Zwaarbevochten winst korfballers Wêz Handich/DOW

Sport Sport

HOUTIGEHAGE - Zondag stond de sporthal Dunoard IN Houtigehage weer eens volledig in het teken van korfbal. Wêz Handich/DOW uit Rottevalle en Eastermar won door een strafworp in de slotfase van KZ Danaïden uit Leiden.

Tijdens het veldseizoen hadden de blauwhemden reeds tegen deze tegenstander gespeeld. In Leiden werd toen een knappe overwinning geboekt. Wêz Handich/ DOW verscheen ditmaal met een aantal mutaties bij aanvang van de wedstrijd. Zo maakte Teije Frits Benedictus zijn debuut en kregen ook Pieter Veenstra en Tjikke Zijlstra een basisplek.
De start van Wêz Handich/ DOW was niet geweldig. Gedurende de eerste vijf minuten wisten de blauwhemden niet te scoren. De Leidenaren wisten slechts één keer te scoren in de eerste vijf minuten en dus bleef de schade beperkt. Het vlaggenschip van de combinatie uit Rottevalle en Eastermar wist vervolgens wel te volgen en zo werd het een gelijk opgaande wedstrijd. Althans tot een stand van 7-7. De laatste 10 à 15 minuten van de eerste helft verslapte het team van coach Ljibbe Kuipers en dit resulteerde in een 9-13 ruststand.

Eén ding was dus duidelijk in de rust. De tweede helft moest sterk begonnen worden en er zou een inhaalrace moeten ingezet worden. Toch waren het de bezoekers uit Leiden die de eerste goal wisten te maken in de tweede helft. Dit bleek echter het keerpunt in de wedstrijd te zijn. Na een snelle treffer voor de blauwhemden, bleek de inhaalrace te zijn ingezet. Door goed verdedigend werk van beide vakken stond er namelijk een score van 15-15 genoteerd. Doorstoten naar een mooie voorsprong lukte het eerste team van Wêz Handich/ DOW echter niet. Drie minuten voor tijd stond er namelijk een 18-18 stand of het scorebord.

Net als de twee voorgaande wedstrijden van de middag, kende ook de wedstrijd van het vlaggenschip van Wêz Handich/ DOW een bloedstollende slotfase. Net voordat het eindsignaal klonk, kregen de blauwhemden nog een strafworp. De strafworp werd afgerond en de stand werd zo naar 19-18 gebracht. KZ Danaïden moest vervolgens haast maken om nog kans te maken op een punt. Daarna wisten de bezoekers uit Leiden niet meer te scoren en bleven de twee punten in Rottevalle en Eastermar.

Fan links nei rjochts: Bram Zwart (Bertus Aafjes) , Samuel van Aken (Dirk Bakker) en Abia Manzanares (Popke Bakker).
'MOED' oer broers Bakker út Bûtenpost alhiel útferkocht Algemeen 15 uur geleden
Lezing Ruurd Wiersma 7 mei
De excentrieke schilder Ruurd Wiersma: Het intrigerende verhaal achter een 'aparte kwast' en zijn bijzondere artistieke erfenis Algemeen 16 uur geleden
De containerdrummers van De Marko's
Koningsdag met de containerdrummers Algemeen 17 uur geleden
Anke Bijlsma krijt Keninklike ûnderskieding
Anke Bijlsma krijt Keninklike ûnderskieding Algemeen 18 uur geleden
Hemelvaartsdienst in Bos van Ypey
Hemelvaartsdienst in Bos van Ypey Algemeen 19 uur geleden
Vraag nu je schoolspullen voor het nieuwe jaar aan bij Stichting Leergeld.
Vraag nu je schoolspullen voor het nieuwe jaar aan bij Stichting Leergeld Algemeen 20 uur geleden
KidsFestival in de meivakantie in De Lawei
KidsFestival in de meivakantie in De Lawei Algemeen 21 uur geleden
Start ‘Kamers met aandacht’ gezocht voor jongeren.
'Kamers met aandacht' gezocht voor jongeren Algemeen 27 apr, 17:00
Een bijzondere reis; leerlingen adopteerden het graf van Mart Dekkinga.
Leerlingen Matrix Lyceum adopteren graf in Noord Frankrijk Algemeen 27 apr, 15:00
De deelnemers aan de Slachtemarathon kunnen kiezen tussen een knalrood shirt van de organisatie of een groen shirt van It Fryske Gea, of een ander shirt.
Ludieke actie van It Fryske Gea tijdens Slachtemarathon Algemeen 27 apr, 12:55
Lekker lang genieten van zomerbollen zoals dahlia's.
Zomergeluk met bloeiende zomerbollen Algemeen 27 apr, 10:55
Gezellige vrijmarkt op koningsdag in Burgum Algemeen 27 apr, 10:15
Pakhûs SOLO 12 mei: Black Pencil speelt Into Space
Nieuwe klankdimensies door Black Pencil Algemeen 27 apr, 10:00