 1 juni om 04.30 uur het startschot. Iedereen heeft alles gegeven en een ongekende prestatie geleverd!”

“Samen zijn we dit traject in november 2022 gestart. Wat volgde waren sponsoracties, puddingbroodjes maken en verkopen, het Matrix Cuisine, de Fancy Fair, schoolschaatsen, pizzapunten verkopen, lege flessen inzamelen en niet te vergeten veel trainen, trainen en trainen. Individueel zijn de deelnemers fysiek, mentaal, sociaal en ook emotioneel gegroeid tijdens dit hele traject. De school is meer met elkaar in verbinding dan ooit en we hebben talenten en flexibiliteit bij leerlingen ontdekt wat we vooraf nooit hadden kunnen bedenken. Een onvergetelijke week!”

Afbeelding
Kinke Kooi wint provinciale Gerrit Bennerprijs 2023 Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
“Oude sluis Ezumazijl dient opgeknapt te worden" Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Route Wad een Kunst Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Als monumenten konden praten... Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Poppodium Badhus opent muziekseizoen 2023/2024 Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Drachten krijgt er wellicht 15 camperplaatsen bij Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Allerlaatste Nederlandse show punklegendes Cockney Rejects in Iduna Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
MuseumnachtFRL bij Terp Hegebeintum met archeologisch onderzoeker Robbert Velt Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Boeren spelen de hoofdrol tijdens filmavond Museumnacht bij het Fries Landbouw museum Algemeen 28 sep., 20:00
Afbeelding
Kunstenaars en kraftlieden krijgen podium bij Observeum tijdens museumnacht Algemeen 28 sep., 18:30
Afbeelding
Nieuwe Parkhaven in Drachten klaar voor volgend vaarseizoen? Algemeen 28 sep., 17:07
Afbeelding
Jos Thie houdt Theun de Vrieslezing over ´Ketters´ Algemeen 28 sep., 16:08
Afbeelding
Hypocrisy-frontman met sideproject PAIN in Iduna Algemeen 28 sep., 14:57