Dennis Hardenbol van VV Drachten in duel met v.l.n.r. Marko Dijk, Jesse van der Broek en Jorrit Teakema.
Dennis Hardenbol van VV Drachten in duel met v.l.n.r. Marko Dijk, Jesse van der Broek en Jorrit Teakema. Foto: Harry Blokzijl

VV Oerterp productiever dan debuterend Drachten

Algemeen

DRACHTEN - Voetbalwedstrijden waarbij de spelers van VV Oerterp zijn betrokken eindigden vaak in een grote score. De seizoensopening tegen VV Drachten, nieuwkomer in de tweede klasse van het zondagvoetbal, vormde daarop geen uitzondering. Oerterp toonde zich net wat slagvaardiger dan de Drachtsters, die in de tweede helft over de knie werden gelegd, maar in de slotfase toch nog dichtbij de gelijkmaker waren. Oerterp won met 3-4 en dat was verdiend.

 

Door Jelle Jeensma

De voorhoedespelers maakten het verschil in deze derby, die een spectaculair scoreverloop had. Oerterp heeft in de frontlinie een paar mannetjesputters met scorend vermogen. Met snelle combinaties kunnen ze een verdediging stuk spelen.

Het niveau van de wedstrijd was wisselend. Perioden met matig spel en foute passes werden afgewisseld met enerverende acties, waarin de spelers hun individuele klasse toonden. Oerterp beschikt over een uitstekend collectief, maar is verdedigend soms kwetsbaar. Dat verklaart ook de grote uitslagen, met veel gescoorde goals en tegentreffers. Drachten begon goed aan de wedstrijd en vooral vleugelaanvaller Daan Hoek had een paar veelbelovende acties in huis. Drachten had eigenlijk het beste van het spel, zonder echt gevaarlijk te worden.

Oerterp trok steeds meer het initiatief naar zich en toen Teake van der Hoek werd getorpedeerd, legde de scheidsrechter de bal op de penaltystip en voltrok Folkert Hoekstra het vonnis namens Oerterp. Die marge werd verdubbeld na een kopbal van Folkert Hoekstra. Oerterp kreeg nog een aantal mogelijkheden, maar de beste kans was voor Dennis Hardenbol van Drachten, die met zijn uithaal de kruising trof. Meer succes had Hardenbol na rust toen hij met een bekeken schuiver 1-2 liet aantekenen. Oerterp kreeg in de tweede helft flink wat kansen, maar keeper Robbert Evenhuis van Drachten onderscheidde zich met een serie reddingen.

Drachten herstelde zich knap in de tweede helft en de gelijkmaker van Nezhar Hassan was in deze fase niet onverdiend: 2-2. Daarna kreeg invaller Alex Radenkonic nog een grote kans. Uiteindelijk gaven de aanvallers van Oerterp de doorslag. Lars Boonstra had nog niet gescoord, maar draaide nu handig weg van zijn tegenstander en schoot Oerterp naar 2-3. Even later fungeerde de topscorer van Oerterp als aangever door een slimme voorzet los te laten, die perfect werd afgerond door Jorrit Hylkema: 2-4.

Slotoffensief van Drachten
Drachten zette aan voor een slotoffensief en kreeg door de aansluitingstreffer van Anton Vredevoort (3-4) zelfs weer uitzicht op een punt. Dat had pal voor tijd nog werkelijkheid kunnen worden, maar Oerterp voorkwam een Drachtster doelpunt door de bal van de doellijn te halen.

Voorzitter Durk Meijer van VV Drachten vindt deze tweede klasse interessanter dan een afdeling met Groninger stadsploegen, waarmee de Drachtsters in het vorige seizoen te maken kregen. "Die trekken niet zoveel toeschouwers en brengen in uitwedstrijden ook weinig supporters mee." Bij het gepromoveerde Drachten is Sido Postma de nieuwe trainer. Hij zal nog wat moeten boetseren aan zijn formatie, maar een goede klassering is niet uitgesloten. De Drachtsters zijn eindelijk terug op het niveau waarop ze thuishoren.

Het organisatieteam van de Bonifatiuscup 2024 v.l.n.r.: Marcel Dol, Geeke Draijer, Sonja Louwsma, Jacob Haakma, Karel Hellinga, Marjan Stellema en Sjoerd Radersma.
Achtste editie van toptoernooi Bonifatiuscup Algemeen 18 uur geleden
Hessel verricht de officiële openingshandeling van de rolstoelfiets
Dokkum nu ook per rolstoelfiets bereikbaar Algemeen 19 uur geleden
Overhandiging dichtbundel aan Wierd en Fokje Pietersma, door de leerlingen van CSG Liudger
"Wij vinden het belangrijk dat mensen aan de goede kant van de geschiedenis staan" Algemeen 21 uur geleden
Sjoerd Bakker, begin 1943.
Bijzondere dodenherdenking op 4 mei in Buitenpost Algemeen 22 uur geleden
Kom ook naar de plantjesmarkt!
Plantenmarkt met groenspecialisten en hobbykwekers Algemeen 23 uur geleden
4 Mei Dodenherdenking Beetsterzwaag.
Dodenherdenking Beetsterzwaag Algemeen 30 apr, 16:03
Afbeelding
Op reis? Vergeet niet om je reisverzekering te regelen! Zaken 30 apr, 14:55
Afbeelding
Lingerie: Een bijzonder stuk kleding Zaken 30 apr, 14:54
Deelnemers van de bevrijdingsloop Burgum
Bevrijdingsloop 5 mei Burgum Algemeen 30 apr, 13:02
Aankondiging elfstedenroeimarathon - 210 roeien in 24 uur
38ste elfstedenroeimarathon 2024 een feit! Algemeen 30 apr, 12:00
Dodenherdenking in Drogeham
Dodenherdenking Drogeham Algemeen 30 apr, 11:00
Repair café Drachten
Repair Café Drachten in Mei Algemeen 30 apr, 10:30
Anouska Koster rijdt naar podiumplaats in Festival Elsy Jacobs
Anouska Koster rijdt naar podiumplaats in Festival Elsy Jacobs Algemeen 30 apr, 09:34