Een feestelijk opening van gezondheidscentrum De Bank in Burgum.
Een feestelijk opening van gezondheidscentrum De Bank in Burgum. Foto: Ingezonden

Oude Rabobank officieel omgedoopt tot gezondheidscentrum De Bank Burgum

Algemeen

Veel belangstelling voor de nieuwe invulling van de oude Rabobank aan de Bulthuissingel in het centrum van Burgum. Zaterdag 11 maart kwamen zo’n duizend mensen kijken wat alle praktijkhouders in petto hadden op hun eigen ingerichte gezondheidsmarkt.

De blauwe loper en de geelblauwe ballonnenboog boden een feestelijk welkom voor de bezoekers, waarna een kopje koffie met gebak klaarstond. Vervolgens kon men een kijkje nemen in het gezondheidscentrum. Iets over half elf werd een krachtig woordje gedaan door niemand minder dan Foppe de Haan en was de eer aan alle praktijkhouders binnen De Bank met knallende confettikanonnen het startschot te geven voor de officiële opening van gezondheidscentrum De Bank Burgum. 

Opening door Foppe de Haan

Foppe de Haan was erg enthousiast over het complete concept wat het gezondheidscentrum te bieden heeft. Hij werd ondersteund in zijn woordje door Wierd Hoogsteen en Coby (80). Wierd als eerste aan-huis-patiënt van AAFysio en Coby als fanatiek AAFit lid, die nu zonder rollator door het leven kan dankzij dagelijks trainen bij AAFit. Zij kreeg de microfoon van Foppe en hield spontaan een treffende toespraak over haar ervaringen. Dit leverde haar een daverend applaus op.

Gezondheidsmarkt

De ondernemers binnen het gezondheidscentrum hadden groots uitgepakt in de eigen marktkraampjes. In een gezellige ongedwongen setting konden de inwoners van Burgum en omstreken hun nieuwsgierigheid kwijt op de gezondheidsmarkt. De nieuwste oefenapparatuur kon worden geprobeerd, jodiumtesten konden worden gedaan, de verloskundige deed een demonstratie-echo, prijsvragen konden worden ingevuld en ondanks de sneeuw konden kinderen gebruik maken van het springkussen.

Even een update

De Bank is nog niet klaar! Op dit moment wordt de bovenverdieping verbouwd waar HBpunt praktijk gaat houden. Daarnaast wordt de workshopruimte ingericht waar workshops, trainingen, bijeenkomsten en cursussen kunnen worden gegeven.

Samen Sterk

Het gezondheidscentrum zit vol, trekt dagelijks al veel bezoekers en geniet een grote bekendheid. Daarom gaat projectmanager Mathilde zich nu focussen op de dynamiek binnen de groep ondernemers. Want zoals Foppe de Haan goed in zijn toespraak zei, Samen Sterk! Dit betekent dat zij van elkaar willen leren zodat ze nog meer mensen kunnen helpen in hun weg naar een gezond en fit leven. Dit ‘Lerend netwerk’ wordt gesteund door de versnellingsagenda van Noordoost-Friesland.

De praktijkhouders zorgen voor een compleet gezondheidscentrum. Mathilde: “Het is geworden zoals we in ons hoofd hadden. We kunnen mensen op allerlei gebieden wat betreft gezondheid begeleiden en daar zijn we erg trots op. De persoon staat centraal, het netwerk maakt het compleet en daar draait het om.” 

Voor meer informatie of een afspraak bij één van de praktijken die bij De Bank gevestigd zijn, kun je kijken op de website. www.debankburgum.nl  En volg hen op facebook of Instagram.

Het organisatieteam van de Bonifatiuscup 2024 v.l.n.r.: Marcel Dol, Geeke Draijer, Sonja Louwsma, Jacob Haakma, Karel Hellinga, Marjan Stellema en Sjoerd Radersma.
Achtste editie van toptoernooi Bonifatiuscup Algemeen 9 uur geleden
Hessel verricht de officiële openingshandeling van de rolstoelfiets
Dokkum nu ook per rolstoelfiets bereikbaar Algemeen 11 uur geleden
Overhandiging dichtbundel aan Wierd en Fokje Pietersma, door de leerlingen van CSG Liudger
"Wij vinden het belangrijk dat mensen aan de goede kant van de geschiedenis staan" Algemeen 12 uur geleden
Sjoerd Bakker, begin 1943.
Bijzondere dodenherdenking op 4 mei in Buitenpost Algemeen 14 uur geleden
Kom ook naar de plantjesmarkt!
Plantenmarkt met groenspecialisten en hobbykwekers Algemeen 15 uur geleden
4 Mei Dodenherdenking Beetsterzwaag.
Dodenherdenking Beetsterzwaag Algemeen 30 apr, 16:03
Afbeelding
Op reis? Vergeet niet om je reisverzekering te regelen! Zaken 30 apr, 14:55
Afbeelding
Lingerie: Een bijzonder stuk kleding Zaken 30 apr, 14:54
Deelnemers van de bevrijdingsloop Burgum
Bevrijdingsloop 5 mei Burgum Algemeen 30 apr, 13:02
Aankondiging elfstedenroeimarathon - 210 roeien in 24 uur
38ste elfstedenroeimarathon 2024 een feit! Algemeen 30 apr, 12:00
Dodenherdenking in Drogeham
Dodenherdenking Drogeham Algemeen 30 apr, 11:00
Repair café Drachten
Repair Café Drachten in Mei Algemeen 30 apr, 10:30
Anouska Koster rijdt naar podiumplaats in Festival Elsy Jacobs
Anouska Koster rijdt naar podiumplaats in Festival Elsy Jacobs Algemeen 30 apr, 09:34