<p>Onno Loonstra</p>

Onno Loonstra

(Foto: Marit Anker)

Onno Loonstra presenteert kleinste muziekalbum Nederland

EE/DOKKUM - Krimp. Zo heet het nieuwe album van sjonger/ferskeskriuwer Onno Loonstra (52) uit Ee. "Tsjintwurdich is 'krimp' hast in skelwurd, mar ik tink dat it dé oplossing is. Elkenien wol mear en grutter, mar as we no allegearre wat minderje, dan komme we in hiel ein", stelt Loonstra die in het dagelijks leven restauratieschilder is. Zijn album is letterlijk klein. Sterker nog, waarschijnlijk is dit het kleinste muziekalbum van Nederland.

De cd is opgenomen in samenwerking met Kees Bode in zijn studio in Kollum (Vleugel Producties). Zijn muziekstijl omschrijft Onno als Fryske Folk, hier en daar vergelijkbaar met Piter Wilkens en Gurbe Douwstra. De elf songs op het nieuwe album zijn divers, maar wel met eenvoudige melodielijnen. Loonstra wil met zijn liedjes een boodschap overbrengen, zonder belerend over te komen. Krimp loopt als een rode draad door de nummers heen. Liedjes die daarbij aansluiten zijn 'Us eigen wrâld' en 'De Storm'. Laatstgenoemde nummer schreef hij voor de Kleine Prijs van Friesland voor Singer-songwriters, waarvoor hij in de finale zat. Het is het enige Nederlandstalige nummer van het album waarbij ook een clip is opgenomen.

Het was Loonstra's bedoeling om op 15 november zijn tweede album in De Groen Kunst & Cultuur in Dokkum te presenteren. "Dat giet troch corona helaas net troch. Mar it album is no wol te keap en derfoar hoege minsken de doar net út. Ik bin benijd wat de minsken derfan fine. Oan de oare kant kin ik my der net sa drok om meitsje. Dit bin ik."

Meer berichten