De glasvezel komt er aan.
De glasvezel komt er aan. Foto: Ingezonden

Burdaard, Ferwert, Hallum, Marrum en Wânswert krijgen glasvezelnetwerk van DELTA Netwerk

Algemeen

DELTA Netwerk gaat in Burdaard, Ferwert, Hallum, Marrum en Wânswert glasvezel aanleggen. Na het verstrijken van de deadline van 30 november bleek dat er hier voldoende inwoners zich hebben aangemeld voor glasvezel. De schouw die plaatsvindt door de aannemer Selecta Infratechniek start al op 27 december in Ferwert, waarna ook de andere dorpen aan de beurt komen. Nu het zeker is dat er glasvezel komt, krijgen diegenen die nog geen abonnement hebben afgesloten, de kans om zich 31 december om zich alsnog aan te melden zonder dat er aansluitkosten gerekend worden. 

Sybryn Hettinga, projectmanager bij DELTA Fiber Netwerk, legt uit: “Mede dankzij de grote inzet en steun van alle Dorpsbelangen in voormalig gemeente Ferwerderadiel is het gelukt om de doelstelling te halen. Dat betekent dat wij nu ook in deze Friese dorpen gaan aansluiten op ons glasvezelnetwerk. Wij maar ook de dorpsbelangen zijn erg blij dat het gelukt is. Het is voor iedereen heel fijn dat nu ook de inwoners van deze dorpen straks klaar zijn voor de toekomst. Zij mogen natuurlijk niet achterblijven.” 

Gratis glasvezel voor alle inwoners

Hettinga vervolgt: “De aanleg start ook al zeer snel. We beginnen met schouwen op 27 december in het dorp Ferwert. Daarna volgen de andere dorpen. Nu het zeker is dat er glasvezel komt, krijgen alle inwoners binnen deze dorpen een gratis glasvezelaansluiting aangeboden (t.w.v. € 650,-). Elke straat krijgt zo een toekomstbestendig internet- en televisienetwerk. 

Een glasvezelaansluiting betekent dat we een vertakking van de glasvezelkabel naar het huis leggen en in huis een bijbehorend kastje (FTU) plaatsen. Maar let op, een glasvezelaansluiting is nog geen werkende verbinding. Wanneer mensen gebruik willen maken van de voordelen van glasvezel, dan kunnen zij een glasvezelabonnement afsluiten. Doen zij dit voor 31 december 2022, dan profiteren zij van de welkomstaanbiedingen van de deelnemende telecomaanbieders (Caiway, DELTA, Helden Van Nu, Kliksafe of Online.nl) én hoeven er geen kosten betaald te worden om het netwerk later te activeren (t.w.v. € 350,-).”

Aanmelden via de Dorpsbelangen

Inwoners die zich nog niet hebben aangemeld kunnen zich ook nog via het Dorpsbelang van hun dorp aanmelden. Bij een aanmelding voor DELTA of Caiway, krijgt een lokaal spaardoel of lokale vereniging nog steeds een bijdrage van € 50,- en de abonnementhouder zelf € 25,-. 

Plaatselijk Belang Hallum 

Aanmelden voor DELTA: http://aklam.io/zTFZW0 - Aanmelden voor Caiway: http://aklam.io/qerpRO

Plaatselijk Belang Burdaard.  Aanmelden voor DELTA: http://aklam.io/7ZAlAb Aanmelden voor Caiway: http://aklam.io/7v38ry

Plaatselijk Belang Ferwert. Aanmelden voor DELTA: http://aklam.io/t7Ixcd Aanmelden voor Caiway: http://aklam.io/y54yKB

Plaatselijk Belang Marrum. Aanmelden voor DELTA: http://aklam.io/jlrI8u

Aanmelden voor Caiway: http://aklam.io/1J6Lne 

Verder kan men zich aanmelden via de website en de lokale wederverkopers die ook op deltanetwerk.nl te vinden zijn.

Over DELTA Netwerk
Wij zijn DELTA Netwerk, onderdeel van één van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Wij zorgen voor de aanleg en het onderhoud van glasvezel in Nederland en hebben de ambitie om zo veel mogelijk mensen toegang te bieden tot ons razendsnelle glasvezelnetwerk. Inmiddels hebben al meer dan 1.000.000 huishoudens en bedrijven toegang tot het landelijke netwerk van DELTA Netwerk. En daar komen iedere maand nog zo’n 30.000 adressen bij. Op naar 2 miljoen huishoudens en bedrijven die in 2025 gebruik gaan maken van het allerbeste internet.

Afbeelding
Roas Kuipers winnares 48e FMDT Solistenconcours Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Provinciale Staten vergaderen woensdagavond 1 februari in Holwert Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Wij maken ons zorgen om de vermiste Harry Elzen uit Drachten Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen CSG Liudger Raai ontdekken internationale wereld Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
(Video) Wat is de stand van zaken voor nieuwbouw in Noardeast-Fryslân? Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
(Video) Snel internet via glasvezel nu ook bereikbaar voor kleine kernen in Smallingerland Algemeen gisteren
Afbeelding
Duo Fling in Witte Kerk te Hemrik Algemeen 30 jan, 12:21
Afbeelding
Vrijkaarten februari en maart Theater De Colle Algemeen 30 jan, 11:16
Afbeelding
Vier op de tien Nederlanders verwachten boven energieverbruiksplafond te komen Algemeen 30 jan, 10:58
Afbeelding
Beweegfeest voor peuters en kleuters bij gymvereniging VenV Garyp Algemeen 30 jan, 10:35
Afbeelding
Energiemarkt Ryptsjerk geopend met waterstofauto en wind Algemeen 30 jan, 09:59
Afbeelding
Het is een 'gekkehûs' bij de Burdaarder toneelvereniging Algemeen 30 jan, 07:30
Afbeelding
Crazy weekend bij Ropta Boys Algemeen 29 jan, 17:50