Afbeelding

VV Rottevalle blijft kwakkelen

Sport Sport

VV Rottevalle blijft kwakkelen: Grensrechter Minne de Boer van VV Zwaagwesteinde volgt nauwlettend vlak bij de dug-out het duel tussen Masai van der Weg van Zwaagwesteinde (nummer 3) en Steffen Schra van VV Rottevalle.

VV Rottevalle blijft kwakkelen

ROTTEVALLE – Acht punten uit dertien wedstrijden. Dat is de magere tussenbalans die VV Rottevalle kan opmaken halverwege de competitie. De ploeg van trainer-coach Jan ten Hage maakte na de winterstop zaterdag een koude herstart en staat nog steeds voorlaatste. VV Zwaagwesteinde was met 2-4 te sterk. Omdat Gronitas verrassend verloor van RWF, verstevigde Zwaagwesteinde de derde plek in de derde klasse B.

Blessures en schorsingen spelen Rottevalle in deze competitie parten. Jan ten Hage hoopte zijn ploeg na de feestdagen weer op de rails te hebben, maar na een training voor de wedstrijd werd de lijst van absente en geblesseerde spelers alleen maar groter. Een kwartet toonaangevende spelers kon niet worden opgesteld in deze cruciale fase van de competitie. “Dy binne ûnmisber, it alvetal wurdt om harren hinne boud. Wy moasten op te folle posysjes spilers ferfange en kamen tekoart yn dizze wedstryd”, zegt Ten Hage. De trainer-coach erkende ruiterlijk dat Zwaagwesteinde het beste van het spel had gehad. “Zwaagwesteinde hat fertsjinne wûn, mar de útslach wie wat oerdreaun. Wy skoare dreech en begûnen forsearre te spyljen. Ek fysyk kamen wy tekoart tsjin Zwaagwesteinde, dat achteryn in pear pittige ferdigeners hat.”

Het pleit voor Rottevalle dat het bleef voetballen tegen Zwaagwesteinde, dat meer kwaliteit heeft en niet voor niets op de derde plaats staat. Nadat Zwaagwesteinde op een 0-3 voorsprong was gekomen bleef de spanning in de wedstrijd, omdat Rottevalle niet opgaf en tegen scoorde. De offensieve kwaliteiten van Zwaagwesteinde gaven de doorslag. Aanvalsleider en clubtopscorer Sven Rozendal zorgde met zijn individuele klasse constant voor onrust in de niet al te solide verdediging van Rottevalle. Hij passeert gemakkelijk zijn tegenstanders, heeft een gave techniek, behoudt het overzicht en heeft dit seizoen al tien keer gescoord. Ook in deze wedstrijd was hij beslissend.

Het duel was niet uitgesproken ruw, maar met veel kleine overtredingen wel op het scherpst van de snede. Fysiek was Zwaagwesteinde de bovenliggende partij. Verzorger Gooi Stelwagen van Rottevalle maakte bijna evenveel meters als zijn spelers, om het nodige oplapwerk te verrichten. Dat verklaarde ook de beide gele kaarten die Zwaagwesteinde in de eerste helft incasseerde.

De krachtsverschillen waren in het eerste half uur te verwaarlozen. De beste kans voor Zwaagwesteinde ontstond toen Wymer de Vries op de rechtervleugel zijn tegenstander omzeilde en een gave voorzet losliet. De kopbal van Sven Rozendal ging naast. Rottevalle gaf een levensteken door inzetten van Teake Visser en Steffen Schra. Zwaagwesteinde kreeg steeds meer greep op de wedstrijd en maakte het de verdediging van Rottevalle moeilijk. Het schot op de lat van Piet Dijkstra was een waarschuwing. Vervolgens begon Sven Rozendal, na warrig uitverdedigen van Rottevalle, aan een imponerende solo in het strafschopgebied van Rottevalle, dat  vervolgens moest capituleren door een inzet van Wytze Pilat: 0-1.
Vlak voor rust was het weer raak. Rottevalle had de dekking na een ingooi niet in orde en Piet Dijkstra glipte door de verdediging van Rottevalle. Sven Rozendal stond op de goede plaats om de afgemeten voorzet af te ronden.
Zwaagwesteinde bleef in de tweede helft de gemakkelijker voetballende en beter combinerende ploeg. Sven Rozendal troefde zijn tegenstanders af en produceerde een voorzet, die de 0-3 inluidde. Auke Westra schoot de bal in, waarna Piet Dijkstra het laatste zetje gaf.

Rottevalle berustte niet zomaar in de kansloze nederlaag en vond een bres in de afweer van Zwaagwesteinde. Marcel Hoekstra zag Johan van der Veen vrijstaan en diens afstandsschot was raak: 1-3. Zwaagwesteinde was allerminst aangeslagen en kwam, na een aanval over veel schijven op 1-4 door Jilt Venema, na voorbereidend werk van Piet Dijkstra. Daarna verzuimde Zwaagwesteinde meer afstand te nemen. De doorgebroken Piet Dijkstra stuitte op keeper Riekele Borger en Durk van der Wal schoot op de lat. Rottevalle richtte zich nog één keer op. Een penalty van Liekele Kamminga betekende 2-4.

Rottevalle zal stevig aan de bak moeten om degradatie of de nacompetitie te ontlopen. Zaterdag staat het cruciale duel tegen VV Grijpskerk op het programma. Grijpskerk staat vier punten boven Rottevalle, maar won zaterdag wel van hekkensluiter LEO FC.

Het organisatieteam van de Bonifatiuscup 2024 v.l.n.r.: Marcel Dol, Geeke Draijer, Sonja Louwsma, Jacob Haakma, Karel Hellinga, Marjan Stellema en Sjoerd Radersma.
Achtste editie van toptoernooi Bonifatiuscup Algemeen 10 uur geleden
Hessel verricht de officiële openingshandeling van de rolstoelfiets
Dokkum nu ook per rolstoelfiets bereikbaar Algemeen 12 uur geleden
Overhandiging dichtbundel aan Wierd en Fokje Pietersma, door de leerlingen van CSG Liudger
"Wij vinden het belangrijk dat mensen aan de goede kant van de geschiedenis staan" Algemeen 13 uur geleden
Sjoerd Bakker, begin 1943.
Bijzondere dodenherdenking op 4 mei in Buitenpost Algemeen 14 uur geleden
Kom ook naar de plantjesmarkt!
Plantenmarkt met groenspecialisten en hobbykwekers Algemeen 15 uur geleden
4 Mei Dodenherdenking Beetsterzwaag.
Dodenherdenking Beetsterzwaag Algemeen 30 apr, 16:03
Afbeelding
Op reis? Vergeet niet om je reisverzekering te regelen! Zaken 30 apr, 14:55
Afbeelding
Lingerie: Een bijzonder stuk kleding Zaken 30 apr, 14:54
Deelnemers van de bevrijdingsloop Burgum
Bevrijdingsloop 5 mei Burgum Algemeen 30 apr, 13:02
Aankondiging elfstedenroeimarathon - 210 roeien in 24 uur
38ste elfstedenroeimarathon 2024 een feit! Algemeen 30 apr, 12:00
Dodenherdenking in Drogeham
Dodenherdenking Drogeham Algemeen 30 apr, 11:00
Repair café Drachten
Repair Café Drachten in Mei Algemeen 30 apr, 10:30
Anouska Koster rijdt naar podiumplaats in Festival Elsy Jacobs
Anouska Koster rijdt naar podiumplaats in Festival Elsy Jacobs Algemeen 30 apr, 09:34