Afbeelding

ONB – SC Cambuur: 0 – 9

Sport Sport

Een ONB-speler weet SC Cambuur-speler Wout Droste af te stoppen. (Foto: Klaas Rozema)

Voetbal
ONB – SC Cambuur: 0 – 9

DRACHTEN – Voor zo’n duizend toeschouwers speelden de Leeuwarder profs afgelopen zaterdag voor de vierde keer op rij, als voorbereiding op een nieuw seizoen, een oefenwedstrijd tegen de Drachtster tweede klasser. Zichtbaar was dat Cambuur pittig had getraind in de voorafgaande week. Daardoor misten ze de scherpte om tot snelle combinaties te komen. Voor eredivisie-begrippen lag het tempo in delen van de wedstrijd te laag.

Aangetekend mag ook worden dat het vernieuwde ONB het de profs behoorlijk lastig maakte. Frank en vrij traden ze hun tegenstander tegemoet door overal op het veld voetballende oplossingen te zoeken. Verdedigend stak het goed in elkaar, terwijl de aansluiting naar het middenveld en de spitsen uitstekend was.
De Drachtsters legden een aantal fraaie combinaties op de mat en dwongen kansen af. Dit zag ook ONB-trainer Carlo Rietdijk na afloop: “Ik ben heel tevreden met ons spel, na enkele trainingen en een oefenwedstrijd. We hebben nogal wat nieuwelingen in de selectie. Daarom was ik blij verrast dat we als team nu al zo’n goede wedstrijd hebben gespeeld.” ONB speelde in drie en Cambuur in twee verschillende samenstellingen.
Bij Cambuur vielen in het eerste deel de ijverige nieuwelingen Oliver Markoutz en Sander van der Streek op. Voor de positie van de naar FC Groningen vertrokken Martijn van der Laan gingen Calvin Mac Intosh en Etiënne Reijnen niet overtuigend de onderlinge strijd aan.

Het eerste doelpunt viel in zestiende minuut na een goede combinatie. Oliver Feldballe zette Michel Hemmen vrij voor de keeper: 0-1. De 0-4 ruststand werd bereikt via een penalty door Michel Hemmen (Bob Schepers werd gevloerd), door Calvin Mac Intosh uit een corner en Sander van der Streek na een goed lopende aanval.

In het tweede deel toonde Bartholomew Ogbeche zijn kwaliteiten als spits door vier keer doel te treffen. Hij profiteerde prima van een even minder goede organisatie in de verdediging van ONB. Middels een individuele actie en combinaties met Etiënne Reijen, Calvin Mac Intosh, Oebele Schokker en Furdjel Narsingh bracht hij de stand op 0-8. Na een vloeiende combinatie met Lucas Bijker en Narsingh bepaalde Oebele Schokker de eindstand op 0-9.
Bijna hing er een sensatie in de lucht, toen ONB-spits Martijn Bouma vlak voor het einde op veertig meter afstand de Cambuur-keeper te ver voor zijn goal zag staan. Helaas eindigde zijn moedige poging op de lat.
Cambuur-trainer Henk de Jong toonde zich na afloop tevreden. “It wie foar ús in nuttige wedstriid. ONB hat in prima ploech dy’t goed en sportyf tsjinstân bean hat. Foar de Cambuur-spilers binne dizze wedstriden om minuten te meitsjen. Wy hawwe dizze wike pittich treend. Dat seach ik út en troch wol. Sy misten op krusiale mominten scherpte. Ik bin oer ús team wer wat wizer wurden. Op guon posysjes tink ik dat der noch in pear spilers by komme moatte.”

Cambuur-speler Bob Schepers onderstreepte de woorden van zijn coach: “Na de zware trainingen en twee oefenwedstrijden voelen we allemaal wat vermoeidheid. Het was een zware week. Deze week zal wel weer stevig worden, want dan zijn we op trainingskamp. Ik heb het er graag voor over, want van de arbeid in de voorbereiding plukken we de vruchten in de competitie in de eredivisie.”
De wedstrijd tegen Cambuur was de afsluiting van een lange voetbaldag bij ONB. Al in de ochtenduren konden jonge jeugdleden zich vermaken met door Voetbal Noord georganiseerde activiteiten.

Aansluitend hierop zou het jaarlijkse toernooi voor de veteranen van vv Drachtster Boys, vv Drachten en vv ONB om het kampioenschap van Drachten plaatsvinden. Doordat de vv Drachten geen team kon afvaardigen, werd besloten om een wedstrijd tussen Drachtster Boys en ONB te spelen. De oudjes deden het nog best. Het werd een leuke wedstrijd die eindigde in een 2-6 overwinning voor de Boys. Voor aanvang van de ontmoeting tussen ONB en Cambuur speelden F-pupillenteams van Drachtster Boys en ONB nog een voorwedstrijd.

Actueel

De Friese Rijders hebben al 1 miljoen mensen geholpen
Friese Rijders willen meer impact maken en rollen concept landelijk uit Algemeen 9 uur geleden
4 mei herdenking Burgum
Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid - Burgum Algemeen 10 uur geleden
Generaal Onno Eichelsheim:
Generaal Onno Eichelsheim: "Al 75 jaar NAVO-bloed door onze aderen" Algemeen 11 uur geleden
V.l.n.r. Feankeninginne 2023 Aaltjse Hoekstra, skûtsjeschipper van Earnewâld Sieberen van Terwisga, blommefamke Liselot Toering en de nieuwe Feankeninginne Boukje Westerdijk.
Nieuwe Feankeninginne Earnewâld Algemeen 12 uur geleden
Module gebied
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Algemeen 13 uur geleden
Jan Loman
Duo-expositie over Jan Loman in Beetsterzwaag en Gorredijk Algemeen 14 uur geleden
Openluchtmuseum “De Spitkeet”
Voorjaars wandeltocht Algemeen 15 uur geleden
Doe ook met met de Fluitenkruidloop.
4e Recreatieve Fluitenkruidloop Veenklooster e.o. Algemeen 16 uur geleden
Winnaars meisjes
Meisjes en dames 1ste klas te gast bij Kf de Trije Doarpen Algemeen 17 uur geleden
Opening eerste kraanwatertappunt van Feanwâlden
Tsjoch! Gezonde toost op de koning Algemeen 17 uur geleden
Kleinzoon Peter Joslin (midden met rode das) bij resten van de bij Warten neergestorte Lancaster R5682.
(video) Geraakt, de laatste vlucht van de Lancaster R5682 Algemeen 28 apr, 19:00
Jan Loman, 25 jaren later 1, 1988 - zeefdruk.
Duo-expositie over Jan Loman in Beetsterzwaag en Gorredijk Algemeen 28 apr, 18:00
Ronde van Harkema
Ronde van Harkema keert terug en wordt 5e etappeplaats wielerwedstrijd Algemeen 28 apr, 16:24
Fan links nei rjochts: Bram Zwart (Bertus Aafjes) , Samuel van Aken (Dirk Bakker) en Abia Manzanares (Popke Bakker).
'MOED' oer broers Bakker út Bûtenpost alhiel útferkocht Algemeen 28 apr, 14:58
Lezing Ruurd Wiersma 7 mei
De excentrieke schilder Ruurd Wiersma: Het intrigerende verhaal achter een 'aparte kwast' en zijn bijzondere artistieke erfenis Algemeen 28 apr, 14:00
De containerdrummers van De Marko's
Koningsdag met de containerdrummers Algemeen 28 apr, 13:02