Eindelijk winst voor ASC

Sport Sport

AUGUSTINUSGA - Voor ASC uit Augustinusga stond zaterdag de belangrijke thuiswedstrijd tegen VV Eastermar op de kalender. Belangrijke punten in de strijd tegen nacompetitie of zelfs directe degradatie vielen er voor beide voetbalploegen te verdienen. ASC pakte de punten.

ASC, dat meer dan een handvol blessures kent, begon prima aan het duel, en al na ruim drie minuten stuurde Marco de Haan Remko Hofman de diepte in, die op zijn beurt een solo bekroonde met een prima doelpunt. In de eerste vijftien minuten had de thuisploeg ook de 2-0 moeten maken, maar hierin slaagde het steeds maar net niet. Pas in de vierenveertigste minuut gebeurde er weer iets noemenswaardig: de niet al te ‘scherp’ ogende arbiter kende Eastermar een vrije trap toe, waarna de bal bij de tweede paal, na een redding van ASC-doelman Arie Brandsma, werd binnengewerkt door Stefan Erwin Venema: 1-1.

Eerste winst ASC sinds oktober
Na rust gebeurde er lange tijd niets, beide ploegen hadden moeite de bal in bezit te houden, maar kansen waren er niet. Het kwartje viel na achtentachtig minuten toch de kant van ASC op. Een prima tackle van Armando Brandsma luidde de aanval, die verder liep via Hille Wijma en Marco de Haan, in waaruit Hans Zwart de vertwijfelde doelman van Eastermar wist te passeren en de 2-1 voor ASC op het scorebord bracht.

Eastermar wilde in de slotfase en negen minuten extra tijd nog wel proberen de gelijkmaker te forceren, maar daartoe kreeg het geen kans. Eindelijk weer een overwinning voor ASC, dat op 8 oktober 2016 voor het laatst won, waardoor het op de ranglijst stijgt naar plaats 10. Zaterdag 25 februari om 14.30 uur wacht ASC de inhaalwedstrijd bij Ternaard waar weer belangrijke punten te verdienen zijn.

Actueel

De Friese Rijders hebben al 1 miljoen mensen geholpen
Friese Rijders willen meer impact maken en rollen concept landelijk uit Algemeen 1 uur geleden
4 mei herdenking Burgum
Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid - Burgum Algemeen 2 uur geleden
Generaal Onno Eichelsheim:
Generaal Onno Eichelsheim: "Al 75 jaar NAVO-bloed door onze aderen" Algemeen 3 uur geleden
V.l.n.r. Feankeninginne 2023 Aaltjse Hoekstra, skûtsjeschipper van Earnewâld Sieberen van Terwisga, blommefamke Liselot Toering en de nieuwe Feankeninginne Boukje Westerdijk.
Nieuwe Feankeninginne Earnewâld Algemeen 4 uur geleden
Module gebied
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Algemeen 5 uur geleden
Jan Loman
Duo-expositie over Jan Loman in Beetsterzwaag en Gorredijk Algemeen 6 uur geleden
Openluchtmuseum “De Spitkeet”
Voorjaars wandeltocht Algemeen 7 uur geleden
Doe ook met met de Fluitenkruidloop.
4e Recreatieve Fluitenkruidloop Veenklooster e.o. Algemeen 9 uur geleden
Winnaars meisjes
Meisjes en dames 1ste klas te gast bij Kf de Trije Doarpen Algemeen 9 uur geleden
Opening eerste kraanwatertappunt van Feanwâlden
Tsjoch! Gezonde toost op de koning Algemeen 10 uur geleden
Kleinzoon Peter Joslin (midden met rode das) bij resten van de bij Warten neergestorte Lancaster R5682.
(video) Geraakt, de laatste vlucht van de Lancaster R5682 Algemeen 23 uur geleden
Jan Loman, 25 jaren later 1, 1988 - zeefdruk.
Duo-expositie over Jan Loman in Beetsterzwaag en Gorredijk Algemeen gisteren
Ronde van Harkema
Ronde van Harkema keert terug en wordt 5e etappeplaats wielerwedstrijd Algemeen 28 apr, 16:24
Fan links nei rjochts: Bram Zwart (Bertus Aafjes) , Samuel van Aken (Dirk Bakker) en Abia Manzanares (Popke Bakker).
'MOED' oer broers Bakker út Bûtenpost alhiel útferkocht Algemeen 28 apr, 14:58
Lezing Ruurd Wiersma 7 mei
De excentrieke schilder Ruurd Wiersma: Het intrigerende verhaal achter een 'aparte kwast' en zijn bijzondere artistieke erfenis Algemeen 28 apr, 14:00