The Vices staat 24 juni op Simmerdeis.
The Vices staat 24 juni op Simmerdeis. Foto: ingezonden

Muziekprogramma Simmerdeis 2022 bekend

Algemeen

Het is nog maar 23 dagen aftellen tot Simmerdeis weer begint. Van 24 tot en met 26 juni staat Drachten en omstreken opnieuw in het teken van muziek, circusacts, (straat)theater en kindervoorstellingen. Het muziekprogramma is inmiddels bekend. Hieronder vind je een aantal hoogtepunten van het muziekprogramma. Kijk voor de gehele programmering op www.simmerdeis.nl

The Vices | 24 juni
Het verhaal van The Vices is het verhaal van vier gasten van 24. Ze brengen een contrasterende mix van britpop en surfrock. Onderling zijn het soms kleuters, zoveel lol hebben ze. Het plezier maken wordt erg serieus genomen, maar als je goed luistert hoor je dat de band de diepgang niet schuwt.

Fred Goverde | 24 juni 
Met zijn debuut-ep goovurduh (2021) werd de bodem gelegd. Onder andere Frits Spits (De Taalstaat, NPO2) was zeer te spreken over “de speelse teksten” van de jonge songwriter uit Groningen. Op de opvolger van goovurduh, simpelweg getiteld goovurduh 2, komen de nummers die tijdens het live spelen zijn ontstaan. “Ik weet van deze nummers al dat het publiek ze vet vindt”, aldus Fred.

Roxeanne Hazes | 25 juni 
Met haar debuutalbum In Mijn Bloed (2017) sloot Roxeanne een periode af; ongelukkig, zoekend, boos. Het maakproces was haar therapie. Ze vond zichzelf opnieuw uit als kwetsbare popdiva die put uit rock, pop, levenslied, r&b en dance. Verloofd, moeder en in een compleet andere fase van haar leven werkt Roxeanne aan haar tweede album. Het vertrekpunt is het vorige album: elektronische popgeluiden met een nostalgisch ‘levenslied-randje’ in een modern jasje.

THE COOL QUEST | 25 juni 
De muziek van The Cool Quest brengt de energie van early ‘90’s-hiphop en combineert het met krachtige pop. De show straalt energie uit en zorgt dat niemand in het publiek stil zal blijven staan.

Them Dirty Dimes | 25 juni 
‘Old-fashioned’ jazz, blues en gypsy... Deze Groningers halen hun inspiratie van vóór de oorlog en mengen dat met moderne invloeden. Them Dirty Dimes; swingend, nostalgisch en altijd verrassend. De gevarieerde set schiet van New Orleans-swing naar late night-jazz en van gypsy naar blues, maar door de pakkende stem en de details altijd direct herkenbaar als Them Dirty Dimes.

Lokaal talent | 26 juni 
Waar normaal gesproken Theatercafé Hopper van De Lawei de locatie is voor lokale bands, is nu de zondagavond van Simmerdeis de plek waar er lekkere bands uit Drachten en omgeving te vinden zijn. De volgende bands zullen hierbij eigen nummers maar ook vooral klassiekers ten gehore brengen: Billboard, Caldius, Challenger, The FunkSoulBrothers en The Skömbags.

Het organisatieteam van de Bonifatiuscup 2024 v.l.n.r.: Marcel Dol, Geeke Draijer, Sonja Louwsma, Jacob Haakma, Karel Hellinga, Marjan Stellema en Sjoerd Radersma.
Achtste editie van toptoernooi Bonifatiuscup Algemeen 10 uur geleden
Hessel verricht de officiële openingshandeling van de rolstoelfiets
Dokkum nu ook per rolstoelfiets bereikbaar Algemeen 11 uur geleden
Overhandiging dichtbundel aan Wierd en Fokje Pietersma, door de leerlingen van CSG Liudger
"Wij vinden het belangrijk dat mensen aan de goede kant van de geschiedenis staan" Algemeen 13 uur geleden
Sjoerd Bakker, begin 1943.
Bijzondere dodenherdenking op 4 mei in Buitenpost Algemeen 14 uur geleden
Kom ook naar de plantjesmarkt!
Plantenmarkt met groenspecialisten en hobbykwekers Algemeen 15 uur geleden
4 Mei Dodenherdenking Beetsterzwaag.
Dodenherdenking Beetsterzwaag Algemeen 30 apr, 16:03
Afbeelding
Op reis? Vergeet niet om je reisverzekering te regelen! Zaken 30 apr, 14:55
Afbeelding
Lingerie: Een bijzonder stuk kleding Zaken 30 apr, 14:54
Deelnemers van de bevrijdingsloop Burgum
Bevrijdingsloop 5 mei Burgum Algemeen 30 apr, 13:02
Aankondiging elfstedenroeimarathon - 210 roeien in 24 uur
38ste elfstedenroeimarathon 2024 een feit! Algemeen 30 apr, 12:00
Dodenherdenking in Drogeham
Dodenherdenking Drogeham Algemeen 30 apr, 11:00
Repair café Drachten
Repair Café Drachten in Mei Algemeen 30 apr, 10:30
Anouska Koster rijdt naar podiumplaats in Festival Elsy Jacobs
Anouska Koster rijdt naar podiumplaats in Festival Elsy Jacobs Algemeen 30 apr, 09:34