VIOD Driesum wint van V en V’68

Nieuws

Cornelis Wartena van V en V’68 scoort de aansluitingstreffer: 1-2. De verdedigers van VIOD Driesum, Jouke Bosgraaf en René van der Veen (v.l.n.r.) kunnen het doelpunt niet voorkomen. Op de achtergrond Jouke Sjoerdstra van VIOD Driesum. (Foto: Klaas Rozema)

GARYP – VIOD Driesum won zaterdag met 1-2 bij V en V ’68. Die winst was terecht, maar omdat nagelaten werd een grote ruststand neer te zetten was het halverwege slechts 0-1.

Veel te weinig, gezien het aantal grote kansen die VIOD kreeg in de eerste helft. Er had toch minimaal een 0-4 voorsprong op het scorebord moeten staan. Na een aantal minuten verscheen Bauke Visser alleen voor de doelman, hij schoot tegen de paal. Even later verscheen Bauke Visser weer alleen voor de doelman, de bal werd in het zijnet geschoten. Jelmer Visser kreeg nog een vrije kans voor de doelman, hij schoot naast. Bauke Visser en broer Sjoerd kregen beiden nog een grote kans, maar deze werden gemist. Vlak voor rust ontstand dan eindelijk de voorsprong voor VIOD toen Jelmer Visser de bal in de goal punterde.

De enige mogelijkheid die de thuisploeg de eerste helft kreeg was na een foutje van keeper Rutger Atema, die de bal door de handen liet glippen. Op de doellijn kon René van der Veen nog redding brengen. Daarna volgde een rommelige tweede helft, waarin zeker niet goed meer gespeeld werd en de thuisploeg ook vaker aan de bal kwam, maar verder weinig gevaar kon stichten.

Er ontstond veel vechtvoetbal op het zware veld. Toch kreeg VIOD al heel snel na de rust een grote kans. Na een corner werd de bal goed ingekopt, maar van de doellijn gehaald. Na een kwartier kreeg VIOD een vrije trap net buiten de zestien meter. Roelof van der Veen nam deze uitstekend en de bal verdween strak in de linkerbovenhoek: 0-2. Vlak voor de zeventigste minuut verscheen Bauke Visser nogmaals vrij voor de doelman, hij schoot echter naast. Kort hierop een foutje achterin bij VIOD van René van der Veen. Cornelis Wartena van de thuisploeg ging er vandoor en schoot de bal wel goed binnen: 1-2. De thuisploeg kreeg plots geloof in een voor hun goed resultaat. Toch kreeg VIOD nog twee grote kansen, maar deze werden gemist.

In de blessuretijd werd het billenknijpen bij VIOD. De Garipers kregen een vrije trap aan de zijlijn. Deze bal werd door de gasten verwerkt tot corner. Daarna stond een speler van de thuisploeg helemaal vrij, maar hij schoot gehaast naast. Eigenlijk was dit ook de enige echt grote kans die V en V zelf creëerde. Rutger Atema en Jouke Bosgraaf van VIOD kregen een gele kaart.

Zaterdag staat voor VIOD de thuiswedstrijd tegen Lions ’66 uit Leeuwarden op het programma.