Quick’21 verspeelt koppositie tegen TDK

Nieuws

Links Klara Kooistra  van Quick’21 en rechts haar teamgenote Neeltje van der Wal in een duel om de bal in de wedstrijd tegen TDK. (Foto: Klaas Rozema)

OUDEGA – Na de eerste drie competitiewedstrijden te hebben gewonnen moest Quick ’21 het zaterdag opnemen tegen TDK. Omdat Quick vaak moeite heeft met de lengte van deze tegenstander uit Deinum was vooraf duidelijk dat deze wedstrijd lastiger zou worden dan de voorgaande wedstrijden.

Quick begon de wedstrijd niet scherp. TDK maakte dankbaar gebruik van twee verdedigende fouten en pakte meteen een 0-2 voorsprong. Via Jelte de Vries kwam Quick weer op een gelijke stand, maar ze moesten toekijken hoe TDK het initiatief in de wedstrijd nam. TDK kon lange aanvallen opzetten doordat Quick de verdedigende taken volgens trainer/coach Lennert Westerhof niet goed uitvoerde.

De bezoekers hadden voor rust al een grote voorsprong kunnen pakken, maar verzuimden maar liefst viermaal vanaf de strafworpstip. Via onder andere een doorloopbal en een afstandsschot van Grietsje Blauw wist Quick de achterstand in de rust te beperkt te houden tot 6-8.

Aan Quick de taak om de tweede helft scherper te beginnen en de achterstand niet verder op te laten lopen. Deze taak werd echter al na tien seconden door TDK de grond in geboord. Het eerste de beste verre afstandsschot was meteen raak. Toen de daaropvolgende twee aanvallen van TDK ook doeltreffend waren liep de achterstand op tot 6-11, waardoor het wel een hele zware opgave werd voor Quick. TDK raakte in de flow en de schoten vielen, in tegenstelling tot de eerste helft, nu wel. Quick scoorde wel mee, maar wist het gat niet kleiner te krijgen dan zes doelpunten. In de slotfase mocht het aanstormend talent, Romke Kooistra, zijn invalbeurt nog met een doelpunt bekronen. Dit deed echter niets meer aan de ruime nederlaag. Eindstand 14-22.

Een terechte nederlaag welke snel vergeten moet worden. Zaterdag speelt Quick de uitwedstrijd tegen Thrianta. Dan zal er alles aan gedaan moeten worden om de achterstand op de nieuwe koploper De Waterpoort niet verder op te laten lopen.

Fan links nei rjochts: Bram Zwart (Bertus Aafjes) , Samuel van Aken (Dirk Bakker) en Abia Manzanares (Popke Bakker).
'MOED' oer broers Bakker út Bûtenpost alhiel útferkocht Algemeen 10 uur geleden
Lezing Ruurd Wiersma 7 mei
De excentrieke schilder Ruurd Wiersma: Het intrigerende verhaal achter een 'aparte kwast' en zijn bijzondere artistieke erfenis Algemeen 11 uur geleden
De containerdrummers van De Marko's
Koningsdag met de containerdrummers Algemeen 12 uur geleden
Anke Bijlsma krijt Keninklike ûnderskieding
Anke Bijlsma krijt Keninklike ûnderskieding Algemeen 13 uur geleden
Hemelvaartsdienst in Bos van Ypey
Hemelvaartsdienst in Bos van Ypey Algemeen 14 uur geleden
Vraag nu je schoolspullen voor het nieuwe jaar aan bij Stichting Leergeld.
Vraag nu je schoolspullen voor het nieuwe jaar aan bij Stichting Leergeld Algemeen 15 uur geleden
KidsFestival in de meivakantie in De Lawei
KidsFestival in de meivakantie in De Lawei Algemeen 16 uur geleden
Start ‘Kamers met aandacht’ gezocht voor jongeren.
'Kamers met aandacht' gezocht voor jongeren Algemeen 27 apr, 17:00
Een bijzondere reis; leerlingen adopteerden het graf van Mart Dekkinga.
Leerlingen Matrix Lyceum adopteren graf in Noord Frankrijk Algemeen 27 apr, 15:00
De deelnemers aan de Slachtemarathon kunnen kiezen tussen een knalrood shirt van de organisatie of een groen shirt van It Fryske Gea, of een ander shirt.
Ludieke actie van It Fryske Gea tijdens Slachtemarathon Algemeen 27 apr, 12:55
Lekker lang genieten van zomerbollen zoals dahlia's.
Zomergeluk met bloeiende zomerbollen Algemeen 27 apr, 10:55
Gezellige vrijmarkt op koningsdag in Burgum Algemeen 27 apr, 10:15
Pakhûs SOLO 12 mei: Black Pencil speelt Into Space
Nieuwe klankdimensies door Black Pencil Algemeen 27 apr, 10:00