Nederlandse acrokampioenen WSBF en Adonis

Algemeen Sport

ROTTERDAM - In Ahoy Rotterdam werd afgelopen weekend het wedstrijdseizoen in meerdere disciplines afgesloten met een Nederlands kampioenschap.

Bij de C- en B lijn hadden zich vijf acroteams van WSBF uit Surhuisterveen zich geplaatst voor deze finales. Het mixpair met Yannick van der Veen en Eva van Sluijs behaalde met een prachtige uitvoering van beide oefeningen het goud.

Eveneens was er goud voor het C juniorentrio Femke Kooistra, Annieck Wiersema en Alida Lindeboom. Dit trio behaalde een dusdanige score op hun tempo-oefening dat ze na beide oefeningen ook de hoogste eindscore behaalden en eveneens goud wonnen.

Bij de C duo's werden Elina Sipma en Lieke Bos vierde en clubgenoten Chaluna van der Elst en Jiska Batema behaalden een vijfde plaats. Daarna was het de beurt aan het B-trio met Klarissa van der Veen, Alledina van der Merk en Marrit Heegstra. Met een zesde plaats liet dit trio zien dat ze thuishoren in dit hoge niveau.

De A-pupillentrio's van WSBF kwamen ook in actie. Het trio Hannah Westhof, Inge Stienstra en Xiao Mei Harms werd in een zwaar deelnemersveld vijfde en het trio Irna van der Heide, Femke Pander en Kim Zuur behaalde een zevende plek.

Adonis Sportacrobatiek

Maar liefst tien teams van Adonis Sportacrobatiek Leek en Drachten hadden zich voor dit kampioenschap geplaatst. Doel was uiteindelijk om de nationale titel te behalen. Het A-pupillenduo Nienke Woudstra en Tessa de Jong heeft dit gepresteerd. Met hun speelse oefening en technisch strak uitgevoerde elementen werden de concurrenten op achterstand gezet en werden zij Nederlands kampioen.

Maar dit was niet de enige medaille die mee naar huis ging. De jury waardeerde de oefeningen van het C-lijn trio Maureen de Wit, Marjolein de Haan en Ilse Hoeksma zowel technisch als artistiek met ruime punten en zij kregen zilver. Dit gold ook voor het A-seniorenduo Josan Huisman en Zefanja Nieman. Het A-juniorentrio Jelien Visser, Charissa Delfsma en Yanouk Visser liet drie geweldige oefeningen zien, goed voor een bronzen medaille.

A-pupillentrio Hanna Bol, Indy Gjaltema en Chanel Dewnarain, A-pupillenduo Alissa Stoit en Amelie Popma, A-seniorentrio Nanda Huisman, Remke Huisman, Linda Winkelman en het C-lijn trio Melanie Jager, Sering Perdok en Marleen Vonk vielen allemaal net buiten het podium met een vierde plaats.

Tenslotte was er een mooie vijfde plaats voor het A-pupillenduo Amerins Venema en Aimee Althof en een mooie achtste plaats voor het A-pupillentrio Ilse Meeuwis, Esmée de Graaf en Wietske de Klein.

Maar liefst vier medailles voor Adonis Sportacrobatiek, wat een bekroning op een succesvol seizoen.

Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost. Foto ter illustratie.
Orthodoxe diensten in de Âlde Wite te Buitenpost Algemeen 3 uur geleden
Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 18 uur geleden
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 19 uur geleden
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 21 uur geleden
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 21 uur geleden
De heer De Jong bezoekt basisschool kbs de Reinbôge in Burgum.
Legeramfibie op het plein van kbs De Reinbôge in Burgum Algemeen 22 uur geleden
Schilderij van Tjikke Idema-Visser
Kunst in de Kerk Trynwâlden Algemeen 23 uur geleden
Marco Meijer uit Rottevalle stapt van AB Vakwerk over naar Firda voor volwassenen.
Marco Meijer uit Rottevalle nieuwe directeur Firda voor volwassenen Algemeen 23 uur geleden
Yvonne en Dicky van Petit Paris in Burgum.
Petit Paris Vintage, een vleugje Parijse charme in Fryslân Algemeen gisteren
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei.
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei Algemeen 25 apr, 10:00
Op zondagmiddag 5 mei geeft de Drachtster musicus Rein Albert Ferwerda ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een bijzonder concert in de Doopsgezinde Kerk in Drachten. Dit seizoen zijn de Doopsgezinde Kerk Drachten en Schouwburg De Lawei een samenwerking aangegaan en vinden er drie kamermuziekconcerten plaats in de kerk. Dit is alweer het tweede concert in de reeks.
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Algemeen 25 apr, 09:35
Haal je zolder leeg en kom naar de vrijmarkt.
Sta jij op Koningsdag ook op de vrijmarkt? Algemeen 25 apr, 08:30
lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika!
Lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika! Algemeen 24 apr, 17:23