Anne Yoo Jacobi en Ilse Jansma op de tennisbanen van De Kreilen. Ze tennissen met een padelracket. Scan ook de foto voor het filmpje met bestuurslid Wiebren Riemersma.
Anne Yoo Jacobi en Ilse Jansma op de tennisbanen van De Kreilen. Ze tennissen met een padelracket. Scan ook de foto voor het filmpje met bestuurslid Wiebren Riemersma. Foto: Actief Media

Twee nieuwe tennisbanen voor sportend Oudega

Algemeen


OUDEGA - Tennisvereniging 'De Kreilen' maakt sinds dit jaar gebruik van een nieuw tennispark achter het multifunctionele centrum in Oudega. Dat is nog in ontwikkeling, want naast de twee nieuwe tennisbanen is er ruimte voor twee padelbanen.

De padelbanen en het nog te bouwen nieuwe clubgebouw maken de accommodatie van de tennisvereniging compleet. In Oudega is op deze locatie een clustering van sportactiviteiten ontstaan, want korfbalvereniging Quick'21 speelt hier veldwedstrijden en ook de volleyballers en de gymnasten zijn op deze plek vertegenwoordigd.

"We zijn bezig met de voorbereidingen voor twee padelbanen. Daardoor hebben we een nieuwe tak van sport te bieden. We merken dat verenigingen te maken krijgen met een teruglopend aantal leden en daarom is zo'n innovatief initiatief een stimulans voor onze tennisclub", zegt bestuurslid Wiebren Riemersma van De Kreilen, dat zo'n honderd leden heeft.

Padel, een combinatie tussen tennis en squash, is de snelst groeiende sport van Nederland en wordt steeds populairder. Het spel wordt gespeeld door twee tegen twee spelers. Er is een speciale racket voor nodig. Een padelbaan is omringd door hekwerk en glazen wanden, met in het midden een net.

"Onze eigen leden kunnen gebruik maken van de padelbanen, maar ook anderen kunnen er terecht. Padel is een ideale zomersport, maar kan het hele jaar worden beoefend. In juni, juli en september zijn er ook padelcompetities. Het spel is zowel geschikt voor jongeren als ouderen", vertelt Riemersma. De Kreilen heeft onder andere gekeken naar tennisvereniging TSO uit Surhuisterveen, die al eerder padelbanen liet aanleggen.

Om het tennis en het padellen te promoten heeft De Kreilen de Zomer Challenge 'in de aanbieding'. Daarmee kan iedereen van juni tot en met september vrij tennissen en straks ook padellen. Deelnemers krijgen zes tennis- of padellessen van een ervaren trainer. Men kan zich individueel inschrijven, of met teamgenoten. De kosten zijn vijfentachtig euro voor het arrangement.

Redding van Kevin van der Meulen op een doelpoging van Rik van der Eerden
Buitenpost sprokkelt punt tegen AZSV Algemeen 8 uur geleden
Wethouder Maria le Roy (rechts) streeft naar een gemeente zonder afval. Op 16 mei spreekt ze hier over, net als de heer Goëbel van Repair Café Drachten (niet op de foto).
Geef je spullen een tweede kans?! Algemeen 10 uur geleden
Bongzilla
Amerikaanse cultband Bongzilla komt op 8 mei naar Iduna Algemeen 12 uur geleden
Anjum weer met beide benen op de kleigrond - Foto ter illustratie
Anjum weer met beide benen op de kleigrond Algemeen 13 uur geleden
De natuur: een onderwerp wat altijd verschillend is en telkens inspireert.
Kunstacademie Friesland strijkt neer in de schilderachtige Trynwalden Algemeen 14 uur geleden
Silke van der Wal schiet binnen twee minuten drie keer raak
Silke van der Wal schiet Libertas naar de halve finales NK Futsal! Algemeen 15 uur geleden
Exhorder
Thrashmetalpionier Exhorder (VS) komt op zondag 12 mei naar Drachten Algemeen 17 uur geleden
Kom ook naar de Groenmarkt in Beetsterzwaag!
Groenmarkt bij de Tropische Kas Algemeen 18 uur geleden
Expositie Ferenc Gelencsér
Expositie Ferenc Gelencsér Algemeen 19 uur geleden
Leroy Sletering
Goed spelend Broekster Boys simpel langs Blauw wit '34 Algemeen 4 mei, 20:33
Kunst uit Hijum en Ternaard
Kunst uit Hijum en Ternaard Algemeen 4 mei, 16:30
Lekker slapen kleintje
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Algemeen 4 mei, 14:36
Wandelen in Smallingerland beperkt zich volgens Kees Mourits (Wandelnet) te veel tot verharde wegen en paden, omdat er volgens hem onvoldoende onverharde wandelpaden zijn.
Waardering én zorgen over mobiliteit in Smallingerland Algemeen 4 mei, 13:43