Burgemeester Johannes Kramer en voorzitter Jacob van der Ploeg worden ‘weggeschoten’ voor de komende Bonifatiusloop. Van links naar rechts: Rogier Peters, Wouter Hoogland, Marit Anker (Stichting Ik ben Wil) Johannes Kramer, Henk Baas, Edwin Dijkstra, Jacob van der Ploeg en Tsjip van der Meij.
Burgemeester Johannes Kramer en voorzitter Jacob van der Ploeg worden ‘weggeschoten’ voor de komende Bonifatiusloop. Van links naar rechts: Rogier Peters, Wouter Hoogland, Marit Anker (Stichting Ik ben Wil) Johannes Kramer, Henk Baas, Edwin Dijkstra, Jacob van der Ploeg en Tsjip van der Meij. Foto: Bote Sape Schoorstra

Inschrijving Bonifatiusloop Dokkum 2022 geopend

Algemeen

Op vrijdag 4 februari is de inschrijving voor de 20e editie van de Bonifatiusloop Dokkum geopend. Burgemeester Johannes Kramer van Noardeast-Fryslân verrichte samen met de organisatie van de Bonifatiusloop de openingshandeling bij de Bonifatiuskapel. Na twee jaar afwezigheid met één afgelaste editie in 2020 en één virtuele editie in 2021, vindt het evenement nu eindelijk weer plaats op zaterdag 21 mei 2022.  

De organisatie omschrijft de Bonifatiusloop Dokkum als ‘de mooiste loop van het Noorden’. Hardlopers kunnen 5 kilometer, 10 kilometer of een halve marathon lopen. De routes gaan door de historische stad en de route van de halve marathon gaat langs het Dokkumer Grutdjip richting Ee en weer terug naar Dokkum via de Hogedijken, Tolhuispark en na het Damwâldsterreedsje komt de finish dan weer in zicht.

12e editie Sionsberg Wandeltocht
Voor de 12e editie van de Sionsbergwandeltocht tijdens de Bonifatiusloop Dokkum zijn er dit jaar vier wandelroutes uitgezet. Deze routes zijn 35, 25, 10 en 5 kilometer lang. De wandelaars starten als vanouds bij de Bonifatiuskapel. Hier krijgt men ook de startkaart en de beschreven route uitgereikt. De wandelaars kunnen genieten van de omgeving en het open landschap en zien met eigen ogen wat de regio Noordoost Friesland aan natuur te bieden heeft. De finish is in het restaurant van Sionsberg Dokkum, waar men als deelnemer een fraaie herinnering ontvangt.

LOPENmetHUGO Kidsrun
De kinderen van de groepen 1 tot en met 8 van de basisscholen kunnen meedoen aan de LOPENmetHUGO Kidsrun, die ook start bij de Bonifatiuskapel. Honderden enthousiaste kinderen zullen dan weer rennen voor het goede doel. Deze keer zal het inschrijfbedrag grotendeels ten goede komen aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland. De kinderen krijgen naast een T-shirt na afloop een medaille.

“Wij als bestuur en organisatie kunnen niet wachten en hebben er ontzettend veel zin in om na twee jaar afwezigheid alle deelnemers en publiek hopelijk weer te mogen begroeten op zaterdag 21 mei bij de Bonifatiuskapel in Dokkum”, vertelt Jacob van der Ploeg, voorzitter van Stichting Sportevenementen Noordoost-Friesland, de organisator achter Bonifatiusloop Dokkum. “Wij zijn er klaar voor om de deelnemers na lange tijd weer eens een geweldige wandel- of hardloopervaring te geven.”

Online inschrijven
De inschrijving voor deze 20e editie Bonifatiusloop Dokkum verloopt via www.bonifatiusloop.nl. Bij de inschrijving kunnen deelnemers dit jaar een donatie doen aan twee goede doelen, namelijk aan Stichting Ik ben Wil en het Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland.

Actueel

Freerk de Beer vertelt over zijn vader Ids de Beer.
Oorlogsverhalen zorgen voor verbinding in Theaterkerk Nes Algemeen 1 uur geleden
Het potgoed
Het voorjaar is in aantocht en daarom is het weer tijd voor de Plantjesmarkt! Algemeen 5 uur geleden
De nieuwe dorpsmolen van Reduzum kwam er na een langdurige lobby van zowel het dorp Reduzum als van de gemeente Leeuwarden richting provincie Fryslân.
'Us Koöperaasje' wil meer mogelijkheden voor 'dorpsmolens' Algemeen 6 uur geleden
Sebastiaan Schippers en Ilse Terpstra
Oranjeconcert op Koningsdag in de Petruskerk van Wânswert Algemeen 6 uur geleden
Herdenking in de Petrustsjerke Garyp
Kerkelijke 4 mei - herdenking Algemeen 7 uur geleden
The Sidekicks
Bluesband The Sidekicks presenteert 28 april nieuwste album bij Iduna Algemeen 8 uur geleden
Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman.
(video) Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman Algemeen gisteren
So Fuckin’ Confused
Het Italiaanse So Fuckin' Confused komt 25 april met hun explosieve hardcore punk naar Iduna Algemeen gisteren
Auto eindigt op ondergrondse container
Auto eindigt op ondergrondse container 112 gisteren
De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 19 apr, 13:46
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 19 apr, 12:19
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 19 apr, 11:00
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 19 apr, 10:16
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 19 apr, 10:00
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 19 apr, 08:58
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 19 apr, 08:00