Afbeelding

Stellingwerf wint, jeugd geniet

Sport Sport

De 8 van Drachten trekt deelnemers van allerlei pluimage. Ieder loopt op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. (Foto: Klaas Rozema)

Hardlopen

Stellingwerf wint, jeugd geniet

DRACHTEN – De tiende editie van de Acht van Drachten is, met een recordaantal deelnemers (1250), bij de heren gewonnen door Ben Stellingwerf uit Veendam.

Ben Stellingwerf kreeg de wedstrijd niet cadeau. Tot halverwege de wedstrijd was er nog een kopgroep van vijf man, waaronder de Nieuw-Zeelander Stephen Day. Toch zag Stellingwerf kans de laatste drie kilometer los te komen van de rest,  met in zijn kielzog Martin Zeegers uit Groningen en Stephen Day. Stellingwerf won uiteindelijk met een voorsprong van tien seconden op Martin Zeegers, die één seconde later gevolgd werd door Stephen Day. De Drachtster René Jaasma pakte een zesde plaats.

Bij de mannen 50+ een mooi Drachtster podium, een tweede plaats voor Klaas Talma van atletiekvereniging Impala uit Drachten, en een derde plaats voor Sieds Wiersma, ook van Impala. Bij dames was een sterke overwinning van Jessica Oosterloo uit Appelscha. Oosterloo, een aantal weken geleden nog deelneemster aan de WK duathlon, liet het NK duathlon schieten om in Drachten aan de start te komen. En niet zonder resultaat. Goede tweede werd Jacolien Ruizendaal uit Emmeloord en prima derde Andrea Hofstra van Horror uit Sneek. Verder was er een mooie vierde plaats van Susanne Lijzenga van Impala.

De jeugdlopers stalen toch de show, vertelt organisator Chris Jaasma. “Met bijna driehonderd deelnemers was het een waar feest.” Tweehonderd deelnemers van de Drachtster scholen De Kameleon, Het Mozaïek en De Wiekslag hadden in het kader van een gemeentelijk bewegingsproject twee maanden getraind. Als afsluiting liepen zij de jeugdloop van een mijl.

Bij de jongens tot 11 jaar was Lennard Feenstra uit Opende eerste, Harm Jan Kootstra uit Beetsterzwaag tweede en Allard Bakker uit Oudega derde. Bij de meisjes tot 11 jaar was het een volledig Impala-podium. Eerste werd Hannah Talstra, tweede Emma van Wieren, derde Fiona de Vries. Ook bij de meisjes tot 15 jaar wonnen drie Drachtsters: Esther Dekker eerste, Rozemarijn Dekker en Anna Wieringa een tweede en derde plaats. Colin Spa uit Drachten won met grote voorsprong bij de jongens tot 15 jaar.

Anke Bijlsma krijt Keninklike ûnderskieding
Anke Bijlsma krijt Keninklike ûnderskieding Algemeen 4 uur geleden
Hemelvaartsdienst in Bos van Ypey
Hemelvaartsdienst in Bos van Ypey Algemeen 5 uur geleden
Vraag nu je schoolspullen voor het nieuwe jaar aan bij Stichting Leergeld.
Vraag nu je schoolspullen voor het nieuwe jaar aan bij Stichting Leergeld Algemeen 6 uur geleden
KidsFestival in de meivakantie in De Lawei
KidsFestival in de meivakantie in De Lawei Algemeen 7 uur geleden
Start ‘Kamers met aandacht’ gezocht voor jongeren.
'Kamers met aandacht' gezocht voor jongeren Algemeen 23 uur geleden
Een bijzondere reis; leerlingen adopteerden het graf van Mart Dekkinga.
Leerlingen Matrix Lyceum adopteren graf in Noord Frankrijk Algemeen gisteren
De deelnemers aan de Slachtemarathon kunnen kiezen tussen een knalrood shirt van de organisatie of een groen shirt van It Fryske Gea, of een ander shirt.
Ludieke actie van It Fryske Gea tijdens Slachtemarathon Algemeen 27 apr, 12:55
Lekker lang genieten van zomerbollen zoals dahlia's.
Zomergeluk met bloeiende zomerbollen Algemeen 27 apr, 10:55
Afbeelding
Gezellige vrijmarkt op koningsdag in Burgum Algemeen 27 apr, 10:15
Pakhûs SOLO 12 mei: Black Pencil speelt Into Space
Nieuwe klankdimensies door Black Pencil Algemeen 27 apr, 10:00
Meivakantie-tips! Je hoeft je niet te vervelen
Kom deze meivakantie naar It Fryske Gea! Algemeen 27 apr, 09:30
Zeehond verstrikt in net.
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 26 apr, 17:00
V.l.n.r. Bovenin: Auke Attema, Meindert Talma, Romke van der Wal. Onderin: Dochters van Joop Bekkema, Piet Nieuwhof, Giny Luimstra, Kaatje Zwaagstra, Benny van den Akker, Freerkje van der Veen, Piet Kuipers en burgemeester Oebele Brouwer
Lintjesregen gemeente Achtkarspelen 2024 Algemeen 26 apr, 16:30