VV Eastermar zonder moeite langs SV Suwâld

Sport Sport

Kees Schotanus van  VV Eastermar probeert keeper Geert Mient de Vries van SV Suwâld te omspelen, maar scoort niet.  (Foto: Klaas Rozema)

EASTERMAR – Precies een dag na de eerste zomerse lentedag in Fryslân  was het de beurt aan hekkensluiter SV Suwâld om VV Eastermar op sportpark de Burgerkamp uit te komen dagen. VV Eastermar won met 3-1.

Eastermar probeerde haar eigen spel te spelen, vroeg druk te zetten en binnen het kwartier te scoren, In de negentwintigste minuut minuut was het raak. Kees Schotanus probeerde op doel te schieten, raakte de bal verkeerd en leverde zo een voorzet af, die voor het vijandelijke doel in de kluts belandde. Pieter Sikkema tikte  de bal beheerst binnen: 1-0.

Tien minuten later vervulde Pieter Sikkema weer een hoofdrol bij een doelpunt. Robert Tienstra speelde de bal te ver voor zich uit waarna een verdediger van Suwâld  uit probeerde te verdedigen, de bal kwam bij Sikkema en daarna voor de voeten van Tsjalling van Dijk, die 2-0 scoorde. Nadat Robert Tienstra nog een geslaagde rush langs de rechterflank tot een goed einde had gebracht floot de scheidsrechter voor de rust. Eastermar speelde in de tweede helft hetzelfde spelletje als voor rust, kansen werden bij de vleet gecreëerd, maar zoals zo vaak dit seizoen bleek afronden te lastig.  In de achtenvijftigste minuut was het dan toch weer raak. Jurryt Jonkman stoomde op over rechts, speelde de bal vervolgens op de aan de zijlijn geposteerde Pieter Sikkema, die op zijn beurt Harm Tseard Heidbuurt vond. Heidbuurt zag Jille van der Wal vrijstaan, die raak schoot: 3-0.  Dit was voor trainer Eric Boersma van Eastermar het teken om de al weken op scherp staande Stefan Erwin Venema naar de kant te halen, zijn taak werd overgenomen door Robert Tienstra en Richard Brouwer werd de nieuwe rechtsback. Niet veel later zouden ook Thomas van Holsteijn en Sander Smedema het veld betreden.

In het vervolg van de wedstrijd creëerde Eastermar nog veel kansen, ze waren echter allemaal niet besteed aan Kees Schotanus, Thomas van Holsteijn, Sander Smedema en Sjoerd Visser. Daarna deed Suwâld iets terug door Anne Veenstra: 3-1. Dit was tevens de eindstand.

Doordat koploper ODV ook won behielden zij hun zeven punten voorsprong op Eastermar. Met nog drie wedstrijden te gaan kan ODV zaterdag kampioen worden tegen Eastermar.  Eastermar probeert dit feestje te verstoren.

KidsFestival in de meivakantie in De Lawei
KidsFestival in de meivakantie in De Lawei Algemeen 3 uur geleden
Start ‘Kamers met aandacht’ gezocht voor jongeren.
'Kamers met aandacht' gezocht voor jongeren Algemeen 19 uur geleden
Een bijzondere reis; leerlingen adopteerden het graf van Mart Dekkinga.
Leerlingen Matrix Lyceum adopteren graf in Noord Frankrijk Algemeen 21 uur geleden
De deelnemers aan de Slachtemarathon kunnen kiezen tussen een knalrood shirt van de organisatie of een groen shirt van It Fryske Gea, of een ander shirt.
Ludieke actie van It Fryske Gea tijdens Slachtemarathon Algemeen 23 uur geleden
Lekker lang genieten van zomerbollen zoals dahlia's.
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 26 apr, 17:00
V.l.n.r. Bovenin: Auke Attema, Meindert Talma, Romke van der Wal. Onderin: Dochters van Joop Bekkema, Piet Nieuwhof, Giny Luimstra, Kaatje Zwaagstra, Benny van den Akker, Freerkje van der Veen, Piet Kuipers en burgemeester Oebele Brouwer
Lintjesregen gemeente Achtkarspelen 2024 Algemeen 26 apr, 16:30
Cézanne Tegelberg & Company
Kidsfestival, muziek van één van van de succesvolste popgroepen en gesprekken uit WO2 Algemeen 26 apr, 16:03
Feestelijke uitreiking lintjes aan Gooitzen van der Schaaf (links) en Mohammed Yettefti (rechts). Met in het midden burgemeester Jeroen Gebben.
Feestelijke uitreiking lintjes in Tytsjerksteradiel Algemeen 26 apr, 16:00
Lintjesregen Smallingerland.
Zeven nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau in Smallingerland Algemeen 26 apr, 14:31