Jubileum spikerdoarp Hallum
Jubileum spikerdoarp Hallum Foto: Freekpik.com

Jubileum spikerdoarp Hallum veilig gesteld

Algemeen

Al 29 jaar kent Hallum een geweldige traditie, waar jong en oud samenkomt. Drie dagen lang bouwen onze kinderen prachtige hutten met elkaar tijdens het Spikerdoarp. Vorig jaar dreigden ze deze prachtige traditie kwijt te raken. Door verandering in gemeentebeleid kwamen ze meer dan 1250 euro tekort. De organisatie vroeg de gemeente, de raad en de pers dringend om aandacht. Dat geluid is gehoord; Spikerdoarp Hallum en haar  tradities zijn veilig gesteld. Het 30-jarig jubileum is op 23, 24 en 25 augustus. 

Voor wie Spikerdoarp niet kent: Spikerdoarp Hallum wordt jaarlijks gehouden in de laatste week van de schoolvakantie voor kinderen van de basisschool tussen 6-12 jaar. In 1991 is het ontstaan om voor kinderen die niet op vakantie konden, toch een mooie vakantieweek te verzorgen. Tegenwoordig is het Spikerdoarp voor alle kinderen uit Hallum. De kinderen genieten drie dagen lang van de prachtige hutten die ze bouwen. Daarnaast zijn er tal van activiteiten. Er wordt getimmerd, pannenkoeken gebakken, spelletjes gedaan en gezongen in de tent. Het hele dorp komt de prachtige bouwwerken bewonderen tijdens de officiële opening op woensdag avond. 

30 jarig jubileum

De organisatie: “We zijn ontzettend blij dat we dit jaar ons 30 jarig jubileum kunnen vieren. We hebben vele acties ingezet om dit te realiseren. De gemeente, pers en de raad benaderd om ervoor te zorgen dat onze traditie niet verloren gaat. De gemeente en de raad hebben gehoor gegeven aan onze voorstellen. Het vreugdevuur is weer mogelijk op de Dwinger. We ontvangen daarnaast een basissubsidie voor het Spikerdoarp. We hebben ter ere van ons 30 jarig jubileum ook buiten Hallum meerdere sponsoren benaderd en een website opgericht om te verduurzamen.” 

Feest

“We kregen vele donaties. De kinderen kwamen ook dit jaar weer in grote getale af op de koekactie. Alle koeken zijn verkocht, het was een groot succes. Door alle steun die we hebben gekregen van het dorp, de omliggende bedrijven, de gemeente en onze kinderen is het 30 jarig jubileum veilig gesteld. We zijn ontzettend blij dat iedereen voor Spikerdoarp Hallum is gaan staan! Wat staat er op de planning voor het 30 jarig jubileum? Het thema is Feest! We hebben 158 aanmeldingen. We hebben weer 70+ vrijwilligers. De kinderen mogen, omdat het een jubileumjaar is, overnachten tijdens het Spikerdoarp. Er zijn extra activiteiten georganiseerd mede dankzij jantje beton en alle sponsoren. De burgemeester en kinderburgemeester hebben toegezegd het Spikerdoarp te openen op woensdagavond 20:00 tijdens de officiële opening van het Spikerdoarp. Iedereen is van harte welkom om de hutten te bewonderen en te genieten van een speciale verrassing. We kunnen niet wachten om met onze kinderen dit jubileumjaar te vieren. We maken er met zijn allen een knallend jubileumjaar van!”

Afbeelding
Kinke Kooi wint provinciale Gerrit Bennerprijs 2023 Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
“Oude sluis Ezumazijl dient opgeknapt te worden" Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Route Wad een Kunst Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Als monumenten konden praten... Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Poppodium Badhus opent muziekseizoen 2023/2024 Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Drachten krijgt er wellicht 15 camperplaatsen bij Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Allerlaatste Nederlandse show punklegendes Cockney Rejects in Iduna Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
MuseumnachtFRL bij Terp Hegebeintum met archeologisch onderzoeker Robbert Velt Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Boeren spelen de hoofdrol tijdens filmavond Museumnacht bij het Fries Landbouw museum Algemeen 28 sep., 20:00
Afbeelding
Kunstenaars en kraftlieden krijgen podium bij Observeum tijdens museumnacht Algemeen 28 sep., 18:30
Afbeelding
Nieuwe Parkhaven in Drachten klaar voor volgend vaarseizoen? Algemeen 28 sep., 17:07
Afbeelding
Jos Thie houdt Theun de Vrieslezing over ´Ketters´ Algemeen 28 sep., 16:08
Afbeelding
Hypocrisy-frontman met sideproject PAIN in Iduna Algemeen 28 sep., 14:57