VIOD Driesum steviger op tweede plaats

Sport Sport

Peter Talsma (links) van VC Trynâlden gaat een kopduel aan met Bauke Visser van VIOD. (Foto: Klaas Rozema)

VOETBAL IN DE REGIO

DRIEZUM – Op sportpark Treffersheech stond zaterdag de wedstrijd VIOD Driesum tegen VC Trynwâlden op het programma. VIOD won dit duel in de vierde klasse met 3-1.

Gezien de ranglijst een rechtstreeks duel om de tweede plaats. Het verschil tussen beide ploegen was voor de wedstrijd drie punten in het voordeel van VIOD. Eerder dit seizoen werd VIOD met maar liefst 0-6 naar huis gestuurd. Hierbij opgeteld dat paasmaandag het duel met concurrent WTOC werd verloren, zorgde ervoor dat de nodige druk op de wedstrijd stond.

In de eerste helft was het Trynwâden dat de toon zette. Al in de vijfde minuut was de eerste corner voor Trynwâlden. VIOD-keeper Otte Visser kon de bal net over de doellat tikken. VIOD was niet bij de les en liep hoofdzakelijk achteruit, wat ervoor zorgde dat Trynwâlden makkelijk kon combineren. VIOD kon er een keer uitkomen via Bauke Visser, maar zijn schot miste doel.

In de achttiende minuut was het Hessel Breeuwsma die namens Trynwâlden geheel vrijstaand bij de tweede paal de 0-1 kon intikken. VIOD probeerde wat terug te doen, maar miste de overtuiging om tot goede kansen te komen.

In het laatste kwartier van de eerste helft was het Kees Hansma die het probeerde van afstand. Het schot was een makkelijke prooi voor Trynwâlden-goalie Hylke Kloosterman. Trynwâlden kreeg nog een paar goede mogelijkheden, maar de uitstekend keepende Otte Visser kon steeds goed redding brengen. Aan het einde van de eerste helft kreeg VIOD vier corners achter elkaar, maar hier kwam weinig tot geen gevaar uit. De ruststand bleef dan ook 0-1.

In de tweede helft onstond een geheel ander spelbeeld. VIOD had in de rust besloten het over een andere boeg te gooien. Er moest meer beleving en vooral durf en overtuiging getoond worden om de wedstrijd te doen kantelen.

Met Nykle Durk van der Valk voor Marcel van de Meulen in het veld hoopte VIOD het de Trynwâldster defensie moeilijker te kunnen maken. Dit resulteerde al snel in de eerste hoekschop voor VIOD. De bal wed echter overgekopt door Roelof van der Veen.
Doordat VIOD nu wel vooruit druk zette, konden zij Trynwâlden constant onder druk houden. Een balverovering van Roelof van der Veen op het middenveld zorgde ervoor dat hij met een goed schot de aansluitingstreffer kon scoren. 1-1.

Enkele minuten later scoorde dezelfde Roelof van der Veen de 2-1. Een goede voorzet van Kees Hansma werd uitstekend binnen- gekopt. Trynwâlden ging vervolgens met vier spitsen spelen om zo druk op de VIOD-defensie te krijgen. VIOD had haar zaken echter goed voor elkaar en sttond goed compact te verdedigen. VIOD-trainer Anton van Zwol bracht in de slotfase Sjoerd Visser in het veld voor Jelmer Visser. Een uitbraak in de achtentachtigste minuut leidde tot een verwoestend schot van Erik van der Veen: 3-1.

Hiermee was de overwinning veiliggesteld en werd een gat geslagen met nummer drie op de ranglijst, Trynwâlden. Zaterdag gaat VIOD op bezoek bij VV Suameer, aanvang 14.30.

Actueel

Start ‘Kamers met aandacht’ gezocht voor jongeren.
'Kamers met aandacht' gezocht voor jongeren Algemeen 14 uur geleden
Een bijzondere reis; leerlingen adopteerden het graf van Mart Dekkinga.
Leerlingen Matrix Lyceum adopteren graf in Noord Frankrijk Algemeen 16 uur geleden
De deelnemers aan de Slachtemarathon kunnen kiezen tussen een knalrood shirt van de organisatie of een groen shirt van It Fryske Gea, of een ander shirt.
Ludieke actie van It Fryske Gea tijdens Slachtemarathon Algemeen 19 uur geleden
Lekker lang genieten van zomerbollen zoals dahlia's.
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 26 apr, 17:00
V.l.n.r. Bovenin: Auke Attema, Meindert Talma, Romke van der Wal. Onderin: Dochters van Joop Bekkema, Piet Nieuwhof, Giny Luimstra, Kaatje Zwaagstra, Benny van den Akker, Freerkje van der Veen, Piet Kuipers en burgemeester Oebele Brouwer
Lintjesregen gemeente Achtkarspelen 2024 Algemeen 26 apr, 16:30
Cézanne Tegelberg & Company
Kidsfestival, muziek van één van van de succesvolste popgroepen en gesprekken uit WO2 Algemeen 26 apr, 16:03
Feestelijke uitreiking lintjes aan Gooitzen van der Schaaf (links) en Mohammed Yettefti (rechts). Met in het midden burgemeester Jeroen Gebben.
Feestelijke uitreiking lintjes in Tytsjerksteradiel Algemeen 26 apr, 16:00
Lintjesregen Smallingerland.
Zeven nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau in Smallingerland Algemeen 26 apr, 14:31
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Vier personen in Dantumadiel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau Algemeen 26 apr, 14:18
Lintjesregen gemeente Noardeast Fryslân.
Koninklijke Onderscheidingen 2024 Noardeast-Fryslân Algemeen 26 apr, 13:34
De ingang van het vrij recentelijk geheel vernieuwde azc in Burgum.
"Verkennend onderzoek" naar veiligheid kinderen in asielopvang Algemeen 26 apr, 13:02