Een trotse Miranda Postma en Theo Witteveen. Ze hopen op een mooi seizoen met veel tevreden bezoekers.
Een trotse Miranda Postma en Theo Witteveen. Ze hopen op een mooi seizoen met veel tevreden bezoekers. Foto: Actief Media

(video) Knallend cultureel seizoen voor De Colle

Algemeen

Video - Hoewel Campus Kollum nog een oase van rust is, bruist het volop achter de schermen. De makers van het nieuwe culturele programma van het komende seizoen zijn razend enthousiast. Het theater en het dorpshuis gaan er een knallend cultureel seizoen van maken in Kollum. “We gaan de Colle dit seizoen flink op de kaart zetten”, vertellen Theo Witteveen de pachter van het dorpshuis en Miranda Postma voorzitter van de programmaraad van De Colle.


Binnenkort starten er weer veel activiteiten in theater en dorpshuis De Colle te Kollum. Wat er het komende seizoen staat te gebeuren kun je lezen in een folder die eind augustus in Kollum en een groot gebied daaromheen zal worden verspreid. De programmaraad heeft het komende seizoen een negental  theaterstukken gepland waarvan drie kindervoorstellingen. Dus er is voor elk wat wils. 

Verenigingen

Zo’n zeven verenigingen hebben in de folder ook aangegeven wat ze in het dorpshuis gaan organiseren. Van bridge tot yoga en van klaverjas tot muziekles van de Cultuurcentrum de Wâldsang. Sommige activiteiten beginnen 29 en 30 augustus al weer. Er is dus wekelijks van alles te doen in De Colle en er kunnen best nog wat nieuwe  leden bij.

Gratis voorstelling winnen

Het is zaak de nieuwe brochure goed te bewaren. Want de uniek genummerde folders geven kans op een gratis theatervoorstelling. Iedere laatste vrijdag van de maand zal notaris Kluitenberg vijf gelukkig winnaars trekken. De winnende nummers zullen in deze krant worden gepubliceerd met daarbij de theatervoorstelling die deze winnaars gratis kunnen bezoeken. 

Grutte Pier

Een greep uit die voorstellingen is Pim en Pom, Wat Soesto! van Freark Smink en de voorpremière van de film van Grutte Pier met medewerking van Steven de Jong en zangeres Carla de Bruine. Zij zong in het Grutte Pierproject de prachtige song Fleane yn’e Loft. Sponsoren kunnen zich voor een speciale dineruitvoering inschrijven. 

Miranda: “We nodigen ook iedereen buiten onze regio uit om dit gezellige en laagdrempelige theater te bezoeken. Je maakt vaak kans om je favoriete artiest of muzikant na de voorstelling zelf te ontmoeten.” 

Afbeelding
Feest! Heropening Pearle Opticiens Burgum Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Noardeast-Fryslân vraagt weer subsidie woningbouw Prins-locatie Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Swalkstiennen permanent te zien bij Observeum in Burgum Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Botanische tulp is bloembol van het jaar Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Enerzjyke Meitinkers van start! Algemeen 23 sep, 19:30
Afbeelding
Startsein voor Friese campagne ‘modder op de weg’ Algemeen 23 sep, 17:00
Afbeelding
Geldfit.nl nu ook beschikbaar in Noardeast-Fryslân Algemeen 23 sep, 16:08
Afbeelding
Nieuwe verbinding naar Ameland? Dertien alternatieven Algemeen 23 sep, 14:44
Afbeelding
Omgevallen transformator blijft nog weken liggen Algemeen 23 sep, 13:13
Afbeelding
Historische filmdag in Fries Landbouwmuseum op 1 oktober Algemeen 23 sep, 12:23
Afbeelding
Soad belangstelling foar Nij Talint Orkest Tytsjerksteradiel Algemeen 23 sep, 12:23
Afbeelding
Dantumadiel en Noardeast-Fryslân genomineerd voor ‘gouden prokkel’ Algemeen 22 sep, 17:27
Afbeelding
Doch mar mei ‘Priuwerij’ in Húskeamer Wergea Algemeen 22 sep, 16:09