Afbeelding

't Fean'58 onder de maat tegen Zwaagwesteinde

Sport Sport

SURHUISTERVEEN – Het was zaterdag weer zo’n dag als vermeld in het voorwoord van het programmaboekje: ‘strieminne' fases worden afgewisseld met heel goede fases. Tegen het stabiele VV Zwaagwesteinde was dit bij lange na niet genoeg voor de trotse koploper. De winst ging met 0-3 dik verdiend mee naar De Westereen.

Door: Henk Postma

Zonder de man in vorm Gerard Dotinga, maar weer met routinier Joost Nieuwenhuis op de bank, startten de blauwhemden furieus tegen ‘de readsjes’. Kansen leverde het niet op, omdat de defensie van de gasten stond als een huis. Na ruim tien minuten spelen kropen de mannen van oefenmeester Klaas Zandberg uit hun schulp en dat bracht direct gevaar. Spits René Vellinga deed een inzet op de lat belanden en daarmee mocht de thuisclub niet klagen.

Zwaagwesteinde effectief met counter

Het overwicht voor de thuisclub bleef, maar na ruim twintig minuten spelen counterden de gasten weer eens gevaarlijk. Ditmaal met succes. De van VV Buitenpost teruggekeerde Sven Rozendal schoot vanuit een moeilijke hoek schitterend raak (0-1). Even later had het alweer gelijk kunnen staan, ware het niet dat een inzet van Erwin Tabak na prima voorbereidend werk van Raoul Dijkstra tot twee keer toe werd gepareerd door de sterke defensie van Zwaagwesteinde. “Het staat geweldig goed bij ons”, analyseerde een oud-speler van ‘de readsjes’ net voor het rustsignaal van de man in het zwart. “Dat was in de voorgaande zes wedstrijden wel anders.” Nauwelijks later, op een altijd vervelend moment zo vlak voor de pauze, werkte Wietze Vrij een harde voorzet heel ongelukkig achter de kansloze doelman Theo van der Meer.

Ronaldo Jansen beslist wedstrijd

De tweede helft begon als de eerste. ’t Fean begon met verve en probeerde met alle macht om de aansluitingstreffer te forceren. Het offensief leidde nauwelijks tot mogelijkheden, laat staan kansen. Steeds vaker werd de lange bal gehanteerd en daar wist de defensie van de gasten wel raad mee. In de slotfase besliste invaller Ronaldo Jansen de wedstrijd door Van der Meer te verrassen in de korte hoek (0-3).

Joost Nieuwenhuis, halverwege de tweede helft ingevallen, was duidelijk teleurgesteld. “Dan begin je zo sterk en ineens is de controle weg. Wij vervallen dan veel te snel in het geven van lange ballen. Dat ligt ons niet, wij moeten het van het voetballen hebben en dat kunnen wij ook. Dat hebben wij vorige week wel laten zien.”

Trainer Klaas Zandberg kwam dit seizoen over van RWF uit Frieschepalen. Na maar liefst zeven jaar werd het voor de fel meelevende Zandberg tijd voor een nieuwe uitdaging. En dat zou wel eens een heel mooi avontuur kunnen worden met het talentvolle Zwaagwesteinde.
“Fantastisch”, sprak de oefenmeester. “Het hielp ook dat wij na het offensief van de Feansters op voorsprong kwamen. En in een fase dat zij moesten komen, ook nog eens vlak voor de rust de voorsprong verdubbelden. Dan kan het haast niet meer misgaan, dat voel je. Dit had ik nog niet gezien van mijn ploeg en daar ben ik ontzettend blij mee.”

Afbeelding
Fan links nei rjochts: Bram Zwart (Bertus Aafjes) , Samuel van Aken (Dirk Bakker) en Abia Manzanares (Popke Bakker).
'MOED' oer broers Bakker út Bûtenpost alhiel útferkocht Algemeen 10 uur geleden
Lezing Ruurd Wiersma 7 mei
De excentrieke schilder Ruurd Wiersma: Het intrigerende verhaal achter een 'aparte kwast' en zijn bijzondere artistieke erfenis Algemeen 11 uur geleden
De containerdrummers van De Marko's
Koningsdag met de containerdrummers Algemeen 12 uur geleden
Anke Bijlsma krijt Keninklike ûnderskieding
Anke Bijlsma krijt Keninklike ûnderskieding Algemeen 12 uur geleden
Hemelvaartsdienst in Bos van Ypey
Hemelvaartsdienst in Bos van Ypey Algemeen 13 uur geleden
Vraag nu je schoolspullen voor het nieuwe jaar aan bij Stichting Leergeld.
Vraag nu je schoolspullen voor het nieuwe jaar aan bij Stichting Leergeld Algemeen 15 uur geleden
KidsFestival in de meivakantie in De Lawei
KidsFestival in de meivakantie in De Lawei Algemeen 16 uur geleden
Start ‘Kamers met aandacht’ gezocht voor jongeren.
'Kamers met aandacht' gezocht voor jongeren Algemeen 27 apr, 17:00
Een bijzondere reis; leerlingen adopteerden het graf van Mart Dekkinga.
Leerlingen Matrix Lyceum adopteren graf in Noord Frankrijk Algemeen 27 apr, 15:00
De deelnemers aan de Slachtemarathon kunnen kiezen tussen een knalrood shirt van de organisatie of een groen shirt van It Fryske Gea, of een ander shirt.
Ludieke actie van It Fryske Gea tijdens Slachtemarathon Algemeen 27 apr, 12:55
Lekker lang genieten van zomerbollen zoals dahlia's.
Zomergeluk met bloeiende zomerbollen Algemeen 27 apr, 10:55
Afbeelding
Gezellige vrijmarkt op koningsdag in Burgum Algemeen 27 apr, 10:15
Pakhûs SOLO 12 mei: Black Pencil speelt Into Space
Nieuwe klankdimensies door Black Pencil Algemeen 27 apr, 10:00