Gerrie Visser
Gerrie Visser Foto: Ingezonden

Gerrie Visser benoemd tot algemeen secretaris vereniging Noardlike Fryske Wâlden

Algemeen

Gerrie Visser wordt per 1 oktober 2022 benoemd tot de algemeen secretaris/directeur van het bureau van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden. Zij neemt dan officieel het stokje van Wout van Vulpen over. Dit zal gebeuren tijdens een feestelijke bijeenkomst waarmee het 20-jarige bestaan van de vereniging wordt gevierd. In juli komt zij al in dienst van de vereniging voor een inwerkperiode. De benoeming is gepresenteerd tijdens de Algemene Ledenvergadering die 20 april jl. plaatsvond.

Gerrie Visser (49) is een boerendochter uit Broeksterwâld en werkte als zelfstandige projectleider en/of fondsenwerver o.a. voor verschillende agrarische- en culturele projecten zoals Living Lab Fryslân, Stichting Nootstroom, Pier21 en Stichting Brave New World Producties. Zij zal leiding gaan geven aan de samenwerking tussen de gebieds- en samenwerkingspartners rond het Particulier en Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer, de projecten voor een duurzame landbouw en de profilering van Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden samen met het team van negen (parttime) medewerkers op het bureau van de vereniging in Buitenpost.

Gerrie Visser: “Naast de betrokkenheid bij de culturele sector was ik in mijn werk voor Living Lab Fryslân betrokken bij de huidige transitie van de landbouw. De combinatie van deze sectoren heeft mij geleerd om met een bredere blik naar zaken te kijken. 

Graag benut ik mijn ervaringen om voor de leden van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden in het Nationaal Landschap, de regio van mijn ‘thús wêzen’, te werken aan de toekomst van het gebied en in het bijzonder aan een toekomstbestendige agrarische sector midden ‘in ‘e Mienskip’.

Vertrek Wout van Vulpen
Wout van Vulpen heeft de functie van algemeen secretaris/directeur ruim twee jaar vervuld. Daarvoor was hij ruim acht jaar bestuurslid en secretaris van de vereniging en betrokken bij de professionalisering van het (Agrarisch) Natuur & Landschapsbeheer.

Vereniging Noardlike Fryske Wâlden
De Noardlike Fryske Wâlden is een vereniging met als werkgebied Noordoost-Fryslân en Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden. Het overgrote deel van de bijna 800 leden, boeren en particulieren, zorgt met (agrarisch) natuur- en landschapsbeheer voor het behoud van dit bijzondere landschap en de boerenlandvogels. De vereniging streeft naar een vitale landbouw, midden in de ‘mienskip’, die is vervlochten met het cultuurhistorische landschap en bijbehorende natuurwaarden. 

Module gebied
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Algemeen 3 uur geleden
Jan Loman
Duo-expositie over Jan Loman in Beetsterzwaag en Gorredijk Algemeen 4 uur geleden
Openluchtmuseum “De Spitkeet”
Voorjaars wandeltocht Algemeen 5 uur geleden
Doe ook met met de Fluitenkruidloop.
4e Recreatieve Fluitenkruidloop Veenklooster e.o. Algemeen 6 uur geleden
Winnaars meisjes
Meisjes en dames 1ste klas te gast bij Kf de Trije Doarpen Algemeen 7 uur geleden
Opening eerste kraanwatertappunt van Feanwâlden
Tsjoch! Gezonde toost op de koning Algemeen 8 uur geleden
Kleinzoon Peter Joslin (midden met rode das) bij resten van de bij Warten neergestorte Lancaster R5682.
(video) Geraakt, de laatste vlucht van de Lancaster R5682 Algemeen 21 uur geleden
Jan Loman, 25 jaren later 1, 1988 - zeefdruk.
Duo-expositie over Jan Loman in Beetsterzwaag en Gorredijk Algemeen 22 uur geleden
Ronde van Harkema
Ronde van Harkema keert terug en wordt 5e etappeplaats wielerwedstrijd Algemeen gisteren
Fan links nei rjochts: Bram Zwart (Bertus Aafjes) , Samuel van Aken (Dirk Bakker) en Abia Manzanares (Popke Bakker).
'MOED' oer broers Bakker út Bûtenpost alhiel útferkocht Algemeen gisteren
Lezing Ruurd Wiersma 7 mei
De excentrieke schilder Ruurd Wiersma: Het intrigerende verhaal achter een 'aparte kwast' en zijn bijzondere artistieke erfenis Algemeen 28 apr, 14:00
De containerdrummers van De Marko's
Koningsdag met de containerdrummers Algemeen 28 apr, 13:02
Anke Bijlsma krijt Keninklike ûnderskieding
Anke Bijlsma krijt Keninklike ûnderskieding Algemeen 28 apr, 12:11