Afbeelding

Patiënten beoordelen oogkliniek Oog & Welzijn met een 8,7

Zakelijk Zakelijk

DOKKUM/GROU – De oogheelkliniek Oog & Welzijn in Dokkum wordt door patiënten beoordeeld met een 8,7. Dat blijkt uit onderzoek van Bosgra, een onafhankelijk onderzoeksbureau dat gespecialiseerd is in zorgonderzoek. Vergeleken met soortgelijke klinieken in Nederland scoort de kliniek in Dokkum op alle punten hoger.

"We zijn blij met de uitkomsten van het onderzoek, maar we zijn nooit tevreden", aldus Hans Ligtvoet en Ids Jousma van de oogkliniek in Dokkum. De resultaten van het onderzoek zijn van 2016 en ten opzichte van het jaar ervoor is het opvallend dat vooral de informatievoorziening verbeterd is. "Dat heeft vooral te maken met de duidelijkheid die we nu kunnen verschaffen omtrent de zorgverzekeraars. De contracten met alle zorgverzekeraars zijn rond dus wij kunnen onze patiënten verzekeren dat hun behandeling vergoed wordt", stelt Ligtvoet. Jousma voegt daar aan toe dat de relatie met de zorgverzekeraars -en in het bijzonder De Friesland – heel goed is.
Op de vraag of patiënten Oog & Welzijn actief zouden aanbevelen om naar deze kliniek te gaan scoort de oogkliniek uit Dokkum significant hoger dan andere klinieken. Het aantal klachten naar aanleiding van behandelingen ligt onder het gemiddelde percentage. Verder blijkt uit het onderzoek dat mensen voor Oog & Welzijn kiezen vanwege de deskundigheid van de oogartsen, de persoonlijke ervaringen van anderen, de reisafstand en de snelheid waarmee ze geholpen kunnen worden.
Vooral dat laatste punt is tegenwoordig niet meer overal vanzelfsprekend. Zo bleek deze week dat er in Noord-Nederland een tekort is aan oogartsen en dat veel patiënten tegenwoordig langer dan een half jaar wachten op een staaroperatie. "Bij ons werken zeven oogartsen, de toegangstijd voor een bezoek aan de oogarts is vijf dagen en de wachttijd voor een staaroperatie bedraagt drie weken. Bovendien openen we binnenkort een vestiging in Grou waardoor de reistijd ook voor mensen in het midden en zuiden van Fryslân korter wordt."
Het punt waar Oog & Welzijn volgend jaar beter op wil scoren is de wachttijd in de wachtkamer. Daar wordt al aan gewerkt, want momenteel wordt de vestiging in Dokkum uitgebreid. Er worden twee wachtkamers op een huiselijke manier ingericht – met koffiecorner, een leestafel, lekkere stoelen en gratis wifi - om het wachten zo aangenomen mogelijk te maken. Daarnaast komen er behandel- en spreekkamers bij, een planningsruimte en een nieuwe balie in de centrale hal. De oogarts benadrukt dat de nieuwe apparatuur in de vier onderzoekskamers van de beste (Zwitserse) kwaliteit is. Over twee weken wordt de gehele benedenverdieping van het gebouw De Donger (bij MC Sionsberg) in gebruik genomen. Een officiële opening komt er niet. Ligtvoet: "Wij hebben hier vijf dagen per week een feestelijke opening dankzij ons geweldige team van medewerkers. Onze oogkliniek is altijd toegankelijk voor iedereen."

Detail fan it troch in Kollumer sulversmid makke boerd mei 64 fjilden.
"Frysk damjen âlder as 'ynternasjonaal' damjen" Algemeen 9 uur geleden
Kwartfinale landskampioenschap zaalvoetbal
Plaatst Libertas zich bij de beste vier van Nederland? Algemeen 11 uur geleden
4 mei herdenking in Damwâld
4 mei herdenking Damwâld Algemeen 12 uur geleden
Overtuin Lycklamahuis Beetsterzwaag
Eerste parkexcursie Tropische Kas van 2024 Algemeen 13 uur geleden
Yukiko Hasegawa achter haar vleugel
Vijf Mei Concert door twee virtuoze pianisten Algemeen 15 uur geleden
Herdenkingsbijeenkomst Ferwert-Hegebeintum.
Dodenherdenking Ferwert Algemeen 2 mei, 17:02
In Nederland stemmen we nog immer met het rode potlood en tellen we de stembiljetten met de hand.
Smallingerland: "Help mee in een stembureau" Algemeen 2 mei, 16:06
Een reekalf gespot met de drone.
Topdrukte voor droneteams bij voorkomen maaislachtoffers Algemeen 2 mei, 15:34
Voor onderhoud van oevers van bepaalde vaarwegen in Fryslân is onderhoudssubsidie beschikbaar.
Subsidieregelingen Fries oeverbeheer geopend Algemeen 2 mei, 13:54
VV Buitenpost verlengt met damestrainer Ron Swinkels
VV Buitenpost verlengt met damestrainer Ron Swinkels Algemeen 2 mei, 13:00
De drie oorlogsgraven op het kerkhof waar bloemen en een krans worden gelegd.
Deadenbetinking Doarpstsjerke Rottefalle Algemeen 2 mei, 11:45
Geef je spullen een tweede kans.
Repair Café Dokkum weer open op zaterdag 4 mei Algemeen 2 mei, 10:34
Vaar naar het oorlogsmonument 'De Zwaluwhaven'
Met een sloep varen naar het oorlogsmonument 'De Zwaluwhaven' in Nationaal Park de Alde Feanen Algemeen 2 mei, 09:34