Afbeelding

VV Oerterp start met grote zege

Sport Sport

Keeper Robert Visser van VV Oerterp verijdelt een kopkans van Erwin Dijk. De verdedigers Kees-Jan Dijk, Erwin van der Wal en Remco van den Belt (van links naar rechts) geven de keeper rugdekking. (Foto: Klaas Rozema)

URETERP – Wie zondagmiddag de 6-0 eindscore van de wedstrijd Oerterp-Harkema Opeinde las, zal ongetwijfeld hebben gedacht dat de Harkemasters een kansloze wedstrijd speelden. Dat was geenszins het geval. Sterker nog, in de eerste helft hadden de groengelen zelfs de betere kansen. Het niet benutten daarvan, gecombineerd met een erg zwakke fase in de tweede helft, zorgde er voor dat de Harkemasters een behoorlijke oorwassing kregen van de gastheren.

Als vanouds werd ‘De Heide’ zondagmiddag in Ureterp ondersteund door een grote supportersschare. Van de 250 aanwezigen kwam zeker de helft uit Harkema. Zij zagen een gelijkopgaande strijd, waarin Harkema-Opeinde in de negentiende minuut als eerste dicht bij een treffer was. Na een verrassend schot van Wilbert Huitema kon de bal door Oerterp-goalie Robert Visser maar net uit de hoek worden getikt. Niet lang hierna kwam het eerste wapenfeit van de thuisploeg. Dit leverde wel meteen een treffer op. Erwin van der Wal gaf een steekpass op Jorrit Hylkema. Diagonaal schoot hij 1-0 in de touwen. Harkema-Opeinde pakte de draad goed op en kreeg meerdere kansen op de gelijkmaker. Erik Nijboer stuurde Wesley de Vries weg, zijn inzet werd gepareerd door de keeper. Vanuit de rebound bracht De Vries de bal voor. Tegendraads schoof Erwin de Wind de bal net naast de paal. Drie minuten hierna weer twee kansen in korte tijd voor de gasten. Na een prima corner van Chris Hoeksma kopte Sjirk Bruining in vrije positie over. Meteen na de daaropvolgende  doeltrap kreeg Bruining weer de bal, oog in oog met goalie Visser schoot hij naast. Wat afronden betreft kregen de Harkemasters een lesje van de gastheren.

De tweede grote kans voor Oerterp in de negenendertigste minuut was weer raak. Jorrit Hylkema haalde wederom de trekker over. Zo ging de formatie van trainer Allard van der Meer de pauze in met een even vervelende als geflatteerde 2-0 achterstand. Wat echter nog vervelender was voor de gasten, was een voorval in de vierendertigste minuut. Zonder dat er een bal in de buurt was, werd Erwin de Wind door Marco de Jong tegen de vlakte geschoffeld. De arbiter zag de situatie niet, maar besloot toch te fluiten omdat de schop duidelijk hoorbaar was. Een kaart trok scheidsrechter Tuinstra echter niet, terwijl geel – zelfs volgens supporters van de thuisploeg – hier op z’n minst terecht was geweest. Als gevolg van dit incident moest De Wind zich in de rust laten vervangen.
In de pauze was één ding duidelijk: wilde Harkema-Opeinde nog aanspraak maken op een positief resultaat, dan zou er snel gescoord moeten worden. Die snelle treffer kwam er ook, het was alleen wel weer Oerterp dat scoorde. Nadat Harkema-goalie Peter Dijkstra vlak na de pauze een inzet van Lars Boonstra prima onschadelijk maakte, was het in de achtenvijftigste minuut Jorrit Hylkema die zijn hattrick voltooide: 3-0. Na deze derde treffer zakte Harkema-Opeinde finaal door de hoeven. Het was schrijnend hoe simpel hierna de goals werden weggegeven.

Negen minuten na de 3-0 was de score verdubbeld. Lars Boonstra (2) en andermaal Jorrit Hylkema bezorgden hun ploeg de 6-0 voorsprong. Een monsterscore leek in de maak, het pleit echter voor de Harkemasters dat de ploeg hierna toch alles op alles zette om nog tot een doelpunt te komen. De kansen op de eretreffer waren er ook zeker, maar Oerterp-keeper Robert Visser hield inzetten van Sjirk Bruining, Wilbert Huitema en Wesley de Vries voortreffelijk buiten zijn veste.
Klaas Dijkstra

Actueel

De Friese Rijders hebben al 1 miljoen mensen geholpen
Friese Rijders willen meer impact maken en rollen concept landelijk uit Algemeen 8 uur geleden
4 mei herdenking Burgum
Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid - Burgum Algemeen 9 uur geleden
Generaal Onno Eichelsheim:
Generaal Onno Eichelsheim: "Al 75 jaar NAVO-bloed door onze aderen" Algemeen 10 uur geleden
V.l.n.r. Feankeninginne 2023 Aaltjse Hoekstra, skûtsjeschipper van Earnewâld Sieberen van Terwisga, blommefamke Liselot Toering en de nieuwe Feankeninginne Boukje Westerdijk.
Nieuwe Feankeninginne Earnewâld Algemeen 11 uur geleden
Module gebied
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Algemeen 12 uur geleden
Jan Loman
Duo-expositie over Jan Loman in Beetsterzwaag en Gorredijk Algemeen 13 uur geleden
Openluchtmuseum “De Spitkeet”
Voorjaars wandeltocht Algemeen 14 uur geleden
Doe ook met met de Fluitenkruidloop.
4e Recreatieve Fluitenkruidloop Veenklooster e.o. Algemeen 16 uur geleden
Winnaars meisjes
Meisjes en dames 1ste klas te gast bij Kf de Trije Doarpen Algemeen 16 uur geleden
Opening eerste kraanwatertappunt van Feanwâlden
Tsjoch! Gezonde toost op de koning Algemeen 17 uur geleden
Kleinzoon Peter Joslin (midden met rode das) bij resten van de bij Warten neergestorte Lancaster R5682.
(video) Geraakt, de laatste vlucht van de Lancaster R5682 Algemeen 28 apr, 19:00
Jan Loman, 25 jaren later 1, 1988 - zeefdruk.
Duo-expositie over Jan Loman in Beetsterzwaag en Gorredijk Algemeen 28 apr, 18:00
Ronde van Harkema
Ronde van Harkema keert terug en wordt 5e etappeplaats wielerwedstrijd Algemeen 28 apr, 16:24
Fan links nei rjochts: Bram Zwart (Bertus Aafjes) , Samuel van Aken (Dirk Bakker) en Abia Manzanares (Popke Bakker).
'MOED' oer broers Bakker út Bûtenpost alhiel útferkocht Algemeen 28 apr, 14:58
Lezing Ruurd Wiersma 7 mei
De excentrieke schilder Ruurd Wiersma: Het intrigerende verhaal achter een 'aparte kwast' en zijn bijzondere artistieke erfenis Algemeen 28 apr, 14:00